[CK]GENERAŁ-sparaliżowany_SZANSA OPERACJI KRĘGOSŁUPA_pomocy!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto cze 19, 2012 4:41 Re: [CK]GENERAŁ-sparaliżowany_SZANSA OPERACJI KRĘGOSŁUPA_pom

Zrobiłam przelew na Bartusia :) Byłam na waszej stronie i czytałam o adopcji wirtualnej, niestety nie mam pewności czy każdy miesiąc będę mogła przelewć odpowiednią kotę, więc lepiej niech Bartuś znajdzie kogoś kto zapewni mu comiesięczny stały dopływ gotówki :)

Pozdrawoenia dla Generała, będzie dobrze wygląda na twardego żołnierza :ok:

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Śro cze 20, 2012 9:35 Re: [CK]GENERAŁ-sparaliżowany_SZANSA OPERACJI KRĘGOSŁUPA_pom

Nasz podopieczny Generał w poniedziałek został przewieziony do Orzesza, oddział placówki w Mikołowie. Tam kocurek będzie rehabilitowany. W dniu wczorajszym odwiedziliśmy Generała, kot bardzo się ucieszył na nasz widok. Poznał naszych wolontariuszy, łasił się, radośnie miauczał i mruczał. Niestety weterynarza i pracowników placówki traktuje jak zło konieczne. Wczoraj Generał przeszedł pierwsze zabiegi rehabilitacji, walczył jak tylko mógł. To bardzo nie dobrze w jego obecnym stanie. Pierwsze 2 tygodnie po operacji są bardzo ważne dla poprawy jego stanu zdrowia, niestety Generał nie chce współpracować. Boi się zoorehabilitantów, którzy dotykają jego łapek. Wczoraj również rozmawialiśmy z jego weterynarzem prowadzącym, zdecydowaliśmy się na wdrożenie preparatu uspokajającego Kalm Aid, być może dzięki temu rehabilitacja choć po części stanie się możliwa. Załamujemy ręce, jak przekonać Generała, że to wszystko się dzieje tylko i wyłącznie dla jego dobra…
Dwa dni temu pod opiekę naszego azylu trafił kolejny kot potrącony przez samochód. Lulek do tej pory żył na wolności, był kotem dokarmianym przez dobrych ludzi na osiedlu w Tarnowskich Górach – Lasowicach. Niestety chwila nieuwagi i doszło do tragedii. Lulek, podobnie jak Generał, ma niewładne tylne łapki. Wstępna diagnostyka potwierdziła, że kręgosłup nie jest złamany, a rdzeń kręgowy nie został przerwany. Niewładne tylne łapki to prawdopodobnie skutek wypadniętego dysku. Weterynarz zdecydował się na leczenie farmakologiczne, jeżeli w najbliższych dniach stan Lulka się nie poprawi konieczna będzie operacja. Obecnie kocurek znajduje się na obserwacji w szpitaliku Kliniki Weterynaryjnej w Chorzowie. Luluś bardzo potrzebuje opieki wirtualnej! Prosimy pomóżcie!
Prosimy również o pomoc w postaci opieki wirtualnej dla malutkiego kocurka Bartusia!
Nadal trwa przygotowywanie bazarków internetowych, z których dochód zostanie przeznaczony na opiekę nad naszymi najbardziej potrzebującymi pomocy kotami, tzn. rehabilitacja Generała oraz leczenie Lulka. Już niedługo kolejne informacje o naszych podopiecznych. Bądźcie z nami.

Zyta Felicjańska pisze:Zrobiłam przelew na Bartusia :) Byłam na waszej stronie i czytałam o adopcji wirtualnej, niestety nie mam pewności czy każdy miesiąc będę mogła przelewć odpowiednią kotę, więc lepiej niech Bartuś znajdzie kogoś kto zapewni mu comiesięczny stały dopływ gotówki :)

Serdecznie dziękujemy za wpłatę, Bartuś ma szanse na dom tymczasowy, jednakże najpierw musimy go zaszczepić. Problem w tym że on ma dopiero 4-5 tygodni i trzeba jeszcze troszkę odczekać
Obrazek

G.I.Gio

Od: Wto cze 12, 2012 11:55

Post » Śro cze 20, 2012 21:23 Re: [CK]GENERAŁ-sparaliżowany_SZANSA OPERACJI KRĘGOSŁUPA_pom

:ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pt cze 22, 2012 18:42 Re: [CK]GENERAŁ-sparaliżowany_SZANSA OPERACJI KRĘGOSŁUPA_pom

Prosimy o jakieś wieści o kocurkach :?:

Zyta Felicjańska

Post » Sob cze 23, 2012 21:52 Re: [CK]GENERAŁ-sparaliżowany_SZANSA OPERACJI KRĘGOSŁUPA_pom

