Czarny magiczny 7 tyg ANTEK - szuka DS - Tczew, Gdańsk

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob cze 16, 2012 0:09 Czarny magiczny 7 tyg ANTEK - szuka DS - Tczew, Gdańsk

aktualizacja - tylko ANTEK szuka domku

Antoś magiczny
autentycznie magiczny - tak mruczy ale zanim zacznie mruczec zabiega drogę, wspina sie po nogach i hipnotyzuje wzrokiem - jak osiągnie cel i jest juz na rekach - tak mruczy i kocie bajki opowiada ze serducho topnieje ..... i zamiast pracowac kota miziam :mrgreen:

ObrazekObrazekObrazekObrazek

-------------------------------------------------
zakładam ten wątek świadoma, że w zasadzie wszyscy na tym forum są zakoceni po kokardę ...
no ale każde miejsce by pokazać szkraby szukające domów jest dobre - a nuż ktoś własnie w tym wątku wypatrzy "swój skarb" :mrgreen:

są u mnie od tygodnia w DT (w zasadzie tym DT zostałam choć zarzekalam się że nigdy więcej ...) i moga być do 15.07 - potem na 75 dni wyjezdzam ...
no ale póki co sa tu u mnie, a domki znaleźć muszą!

czytałam wątek inusia00111 - fantastyczna nastolatka z Tczewa i chcąc nie chcąc zaangażowałam się w" jej" sprawy
maluchy trafiły do mnie z piwnicy (chlewika) Pani R.... z Tczewa
Pani zbiera koty i psy ..... ma tych kotó zdaje się koło 15tu + kilka psów
i dlaczego zostały zabrane ..... bo Pani R około 5 tygodniowym maluchom zabranym zupełnie bez sensu od matki (gdzie ejst matkla nie wiemy i pewnie sie nie dowiemy) dawala jeśc raz na dobę - więcej nie bo jej strają (przepraszam za słownictwo :oops: ) i brudzą

Inusia00111 chodzi dokarmiac cały zwierzyniec Pani R.... wypatrzyła we wspomnianej piwnicy (ciemnej, brudnej, zimnej) wspomniane maluchy z poczatkiem kk i okropnie głodne ....
dokarmiała przez wekend a potem w pn pojechała ze mną do weta z maluchami ..... a ja nie miałam sumienia zawiożić ich ponownie do piwnicy :cry:

wspomnieć w tym momencie muszę, ze jakies 6 tygodni wcześniej u tej samej Pani R.... w piwnicy w mekach i głodne odchodziły maluchy z innego miotu (watek inusi00111 viewtopic.php?f=13&t=141154)
no i tak maluchy trafiły do mnie

przedstawiam:
Kreseczka - zarezerwowana
ObrazekObrazek

6 tygodniowa, krucha i taka mala dama :)
w pełni kuwetkująca i po pierwszym odrobaczaniu (drugie w piatek 22.06)
miły, przytulaśny brzdąc - wszędzie jej pełno .... a by tylko zwrócić na nią uwagę to jakies 470g wagi potrafi zastąpić drogę "dużemu czemuś co głaszcze po brzuszklu i u nasady ogonka - odwdzięcza się mruczeniem - cuuudnym zresztą)

Tola - w nowym domku od 20.06 w Swieciu - do tegoz domku pojechala razem z Kropeczką
ObrazekObrazek

maly wielki krzykacz - a krzykacz dlatego ze widząc miseczkę z piersią kurczaka biegnie pokrzykując (genialnie to wyglada, pokrzykuje równiez jedząc - koteczek wie co jest dobre - bo to takie kocie gaworzenie z radosci :mrgreen: )
wszędzie jest jej pełno, bardzo energiczna dziewczynka - równie cuuudnie mrucząca - kontaktowa
kuwetkuje
odrobaczon raz, drugie odrobaczanie piatek 22.06

i chłopcy

Maniuś - zarezerwowany
Obrazek

mój faworty :mrgreen:
wystarczy go musnąc ręką a kładzie się na peckach z miną "mizjiaj, miziaj" - wykonuje przy tym radosne piruety - mruczy głosno (jak na prawdziewgo faceta przystało :mrgreen: )
manius jest elegantem - ma taki musniety białym kolorem (ledwie widoczny krawacik, a jak wywala brzuch do glaskania to ma pod pupa malusienkie, meskie kocie stringi :mrgreen:
kuwetkuje
odrobaczony raz, drugie 22.06

i sa z nami jeszcze dwie dziewczynki zabrane z likwidowanych działek (inusi udało się znależć domki dla chlopców, zostaly dziewczynki)

