Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
fumcia pisze:bardzo ciekawy artykuł, życie wróbelków za miliony istnień ludzkich tyt.Walka z czterema plagami(wpisz w google)
AnnAArczyK pisze:Uffff!!!!!. Słaba jestem w biegach na 1000m....dobiegłam do tej stronki resztkami sił...wręcz na oparach
teraz spokojnie...oddychać...spokojnie... : Chyba tutaj zostanę...
(mogiem?)
fumcia pisze:a czy Diego ze swoją żywotnością nic sobie nie uszkodził?A Twoje koty i tak będę chwalić są cudne szczególnie odnowiony Jeżyk,a Neli nie obrażaj ona poluje na muszki owocowki żeby Ci krzywdy nie zrobiły.
Co do syropu, patrz żeby lipy były w pierwszej fazie kwitnienia,po zerwaniu w miare szybko zalej syropem żeby nie ściemnialy.Moje dzisiaj wylądowały w syropie.Teraz tymianek.
AnnAArczyK pisze:Przecie nie tajemnica, że panienki potrafią być zazdrosne, no nie? I nie koniecznie upał musi być tego przyczyną
fumcia pisze:deszczowe pozdrowienia.Tymianek na przeziębienie,drogi oddechowe,kaszel,do płk jamy ustnej,gardła,ma silne właściwości dezynekcyjne(tymol) w kuchni jako pyszna przyprawa.Ja suszę,lub syropek;wódka,cukier,tymianek,można dodać majeranek.
Mały carny to Kitek, waży już 70dag,zostały jeszcze robale do wytępinia,ale chyba jeszcze za młodziutki,muszę zapytać weta.
Na jutrzejszy dzień masz wszystkie moje dobre myśli ...Jak Twoje kotki na deszczową pogodę śpią...
Grosziwo pisze:Halinko w końcu dotarłam na wątek Twoich kociastych, tych stałych i tymczasowych. Przeczytałam ale jeszcze raz to zrobię w najbliższej przyszłości bo przez ten upał to wiele mi pewnie umknęło. Wiem jedno w sprawach kocich to ja cienias jestem w porównaniu z Tobą
Co do bazarku po wypłacie (10 lipca) z pewnością zamówię coś z tych cudeniek okiennych.
Grosziwo pisze:Jakbym moje kociaki widziała, takie placki futrzaste. I tak jak u Ciebie cisza, cisza, cisza ....
Ja zresztą też taki placek tyle, że bez futra.
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek, Szymkowa i 85 gości