K-ów, i po remoncie :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 21, 2012 19:08 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

Obrazek

Wklejam grafik nas lipiec, proszę się wpisywać. Po kliknięciu powiększa się.

Wypuściłam dzisiaj Milusię do C-R, na razie syczy na inne koty. Ale musi się przyzwyczaić.
Trzeba jej zrobić ogłoszenia, postaram się coś sklecić w weekend i rozesłać.

Pilnie ogłoszeń i fotek potrzebuje Gluś - w sprawie tekstu piszę pw do Sol.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt cze 22, 2012 18:58 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

miszelina pisze:Gluś je i sika :ok:

O jak dobrze! On z jedzeniem nigdy nie mial problemow, wsuwa wszystko jak leci a szczegolnie wtedy gdy inne koty zostawialy cos na swoich miseczkach...

Stracil mi sie internet na dwa dni, ale juz jestem. Siedze nad zaleglymi pracami do wyslania, o Glusiu tez zaraz bede slac. Rozumiem ze na Twoja poczte, miszelina?

poglaszczcie go odemnie prosze. jakos tak pusto mi choc stado duzo spokojniejsze - ani razu nie nalane na lozko 8O Fiona mniej agresywna, Felek zaczal sie przytulac i nie bije Fiony 8O
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pt cze 22, 2012 20:03 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

Obrazek

Grafik na lipiec wstępnie uzupełniony :)
Obrazek

miszelina

Post » Pt cze 22, 2012 20:08 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

Na kociarni ok, tylko Milusia raczy syczeć i uciekać na kwarantannę, i Gluś mocno wycofany :(

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Pt cze 22, 2012 20:17 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

milu pisze:Na kociarni ok, tylko Milusia raczy syczeć i uciekać na kwarantannę, i Gluś mocno wycofany :(

Obojgu postaram się jutro założyć obróżki uspokajające. Musztardowie nie mogą ich nosić, bo wydrapują sobie futro do krwi.
Obrazek

miszelina

Post » Pt cze 22, 2012 20:27 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

miszelina pisze:
milu pisze:Na kociarni ok, tylko Milusia raczy syczeć i uciekać na kwarantannę, i Gluś mocno wycofany :(

Obojgu postaram się jutro założyć obróżki uspokajające. Musztardowie nie mogą ich nosić, bo wydrapują sobie futro do krwi.

Mam nadzieje ze obrozka pomoze.. Glus jest przyzwyczajony do tego zeby do niego duzo mowic. I glaskac go delikatnie, po glowie. Doszlismy do etapu ze pokazywal brzuch i udawalo mi sie go po nim posmyrac ale teraz watpie zeby chcial pokazac brzuszek. Jest w zbyt duzym stresie..
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Sob cze 23, 2012 8:50 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

annakreft wyłapała wczoraj po nocy pół Ruczaju kotów 8O :mrgreen: klatek wolnych chyba nie mamy już ani ćwierć

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob cze 23, 2012 9:01 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

Tweety pisze:annakreft wyłapała wczoraj po nocy pół Ruczaju kotów 8O :mrgreen: klatek wolnych chyba nie mamy już ani ćwierć

Wolnego grosza też pewnie nie :evil:
Obrazek

miszelina

Post » Sob cze 23, 2012 9:07 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

miszelina pisze:
Tweety pisze:annakreft wyłapała wczoraj po nocy pół Ruczaju kotów 8O :mrgreen: klatek wolnych chyba nie mamy już ani ćwierć

Wolnego grosza też pewnie nie :evil:

tego nie mamy już od 100 lat, ale na szczęście zaczyna kapać pomalutku 1%. Dwa z tych złapanych tylko ciachu, ciachu i na polko, malce były ustalone już od dawna tylko kotka raz je wyprowadzała a raz nie, został jeszcze jeden, dwa już siedzą w klatce. Kocura, miejscowego rozpylacza, jednego z tych do ciachania, Robert jeszcze wczoraj przywiózł na Chocimską

