Kaprys2004 pisze:Jaki jest los poszczególnych "Punktów" z zestawienia ze strony Jokota, tj. które mają DT, a co nadal oczekuje jeszcze na litość i zmiłowanie?
Jak się czyta tę listę, to można dostać zawału

A ona się przecież nadal powiększa..
mam chwilę by odpisać, tylko najpierw zaktualizowałam listę - choć mam wrażenie że jeszcze mi jakichś brakuje
2 kotki ze świeżo urodzonymi kociakami (miot 7 sztuk oraz miot 4 sztuki) - pochodzą z miejsca, gdzie opiekun jest przeciwny sterylizacji kotów, a problem niechcianych kociąt rozwiązuje we własnym zakresie... Te małe oszczędził, bo miał zapowiedziane, że ktoś po nie przyjedzie;
Te 7 jest u Agneski, 4 w nieforumowym DT2 kotki porzucone razem z kociakami (miot 4 sztuki oraz miot 3 sztuki) - zostały wywiezione i zostawione w lesie, na skraju polanki. Kotki najprawdopodobniej domowe, jedna jest super miła, druga wycofana, ale nie dzika;
na Gersonakociak porzucony na parkingu pod hipermarketem, biegał wokół drzewka i zaczepiał ludzi...;
u jopopkociaki z Targowej - 9 sztuk, ciężko chore, z poważnym kocim katarem;
4 w pozaforumowym DT, reszta u jopop, z czego jeden umarł na PP, drugi walczy o życiekociaki z Chodeckiej - 2 zagłodzone kocurki, z czego jeden przeżył zaledwie kilka dni po znalezieniu. Jego brat dochodzi do siebie pod czułą opieką jednego z domów tymczasowych;
u Hani66kociaki z Turmonckiej - 2 prześliczne dziewczynki, znalezione z lekko zaropiałymi oczkami;
były u Szalonego Kota, są w DSkociaki z Wysockiego - banda trzech urwisów, z początkami kociego kataru;
u jopop, z czego jeden zmarł na PPkociaki z UKSW - dwie maleńkie dziewczynki, rozmruczane przytulanki;
u jopopkociaki z Krasiczyńskiej - 3 maluszki, z zaropiałymi oczkami;
u Hani66kociaki z Nerudy - 2 maleństwa z placu budowy;
u Agneskikociaki podrzucone do lecznicy - 5 ledwo otwierających oczy maluszków, przyniesionych w pudełku pod drzwi lecznicy;
u jopop, z czego jeden zmarł (kokcydia)kociaki z działek - dwa maleńkie rudzielce, przyniesione do lecznicy weterynaryjnej;
w pozaforumowym DTkociaki z Pawiej - 3 maluszki, które zaniepokojona czymś kotka schowała na pace jadącego na składowisko odpadów samochodu. Na szczęście całą rodzinkę (razem z mamusią) udało się zgarnąć;
na Gersonakocie podrzutki - 5 maluszków zostawionych pod drzwiami jednej z karmicielek;
na Gersonakociaki-znajdki - 3 domowe maluchy, które ktoś porzucił na ulicy;
u Alebykociaki z Łojewskiej - 3 kociaki z kocim katarem;
na Gersonakociaki z Kowalskiego - 3 maluszki z zaropiałymi oczami;
w pozaforumowym DTkociaki-sierotki - 4 maluchy w skrajnie złym stanie od rozjechanej kotki;
u jopop, z czego 2 nie żyjąkociaki z magazynu - 5 maluchów, które cudem uniknęły rozjechania przez wózki widłowe i ciężarówki;
u Agneskikociaki spod sklepu - 3 maluchy zgarnięte spod samochodów przy ruchliwej ulicy;
u alix76kociak z Targowej - wyrzucona 3,5 miesięczna czarna dziewczynka;
na Gersonakociaki z Os. Tysiącclecia - 3 maluchy z kocim katarem zabrane z piwnicy w której zabito prawie wszystkie koty.
na GersonaWszystkie ze statusem "na Gersona" poszukują DT. Obecnie są w warunkach umożliwiających przeżycie i wyzdrowienie, ale niewiele więcej.