K-ów, i po remoncie :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 20, 2012 10:53 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

mikela pisze:Jutro rano przywiozę na Kocimską dwa szczyle złapane koło ośrodka zdrowia na Ugorku, gdzie dziś miałam szczęście być. Szczyle mają ok.2 mc. i wyły tam ponoć od wczoraj, nie wiadomo skąd się wzięły, choć wnioskując z wyglądu(brudne niemiłosiernie) i zachowania(lekko dzikawe) to kocięta jakiejś wolnożyjącej kotki, z którą coś się stało. Biedaki, jak im dałam wodę, to myślałam, że nie skończą pić, w tym upale długo by nie pociągnęły :(
Zamontuję je, po konsultacji z Miszeliną i Tweety, w króliczej klatce na kwarantannie. Wyglądają na zdrowe, tylko wycieńczone trochę. Szaro-biały jest chłopak, czarno- biała dziewczyna.

Mam chętny dobry dom, który czeka właśnie na taką parkę ( kolorystycznie)
. Jakby można było dostać zdjęcia, to może uda się wydać

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Śro cze 20, 2012 11:21 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

Tosza pisze:
mikela pisze:Jutro rano przywiozę na Kocimską dwa szczyle złapane koło ośrodka zdrowia na Ugorku, gdzie dziś miałam szczęście być. Szczyle mają ok.2 mc. i wyły tam ponoć od wczoraj, nie wiadomo skąd się wzięły, choć wnioskując z wyglądu(brudne niemiłosiernie) i zachowania(lekko dzikawe) to kocięta jakiejś wolnożyjącej kotki, z którą coś się stało. Biedaki, jak im dałam wodę, to myślałam, że nie skończą pić, w tym upale długo by nie pociągnęły :(
Zamontuję je, po konsultacji z Miszeliną i Tweety, w króliczej klatce na kwarantannie. Wyglądają na zdrowe, tylko wycieńczone trochę. Szaro-biały jest chłopak, czarno- biała dziewczyna.

Mam chętny dobry dom, który czeka właśnie na taką parkę ( kolorystycznie)
. Jakby można było dostać zdjęcia, to może uda się wydać

Tosza!! Znów mi ratujesz skórę :D :1luvu:
jak tylko wrócę do domu, wyślę zdjęcia, podeślij mi tylko, proszę, maila
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Śro cze 20, 2012 20:51 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

Gluś nadal mega-przerażony, nie je, nie wydala..... :(
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro cze 20, 2012 23:06 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

miszelina pisze:Gluś nadal mega-przerażony, nie je, nie wydala..... :(

:(
Po przeprowadzce siedzial pod wanna przez dwa dni. Drugie dwa spedzil w lozku, dopiero potem udalo mi sie go wyjac i wyglaskac. Pomalutku sie wtedy odprezyl mruczal i mimo ze wszedl z powrotem do lozka to zaczal w koncu jesc. Jakby sie go dalo delikatnie poglaskac, moze to pomoze... Boze kochany :(
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Czw cze 21, 2012 0:59 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

spieszę donieść, że powiększyliśmy swoje zasoby o dwa kolejne kociaki :ok: :mrgreen:
Żart. Głupi, wiem.
Musiałam ponownie dziś wybrać się do tego ośrodka zdrowia i okazało się, że są jeszcze dwie sztuki. Matki jak nie było, tak nie ma. To co miałam zrobić...

Dwa, jak dobrze pójdzie, trafią do DS, proszę o kciuki. Dwa kolejne zdecydowała się tymczasować Kocuria. Dziękuję jej :1luvu: Wczorajsza parka jest już raczej oswojona i nie syczy na mnie. Zaczynają też kuwetkować :ok:

aha, no i mały update- Ugorki są na razie u mnie, nie na kociarni

A oto i małe paskudy- Hela, Mela, Bombaj i Delhi:
Obrazek

Obrazek
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt

mikela

Post » Czw cze 21, 2012 5:05 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

Cudne są :1luvu:
Obrazek

miszelina

Post » Czw cze 21, 2012 7:16 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

