**ŚWIAT WEDŁUG KOTA-dzień w dzień to samo :(((

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 19, 2012 11:30 Re: ***ŚWIAT WEDŁUG KOTA- LILI kandydatką na Miss Miau :))

Myszolandia pisze:Liluniu :1luvu: ,na pewno będziesz miała moje głosiki wiesz?

Obrazek :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Lileńka bardzo dziękuję i robi hopsa, hopsa wszystkimi czterema łapeczkami. :ryk:

Duża skaleczyła sobie przednią łapkę i ma bandaż na ranie. Julka bardzo się stara ząbkami uwolnić Dużą od tego bandażu. Wskakuje Dużej na kolana i podgryza, ciągnie, ale Duża odsuwa łapkę i tłumaczy Julce, że bandaż jest potrzebny.

Już nie wiem, co musielibyśmy zrobić, żeby Duzi pogniewali się na nas. No nic, ale to nic nie jest w stanie ich rozzłościć. Nawet jak stłukliśmy ulubioną filiżankę do kawy, z którą Duża nie rozstawała się od 20 lat, usłyszeliśmy, że to wina Dużej, bo nie powinna była zostawiać filiżanki na stole. Wczoraj w nocy przewróciliśmy suszarkę z praniem. Hałas obudził Dużych. Zeszli na dół i natychmiast zaczęli sprawdzać, czy z nami wszystko w porządku. Wcześniej Duża kupiła śliczną salaterkę. Postawiła ją na stole i otworzyła zmywarkę. Co w międzyczasie zrobił Filuś? Wskoczył na stół i... nowiutka, jeszcze nawet nie umyta salaterka znalazła się na podłodze w wielu kawałkach. Wszyscy przybiegliśmy, żeby zobaczyć, co się stało. Duża tylko nas odsuwała, sprzątając szkło i martwiła się, że pokaleczymy łapki.

Oliwka relacjonująca

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto cze 19, 2012 11:32 Re: ***ŚWIAT WEDŁUG KOTA- LILI kandydatką na Miss Miau :))

Kociara82 pisze:Oliwciu, Ty powiedz Lili, ze wszystkie fotki waszej siodemki sa najpiekniejsze, bo wy jestescie najpiekniejsze kociaste :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ojej, Ciociu, naprawdę tak uważasz? :oops: :oops: :oops: Dziękujemy...

Oliwka zawstydzona

vega013

Post » Wto cze 19, 2012 11:33 Re: ***ŚWIAT WEDŁUG KOTA-wiosenne FOTKI str.7

ula-misia pisze:Dzień doberek :1luvu: :1luvu: :1luvu: Obrazek

Dzień dobry, Ciociu :1luvu:

My też lubimy się bawić piłeczkami :lol:

Oliwka radosna

vega013

Post » Wto cze 19, 2012 11:41 Re: ***ŚWIAT WEDŁUG KOTA-wiosenne FOTKI str.7

MaryLux pisze:
vega013 pisze:Witajcie Cioteczki :1luvu:

Duża się teraz uczy, bo chce jakieś egzaminy językowe pozdawać. Nie rozumiem - po co te człowieki chcą chodzić na egzaminy? Podobno to nic przyjemnego i Duża powinna trzymać się od tego z daleka. Zamiast tracić czas na książki, powinna bawić się z nami! Wszyscy to tłumaczymy, ale bez rezultatów. No nie dociera! W dodatku blokuje mi komputer, bo uczy się też z różnych płytek. Na co nam przyszło...

Uciekam, bo Duża już stanęła za mną, pewnie znowu chce się uczyć. Z człowiekami zawsze problemy.

Serdecznie pozdrawiam :1luvu:

Oliwka relacjonująca

Oliwuniu, moja Duża mówi, że jak człowieki mają papierka, że zdali ten egzamin, to jest jakaś tam szansa na lepsze pieniążki za pracę. Ale chyba buja, bo ona zdała taki egzamin i wcale przez to więcej nie zarabia.
Inka

Ineczko, ale po co nam pieniążki, skoro Duża ma mniej czasu dla nas i nie bawi się z nami tyle, co zawsze? Ja sobie radzę, bo wskakuję na Dużą i tulę się, ocieram, mruczę - sama biorę sobie tyle mizianek, ile chcę. Ale Gabi i Wedelek to patrzą na Dużą i czekają, żeby się nimi zainteresowała. Filuś organizuje polowania - wskakuje na stół albo biurko i kiedy Duża jest w zasięgu jego łapek, wspina się na jej ramię. Duża wtedy musi wziąć go na ręce, ponosić i poprzytulać. Wszyscy za to mogą dorwać Dużą w łóżku. Trzeba tylko przeszkodzić Dużej w czytaniu książki. Kiedy Duża odkłada książkę i mówi: "Moje ukochane skarby", to już jest nasza.