Kropka - w nowym domku w Świeciu od 20.06 - mieszka razem z Tola
Obrazek Obrazek

szybsza od światła, kocha się bawić - gania jak maly wariat :ryk:
Kropka dogadujesię wiec z kotami genialnie
energiczna, non stop chetna do zabawy - nie ma mozliwosci by pozstałe maluchy pospały - jaka jedyna wiec 2-3 razy wychodzi z pokoju kociat do mieszkania by się wybiegala i padla ... inaczej maluchy nie maja zupelnie z nią spokoju - wulkan energii
uwielbia jak nosi się ja na rekach

Kropka ma troszkę ponad 2 mce
leczymy od 1,5 tygodnia swiezba :cry: - mamy dzis za soba druga wizyte i Pani doktor z postepu zadowlona - zreszta uszy wygladaja juz pieknie (co było, lepiej przemilczec :mrgreen: )
za tydzien kolejna wizyta z uszkami a przy okazji drugie odrobaczanie
kuwetkuje, je wszytsko ale jest chudzina - wybiega wszytsko co zje

Nina - zarezerwowana
ObrazekObrazek

Nina jest małą damą :mrgreen: - wszystko wskazuje na to ze Nina bedzie miała dlugi włos
sliczy puszczek z różowymi usteczkami - rozpływam się kiedy zaglada mi w oczy
troszkę stroni od reszty w zabawie, ale spi z cała gromada - bawić sie lubi po prostu sama - ewentualnie dobrym towarzyszem zabawy jest Kropa (jej wolno wszytsko)
zabiega o uwagę, glaskanie po glowce i w okolicy nochalka i jest "sprzedana" - podobnie jak Manius kładzie się na plecy i miziac

odrobaczona raz, kolejne odrobaczanie piatek 22.06

to o maluchach na razie tyle ...
bede uzupelniac info na biezaco

SZUKAMY SUPER DOMKÓW!!!
Ostatnio edytowano Czw cze 21, 2012 21:36 przez 7ksiezyc, łącznie edytowano 9 razy
7ksiezyc

Post » Sob cze 16, 2012 12:19 Re: Kropeczka, Kreseczka i ich rodzenstwo szukaja domków - T

podrzce moje maluchy szukajace domkow :mrgreen:
7ksiezyc

Post » Sob cze 16, 2012 14:04 Re: Kropeczka Kreseczka i reszta szukaja domków - GDAŃSK TCZ

prześliczne :D :ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob cze 16, 2012 17:12 Re: Kropeczka Kreseczka i reszta szukaja domków - GDAŃSK TCZ

Jakie piękne cudaczki :1luvu:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Sob cze 16, 2012 22:06 Re: Kropeczka Kreseczka i reszta szukaja domków - GDAŃSK TCZ

podrzuce te miśki małe do góry;P oby szybko kogoś znalazły.
zeby byl transport do tego Rzeszowa dla Toli i Kreseczki ...
Obrazek
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
- Albert Schweitzer

inusia00111

Od: Wto kwi 17, 2012 11:20

Post » Nie cze 17, 2012 20:04 Re: Kropeczka Kreseczka i reszta szukaja domków - GDAŃSK TCZ

Cudowne kotki :1luvu:
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Nie cze 17, 2012 23:23 Re: Kropeczka Kreseczka i reszta szukaja domków - GDAŃSK TCZ

Jakie piękne szylkretowe dziewczęta :1luvu: Chłopakom też niczego nie brakuje, wyrosną na wspaniałe kocurki :D

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Pon cze 18, 2012 11:20 Re: Kropeczka Kreseczka i reszta szukaja domków - GDAŃSK TCZ

moje bąbelki śpia i rosną i rozrabiają - dom pelen tych łobuzów i nie ma miejsc niedostępnych :ryk:
opanowały sztukę wchodzenia-wspinania sie po lampie z kloszem z papieru ryzowego ....
ehh zapanowac nad nimi trudno :)

spią zazwyczaj razem
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Nina jest taka kocią indywidualistką, jak ma maluchów dosć idzie sobiespać do misia - tu padła po harcach :mrgreen:
poza tym wszystko wskazuje na to ze Nina będzie miała badź długi, badź znacznie przedluzoną sierść