Słodkie maluchy :)

Mocne kciuki za dom dla dwójeczki :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw cze 21, 2012 9:53 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

Gluś je i sika :ok:
Obrazek

miszelina

Post » Czw cze 21, 2012 10:20 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

miszelina pisze:Gluś je i sika :ok:

Uff, uff :) :ok:

mahob

Post » Czw cze 21, 2012 10:45 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

mahob pisze:
miszelina pisze:Gluś je i sika :ok:

Uff, uff :) :ok:

:ok:

dzieciaki się oswajają, przyswajają i rozrabiają :ok:

natomiast ja po dzisiejszej nocy jestem za sterylizacją aborcyjną :twisted: Potffory poszły spać dopiero jak było jasno, a ja, już po kilku niedospanych nocach, myślałam, że ducha wyzionę. A jutro ważny egzamin, do którego jeszcze nic nie ruszyłam...

Mahob, Intensinal pomógł Marcelowi, wielkie dzięki za radę :1luvu:
[/url]Obrazek

mikela

Post » Czw cze 21, 2012 11:38 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

mikela pisze:Mahob, Intensinal pomógł Marcelowi, wielkie dzięki za radę :1luvu:

Cieszę się :)

mahob

Post » Czw cze 21, 2012 15:13 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

Złamaliśmy się :roll: . Od teraz mamy w domu Żankilla, legendę Drukarskiej. Mamy nadzieję, że na tymczas :ryk: . Powitanie z rezydentami niezbyt gorące, ale bez ofiar, Żankill wycofany na pozycje podłóżkowe i tam przeprowadza analizę sytuacji. Jest obserwowany, ale nie okrążony - jesteśmy dobrej myśli, trzymajcie kciuki :ok:

jola_d_p

Od: Nie kwi 08, 2012 10:06

Post » Czw cze 21, 2012 15:23 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

jola_d_p pisze:Złamaliśmy się :roll: . Od teraz mamy w domu Żankilla, legendę Drukarskiej. Mamy nadzieję, że na tymczas :ryk: . Powitanie z rezydentami niezbyt gorące, ale bez ofiar, Żankill wycofany na pozycje podłóżkowe i tam przeprowadza analizę sytuacji. Jest obserwowany, ale nie okrążony - jesteśmy dobrej myśli, trzymajcie kciuki :ok:

Cudny mój chłopczyk, bądź dla niego miła bo Ci będzie robił ćmę :D A zabrałaś jego filcokulkę ?
Dziękuję kochani jesteście że go wzięliście, dzięki temu możemy zapolować na ruczajską faunę :twisted:

annakreft

Od: Pon wrz 05, 2011 10:20

Post » Czw cze 21, 2012 15:33 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

annakreft pisze:
jola_d_p pisze:Złamaliśmy się :roll: . Od teraz mamy w domu Żankilla, legendę Drukarskiej. Mamy nadzieję, że na tymczas :ryk: . Powitanie z rezydentami niezbyt gorące, ale bez ofiar, Żankill wycofany na pozycje podłóżkowe i tam przeprowadza analizę sytuacji. Jest obserwowany, ale nie okrążony - jesteśmy dobrej myśli, trzymajcie kciuki :ok:

Cudny mój chłopczyk, bądź dla niego miła bo Ci będzie robił ćmę :D A zabrałaś jego filcokulkę ?
Dziękuję kochani jesteście że go wzięliście, dzięki temu możemy zapolować na ruczajską faunę :twisted:

Aniu, dopiero teraz widac, jak kiepska jest ta jego lapka. Nie moglabym spac spokojnie. Bedziesz wieczorem? Zostawilam wam liscik.

jola_d_p

Od: Nie kwi 08, 2012 10:06

Post » Czw cze 21, 2012 18:53 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

głupie pytanie, ale czy żwirek drewniany może tym maluchom zaszkodzić? tzn. nie objadają się nim, bo pilnuję, ale ciągle go rozsypują w klatce, też w jedzenie wpada, a one leżakują w kuwecie w dodatku :twisted:
[/url]Obrazek

mikela

[poprzednia][następna]