Tweety

Post » Sob cze 23, 2012 13:25 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

sorry, małe sprostowanie, złapane są trzy, mamusia,typ tornado, rozpylacz i rudo-biały synuś. Na dwa malce zastawiona klatka

Tweety

Post » Sob cze 23, 2012 14:28 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

mikela, drewniany żwirek im nie powinien zaszkodzić... weź mnie nie denerwuj, ja bentonitu używam, a na drewno się nie przestawię, nie ma mowy, drewno to pomiot szatana :twisted: o radości. to ja się wysypiam na zapas, żeby tych kociąt nie wysterylizować aborcyjnie :twisted:
tosza, wiadomo coś?

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Sob cze 23, 2012 14:31 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

Kocuria pisze:mikela, drewniany żwirek im nie powinien zaszkodzić... weź mnie nie denerwuj, ja bentonitu używam, a na drewno się nie przestawię, nie ma mowy, drewno to pomiot szatana :twisted: o radości. to ja się wysypiam na zapas, żeby tych kociąt nie wysterylizować aborcyjnie :twisted:
tosza, wiadomo coś?

bentonit absolutnie nie dla malców, to już choćby gazety codzienne, darte w drobiazgi, np. taka 'wyborcza" bardzo dobra do kuwety
Ostatnio edytowano Sob cze 23, 2012 14:47 przez Tweety, łącznie edytowano 1 raz

Tweety

Post » Sob cze 23, 2012 14:36 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

Tweety pisze:
Kocuria pisze:mikela, drewniany żwirek im nie powinien zaszkodzić... weź mnie nie denerwuj, ja bentonitu używam, a na drewno się nie przestawię, nie ma mowy, drewno to pomiot szatana :twisted: o radości. to ja się wysypiam na zapas, żeby tych kociąt nie wysterylizować aborcyjnie :twisted:
tosza, wiadomo coś?

betonit absolutnie nie dla malców, to już choćby gazety codzienne, darte w drobiazgi, np. taka 'wyborcza" bardzo dobra do kuwety

uh oh. ale to się nosić będzie... no doobra.

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Sob cze 23, 2012 14:47 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

Kocuria pisze:
Tweety pisze:
tosza, wiadomo coś?

bentonit absolutnie nie dla malców, to już choćby gazety codzienne, darte w drobiazgi, np. taka 'wyborcza" bardzo dobra do kuwety

uh oh. ale to się nosić będzie... no doobra.

gazety się nie noszą :) a bentonitem możesz je wykończyć niechcący

Tweety

Post » Sob cze 23, 2012 18:35 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

Jestem w stanie uwierzyć, że Milusia zaatakowała dziecko :evil: Na mnie dzisiaj się rzuciła z zębami i pazurami i mam ranę szarpaną łydki. Katalizatorem ataku była prawdopodobnie wrzeszcząca Sigma, która okupuje górę klatek (być może dziecko też krzyczało).
Zresztą ona też mi przyłożyła łapą, jak chciałam ją zdjąć. Nie wiem, czy je i czy się załawia. Mam nadzieje, że nie nasika na Waldusia, który jest ewidentnie w stresie.

Potem Milusia znowu była milusia :evil:

Koty dostały mięso z indyka (smakowało zwłaszcza Stasiuni i Bystrej) , zostawiłam im też mokre oraz zapalone światło, bo jutro rano NIE MA NIKOGO W poniedziałek rano zresztą też..

Milusi i Glusiowi założyłam obróżki uspokajające, trzecia obróżka jest w żółtym woreczku w 1 szufladzie na kwarantannie - dobrze byłoby założyć ją tej histeryczce Sigmie.

Kocur na kwarantannie jest nieagresywny, ale syczy i siedzi w kuwecie. Nie dał sobie posprzątać. Glusia wygłaskałam po łebku.

Aha, przyniosłam kilka podkładów i pieluch, może się przydadzą dla maluchów.
Obrazek

miszelina

[poprzednia][następna]