ObrazekObrazek

a tu Nina i Kropka - z drapakiem i zdobywaniem najwyższych jego szczytów tez nie ma kłopotu (tu juz po zwiedzaniu)

ObrazekObrazekObrazek

SZUKAMY DOMKÓW :ok: :ok: :ok:
7ksiezyc

Post » Pon cze 18, 2012 12:00 Re: Szylkretki, TRI i czarnuszki - GDAŃSK TCZEW - szukamy .

Ojejku, ależ tornado musisz mieć w domu. :lol: :twisted:
Szylkretki przecudne. :1luvu: :1luvu: :1luvu: Chłopakom też nic nie brakuje. :1luvu:
Niech szybciutko trafią im się dobre domki. :ok: :ok: :ok:

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Pon cze 18, 2012 18:57 Re: Szylkretki, TRI i czarnuszki - GDAŃSK TCZEW - szukamy .

oj mam tornado mam w domu
czasami bywa z nimi śmiesznie, ciagle trzeba patrzec pod nogi czy oby ktos sie nie plata - ale pol dnia spedzaja zamkniete w swoim pokoju, pod wieczor puszczam by pobiegały po mieszkaniu - zeby się zmeczyly i pospały dłuzej

dziś mija tydzien jak sa u mnie - i stwiedzam ze ladnie podrosly :mrgreen:
z torbami mnie puszcza tyle jedzą - ale niech jedza na zdrowie ;)
7ksiezyc

Post » Wto cze 19, 2012 17:23 Re: Szylkretki TRI czarnuszki - kocieta GDAŃSK TCZEW szukamy

Kropka i Tola jadą jutro (w zasadzie ja je jadę zawieźć) do swojego nowego, wspolnego domku w Świeciu :mrgreen:
będa mieszkaly u znajomych naszych przyjaciło - w domu jest jedna 15 letnia koteczka, 2 tygodnie temu odszedł 17 letni kocurek i ich nowi wlasciciele w związku z wiekiem kotki rezydentki chca dwa maluchy bo za jakis czas nie chcą przechodzic od nowa dokocenia - koteczka rezydentka zdrowa ale w tym wieku z kotem wszytsko się juz może zdarzyć ...

ludzie przez telefon brzmia rozsądnie, chcieli przyjechać ale umowilismy się ze ja dowioze dziewczynki i jesli wszytsko będzie ok to je od razu zostawie

dziś polecialaysmy w związku z tym się drugi raz odrobaczyć, a jutro kropka jeszcze 3 raz leczenie swiezbowca w uszkach - choć one wygladaja juz naprawde ładnie - czyściutko - reszta kuracji juz w nowym domku

ehhh to moja pierwsza adpocja ..... i serce jakieś wyjątkowo ciężkie ....
7ksiezyc

Post » Śro cze 20, 2012 8:38 Re: Szylkretki TRI czarnuszki - kocieta GDAŃSK TCZEW szukamy

7ksiezyc pisze:ehhh to moja pierwsza adpocja ..... i serce jakieś wyjątkowo ciężkie ....

Rozumiem i tulę. Ale tak trzeba.

Widzę, że pierwsze opuszczają Cię moje pupilki - szczególnie Tola mocno mnie oczarowywała. :1luvu: Niech im się dobrze wiedzie w nowym miejscu. :ok:
I reszcie kociaczków życzę szybkiego znalezienia dobrych domków. :ok:

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Czw cze 21, 2012 9:03 Re: Szylkretki TRI czarnuszki - kocieta GDAŃSK TCZEW szukamy

Ale fajne kolorowe maluchy :)
recznie malowana ceramika na zamowienie:
http://www.facebook.com/album.php?aid=1357&id=1718874443&l=aa2b2f153d
ZAMÓW SOBIE KOTECKA... CZY CÓŚ

magyrato

Od: Nie sie 22, 2010 10:00

Post » Czw cze 21, 2012 20:24 Re: Szylkretki TRI czarnuszki - kocieta GDAŃSK TCZEW szukamy

