Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Brambor -zapalenie nerek (?) :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 19, 2012 22:22 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Dwie małe Siupsiupki s.91

Ada, Ty pingwiny też lubisz?
Chcesz moje Widmo zwane też Dunieczką (z własnym odłowem rzecz jasna, ja nie jestem w stanie temu podołać :twisted: ) :mrgreen: ?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto cze 19, 2012 22:36 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Dwie małe Siupsiupki s.91

A mój Kroppo to co? Szylkreta? No nie. Rasowy pingwin. Z kropką na nosie. :lol:

ps: czy ktoś mógłby zrobić coś z tym FIP-em by go na świecie w ogóle nie było?! No nawet walczyć jak nie ma :evil:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto cze 19, 2012 22:40 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Dwie małe Siupsiupki s.91

Czeeeeść! :D

Kotki śliczne, oczywiście. A myślałem, że tylko nam się nie udaje przestać dokacać. :roll:
Znaczy, oczywiście, DOTYMCZASAĆ! 8)
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Śro cze 20, 2012 6:51 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Dwie małe Siupsiupki s.91

VVu pisze:Kotki śliczne, oczywiście. A myślałem, że tylko nam się nie udaje przestać dokacać. :roll:
Znaczy, oczywiście, DOTYMCZASAĆ! 8)

No niestety, Czarna Cholera nie zaprzestaje produkcji :evil: Jak ją kiedyś złapię, to chyba osobiście ją wypatroszę ;)
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro cze 20, 2012 7:09 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Dwie małe Siupsiupki s.91

próbuj, próbuj :)

a maluchi cudne :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Śro cze 20, 2012 8:25 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Dwie małe Siupsiupki s.91

Obłędne są no :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro cze 20, 2012 13:49 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Dwie małe Siupsiupki s.91

Same moje wymarzone ubarwienia szukają Domów... Tu dwie pingwinice, u Jany zjawiskowa szylkrecia, u Aleby inny piękny pstrokaty gacek... Zgarnęłabym to wszystko i jeszcze kilka czarnych koczurków oczywiście, muszę tylko najpierw upłynnić gdzieś wszystkie cztery krowy. Nikt ich nie chce, więc albo zaproszę hordę znajomych na beef strogonow :mrgreen: (o ile ktoś to przyrządzi, ja nie umiem przetwarzać mięsa), albo odwiozę do skupu żywca, albo - trudno, niech stracę, nie zwróci się nawet ułamek tego, co u mnie przeżarły :twisted: - najprościej w świecie rozpuszczę pod własnym śmietnikiem.
To tak w duchu tradycji tego wątku 8)
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Śro cze 20, 2012 15:47 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Dwie małe Siupsiupki s.91

Ale fajne Siupsiupki :1luvu:
Pingwiny rządzą :ok:

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

Post » Wto cze 26, 2012 18:21 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Dwie małe Siupsiupki s.91

O! nowe wpisy!

Piękne te pingwinki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Czemu ja łapie tylko bure albo czarne? :evil:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Wto cze 26, 2012 19:12 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Dwie małe Siupsiupki s.91

Misie dziękują wszystkim za zachwyty :) Mała Miś nadal trochę syczy. Z Dużej Misi będą koty. Jakby była u kogoś, kto ma czas na oswajanie, to już by pewnie sama przychodziła.

tajdzi pisze:Piękne te pingwinki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Czemu ja łapie tylko bure albo czarne? :evil:

Może je chcesz? Chętnie oddam ;)

Tamta sprawa nieaktualna.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro lip 04, 2012 22:03 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Dwie małe Siupsiupki s.91

Dzisiaj przeżyłam coś, co jeszcze mi się w temacie kotów nie przytrafiło.
Wracam do domu, a Duża Miś ma całą pupę upapraną w jakimś śluzie 8O W lekkim szoku wytarłam ją i zastanawiam się o co chodzi :?: Kot czuje się świetnie, śluz ma zapach zupełnie nie podobny do niczego, ale nie śmierdzi jakoś strasznie. Na ropomacicze chyba za wcześnie :conf:
Myślę sobie, może jej samo przejdzie? Ale niestety śluz nadal się wydzielał, więc kot w transporter i na Białobrzeską. Było po 21, ale powiedziałam o co chodzi i jeszcze nas przyjęli.
Okazało się, że Dużej Misi zapchały gruczoły odbytowe 8O Pani doktor powiedziała, że jeszcze nie widziała, żeby u 3 miesięcznego kociaka gruczoły były zapchane jak u dorosłego kocura 8O A ja w ogóle byłam w szoku, bo po raz pierwszy w życiu (na chyba z 50 kotów, które były/są u mnie w domu) nigdy nie widziałam, żeby kotu zapchały się gruczoły odbytowe. Pani doktor zademonstrowała mi jak sobie w razie podobnego przypadku radzić samemu, znaczy wyciskać te gruczoły.

A już się cieszyłam, że Duża Misia jest takim fajnym adopcyjnym kotkiem. Oswoiła się, pozwala się nosić na rękach. mruczy i wita się w drzwiach. A tu taka... kupa...
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Czw lip 05, 2012 8:32 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Dwie małe Siupsiupki s.91

Zapchane gruczoły kojarzą mi sie tylko ze straszliwym smrodem, ale to takim, że smród kociej kupy to mały pikuś. Kiedyś przy łapance dzika kotka obryzgała mnie od pasa w dół, miałam w tym całą nogawkę i cuchnęłam tak, że myślałam, że się porzygam. Spodnie prałam trzy razy i w końcu wyrzuciłam.

Dobrze wiedzieć, że to może być też śluz, który "nie śmierdzi jakoś strasznie". Też bym się wystraszyła.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw lip 05, 2012 9:58 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Dwie małe Siupsiupki s.91

Pamiętam instrukcję dr Czubek, gdy Lusiczce['] trzeba było pomagać i opróżniać gruczoły okołoodbytowe. Mimo iż to poważna sprawa, dr Czubek zrobiła to z takim wdziękiem, że nie sposób było nie zapamiętać i nie nauczyć się. :wink:
Swoją drogą, taka ilość śluzu, strasznie musiało wyglądać :strach:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw lip 05, 2012 20:19 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Dwie małe Siupsiupki s.91

Ale śliczne dziewczynki. A jak Mała Miś? Oswojona już?
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Czw lip 05, 2012 21:43 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Dwie małe Siupsiupki s.91

Jana pisze:Dobrze wiedzieć, że to może być też śluz, który "nie śmierdzi jakoś strasznie". Też bym się wystraszyła.

U kociaka pewnie nie. Kociaka to nawet siki nie śmierdzą. Z wiekiem pewnie będzie gorzej :roll:

Monika - wkrótce przekonasz się sama, a nawet będziesz miała okazję ją pooswajać :twisted:

Tymczasem trochę fotek:

Miss Ursusa - Księżniczka Różyczka
Obrazek

Stare koty na nowej kanapie:
Obrazek

Brambor:
Obrazek
Brambor ma jakiś problem ze zgryzem i zawsze jak śpi, to wypada mu język:
Obrazek

Ziutek:
Obrazek

Siupsiupek robi strzałkę:
Obrazek

I Misie:
Obrazek
Obrazek

Duża Misia:
Obrazek
Obrazek

Mała Misia:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

[poprzednia][następna]