Oliwka relacjonująca

vega013

Post » Wto cze 19, 2012 18:40 Re: ***ŚWIAT WEDŁUG KOTA- LILI kandydatką na Miss Miau :))

Macie naprawdę świetną Dużą, nie to co nasza maruda!
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro cze 20, 2012 9:33 Re: ***ŚWIAT WEDŁUG KOTA- LILI kandydatką na Miss Miau :))

Oliwciu :1luvu: jakie dzielne koteczki z Was ,chcieliście pomóc Dużej w sprzątaniu :1luvu:

Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro cze 20, 2012 9:51 Re: ***ŚWIAT WEDŁUG KOTA- LILI kandydatką na Miss Miau :))

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Śro cze 20, 2012 12:50 Re: ***ŚWIAT WEDŁUG KOTA- LILI kandydatką na Miss Miau :))

MaryLux pisze:Macie naprawdę świetną Dużą, nie to co nasza maruda!
Inka

A wcale nie !!! Ineczko, Twoja Duża jest SUPER i my Ją bardzo kochamy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Oliwka w imieniu swojej kocio - człowiekowej rodzinki

vega013

Post » Śro cze 20, 2012 12:52 Re: ***ŚWIAT WEDŁUG KOTA- LILI kandydatką na Miss Miau :))

Myszolandia pisze:Oliwciu :1luvu: jakie dzielne koteczki z Was ,chcieliście pomóc Dużej w sprzątaniu :1luvu:

Ciociu, ale nasza Duża nie daje sobie pomóc, nawet wtedy, kiedy najbardziej chcemy. Mówi na przykład: "A sio mi z tymi łapkami!" i odsuwa nas. Nawet nie zauważa, że my kotki jesteśmy, a nie kurki jakieś.

Oliwka zmartwiona

vega013

Post » Śro cze 20, 2012 12:54 Re: ***ŚWIAT WEDŁUG KOTA- LILI kandydatką na Miss Miau :))

Karolek(ona) pisze:Obrazek

Ciociu Karolku, czy możemy wylizać i wyprzytulać tego słodkiego brzusia?

Oliwka zaciekawiona

vega013

Post » Śro cze 20, 2012 13:46 Re: ***ŚWIAT WEDŁUG KOTA- LILI kandydatką na Miss Miau :))

Oliwciu, no bo na koty nie sposob sie gniewac, a jesli juz, to nie dlugo. Szkoda tych stluczonych rzeczy, ale to prawda, ze zwlaszcza przy tylu kotach Duza powinna byc rozsadniejsza i nie klasc tych rzeczy w zasiegu kocich lapek.

Buziaki dla was, moje sloneczka najpiekniejsze :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Wedelku, a jak tam Twoje serduszko?

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro cze 20, 2012 13:59 Re: ***ŚWIAT WEDŁUG KOTA- LILI kandydatką na Miss Miau :))

vega013 pisze:

Oliwka zaciekawiona

Oliwciu bieżta całego, nie będzie mi z miski wyjadac
Garf
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Śro cze 20, 2012 14:15 Re: ***ŚWIAT WEDŁUG KOTA- LILI kandydatką na Miss Miau :))

a ja bym wycalowala brzusio, lapeczki i pyszczek :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro cze 20, 2012 18:49 Re: ***ŚWIAT WEDŁUG KOTA- LILI kandydatką na Miss Miau :))

vega013 pisze:
MaryLux pisze:Macie naprawdę świetną Dużą, nie to co nasza maruda!
Inka

A wcale nie !!! Ineczko, Twoja Duża jest SUPER i my Ją bardzo kochamy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Oliwka w imieniu swojej kocio - człowiekowej rodzinki

Zamienimy się na Duże?

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw cze 21, 2012 10:44 Re: ***ŚWIAT WEDŁUG KOTA- LILI kandydatką na Miss Miau :))

Karolek(ona) pisze:
vega013 pisze:

Oliwka zaciekawiona

Oliwciu bieżta całego, nie będzie mi z miski wyjadac
Garf

Wiesz co, Garfi? My mamy jedną duuużą miskę, a raczej to nie miska, tylko metalowy półmisek. Zmusiliśmy Dużą do dawania nam jedzonka w jednej misce. Kiedyś każde z nas miało swoją miseczkę. Kiedy Duża podawała nam osobno, od razu zaczynaliśmy robić roszady, wymieniać się przy miseczkach i z każdej próbować. W końcu wszystkie nasze pysie usiłowały jeść z jednej jednopysiowej miseczki, a jak któreś się nie dopchało, to stało z boku i czekało, mimo że pozostałe miseczki były pełne. No to Duża powiedziała, że jeżeli tak nam zależy na jedzeniu z jednej miski, to nie ma sprawy. Kupiła dwa duże półmiski i na jeden z nich wykłada jedzonko, a drugi jest na zmianę. Od tego czasu mamy pewność, że wszyscy dostajemy to samo i spokojnie sobie jemy. Oczywiście z wyjątkiem Lili, która swoje pyszności dostaje w swojej własnej stołóweczce i wcale nie interesuje się naszą michą.

Oliwka relacjonująca

vega013

[poprzednia][następna]