Tola i kropeczka w nowym domku :)
w nowym super domku - zawiozlam wczoraj i choc serducho pękalo jak je zostawiałam to zostawiłam ...
dziewczynki zamieszkaly z 5 osobowa rodzinką - mama , tata i dzieci od 2 do 14lal + do towarzystwa staruszka koteczka i okolo 3 letni kocurek bezłapek a w zasadzie 3łapek

ludzie ujęli mnie serduchem do swoich kotow, specjalnym albuem ze zdjeciami tylko kotow no i tym bezlapkiem - on jak tylko widzi swoja Duża to patrzy się w jej oczy głęboko i hipnotyzuje by usiadła na fotelu i jest juz na kolanach - genialny kocurek
jestem przekonana ze dziewczynki trafiły super
dziś rano Pani zadzwoniła jeszcze raz za dziewczynki podziekowac i zdac relacje z poznawiania domu i domownikow
w zasadzie jest super - sa poki co odizolowane ale biegaja po calym pokoju, bawią się jak dwa małe wariaty - do kuwetki trafiaja wiec wstydu mi nie przyniosły :mrgreen:
Pani od dziewczynek obiecala przysyłac zdjęcia

serducho mi peklo w drodze powrotnej do domu - zryczałam się jak bobr ..... i wiem ze to moje drugie i ostatnie tymczasowanie - nie nadaje sie - za szybko sie przywiazuje
z pierwszego tymczasowania została mi Frania - wzieta na probe bycia DT niemal rok temu i po tygodniu juz wiedziaalm ze jej nie oddam, a teraz resztki zdrowego rozsądku (jelsi jej mam jeszcze :mrgreen: ) i tylko one gdzies w środku nakazuja szukac domkow i maluchy oddawac

a w kwesti domkow jest niezle :mrgreen:
telefonow o maluchy mialam sporo - nie wszytstkie ok, ale o tym nawet nie warto pisac ....

dziś była w Gdyni w potencjalanym domku dla Ninki i mala za 2 tygodnie jedzie do tegoż domku
za 2 tygodnie bo Pani wyjezdza na troszkę ponad tygodniowy urlop
Ninka zamieszka z Panią i jej 2 letnim synkiem (jest jeszcze maz ale pracujacy w Norwegii wiec bywa w domu sporadycznie)- Pani kociara taka ze szok - gadzetow kocich w domu wiecej niz u mnie, a myslałam ze to niemozliwe ;)
Nina będzie jedynaczką (namawiałam na 2 szt ale na razie Pani nie chce bo maly i on skupia duzo uwagi i przeciez na silę nie mozna ale grunt podatny :D )
Pani miała kocurka swojego ukochanego przez 12 lat - odszedl 3 mce temu - nerki

i mam domek dla dwupaku - Maniusia i Kreseczki :mrgreen:
pójda do domu klientki mojego meza - Pani przszła do nas (maz pracuje w domu) i jak zobaczyła maluchy to "przepadła" :mrgreen:

wykanczaja dom z mezem, 2 lipca się przeprowadzja i jak ograna wszystko zabieraja maluchy
Kreseczka i Manius zarezerwowani więc
Pani o kocie marzyła od dawna, ale mieszkajac z mezem w kawalarece nie bylo za bardzo warunkow
poczatkujaca wlascicielka kotow to bedzie - no ale na telefonie bede jak cos non stop, a Pani bywa u meza regularnie (srednio co tydzien do dwoch max) i dwupaczek zmieszka w Bydgoszczy

domku szuka wiec jeszcze Antos - czarny kocurek no i mam czas max do 15.07 zeby mu domek znalezec ..... bo potem kompletnie nie mam co z nim zrobic - wyjezdzam na 75 dni
7ksiezyc

Post » Czw cze 21, 2012 20:41 Re: Szylkretki TRI czarnuszki - kocieta GDAŃSK TCZEW szukamy

uu superrr!!! no to widac, że sie nam udało :P tylko Antoś. damy radę :ok: się sama ciesze ,że mają domki. gdyby nie Ty by pewno skończył tą 4 marny los... :( ale odganiamy tamte zdarzenia i się cieszymy , że idzie ładnie z górki ^^
Obrazek
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
- Albert Schweitzer

inusia00111

Od: Wto kwi 17, 2012 11:20

[następna]