Obrazek

Nasz kot Generał dostał przepustkę i na weekend przyjechał do Tarnowskich Gór. Ze względu na swój stan oraz obecną sytuację w azylu (przepełnienie) sobotę i niedzielę kocurek spędził u wolontariuszy w domu. Odbierając kota wolontariusze otrzymali „zadanie domowe” – Generała koniecznie trzeba przyzwyczajać do dotykania jego tylnych łapek. Połowa rozpisanych zabiegów nie jest na chwilę obecną możliwa, ponieważ kot jest bardzo agresywny. Osoby rehabilitujące Generała są pogryzione i podrapane, ale nie poddawają się. Generał codziennie jest kąpany, to go dodatkowo stresuje, ale znosi to coraz lepiej. Do tego dochodzą masaże tylnych łapek. Od środy wykonywane są zabiegi laseroterapii. Masaże i ćwiczenia tylnych kończyn są możliwe tylko w obecności dwóch osób. Jedna osoba jest „ofiarą” kocurka, a druga z nim pracuje i tak na zmianę. Dzięki temu wszystkiemu powolutku ustępuje tzw. nadwyprost tylnych kończyn. Oby tak dalej, prosimy trzymajcie kciuki za naszego złośnika.

Nasz drugi kocurek w ciężkim stanie został wczoraj zoperowany. Od kilku dni Lulek przebywał na obserwacji w Klinice Weterynaryjnej w Chorzowie, niestety leczenie farmakologiczne nie dało zamierzonych efektów i konieczna była operacja ustabilizowania kręgosłupa. Zabieg przeciągnął się w czasie, ponieważ u Lulka pojawiła się muszyca. Na szczęście już wszystko jest w porządku, teraz kocurka czeka ciąg dalszy leczenia i ćwiczenia, które pomogą mu wrócić do sprawności. Dotychczasowe koszty leczenia kocurka przekroczyły 1 000,00zł. Drodzy Przyjaciele Cichego Kąta, bardzo prosimy o pomoc i wsparcie dla Lulka. Wszystkich, którzy pragną nam pomóc prosimy o wpłaty na konto społecznego azylu z dopiskiem „LULEK”. Kocurek bardzo potrzebuje opiekuna wirtualnego.
Obrazek

G.I.Gio

Post » Nie cze 24, 2012 10:47 Re: [CK]GENERAŁ-sparaliżowany_SZANSA OPERACJI KRĘGOSŁUPA_pom

Oj Generał walcz :ok:, ale nie z ludźmi którzy cie ratują a z chorobą :twisted:

Lulek jesteś pod bardzo dobra opieka , walcz dzielnie :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon cze 25, 2012 17:13 Re: [CK]GENERAŁ-sparaliżowany_SZANSA OPERACJI KRĘGOSŁUPA_pom

Zapraszam na bazarek dla Generała i Lulka, zapraszamy do kupowania i podbijania :)
viewtopic.php?f=20&t=143414

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Czw cze 28, 2012 14:58 Re: [CK]GENERAŁ-sparaliżowany_SZANSA OPERACJI KRĘGOSŁUPA_pom

OlaLola

Post » Pt cze 29, 2012 13:05 Re: [CK]GENERAŁ-sparaliżowany_SZANSA OPERACJI KRĘGOSŁUPA_pom

Podniose :)
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon lip 02, 2012 9:24 Re: [CK]GENERAŁ-sparaliżowany_SZANSA OPERACJI KRĘGOSŁUPA_pom

Wczoraj poznałam Generała, to piękny kocurek, zakochałam się :1luvu: Generałka wygłaskałam, niesamowity z niego miziak. Nóżki masakra, ale jak chce to je ciągnie za sobą dzielnie i w ogóle nie zwraca uwagi, że są nie sprawne. Kochany jest :1luvu: :1luvu: :1luvu:

OlaLola

Post » Wto lip 03, 2012 8:38 Re: [CK]GENERAŁ-sparaliżowany_SZANSA OPERACJI KRĘGOSŁUPA_pom

A co z Bartusiem?

Zyta Felicjańska

Post » Czw lip 05, 2012 12:48 Re: [CK]GENERAŁ-sparaliżowany_SZANSA OPERACJI KRĘGOSŁUPA_pom

Już piszemy co u Naszych CK Połamańców

Generał, na razie jest u mnie na DT, gdyż w Orzeszu nie potrafią go rehabilitować, jest bardzo agresywny, mamy go przyzwyczajać do dotyku.Dodatkowo przyplątało się zapalenie pęcherza. Najgorsze to że on nie jest kastrowany, jak tylko pęcherz zostanie podleczony to trzeba go umówić na taki zabieg, przy tych upałach, gdy wraca się z pracy "zapach" potrafi człowieka przewrócić. Co do rehabilitacji to jedna nasza wolontariuszka, która jest psią rehabilitantką pokaże nam zestawy ćwiczeń.

Lulek - podobnie jak Generał jest na DT, z tym że on nie jest aż tak agresywny, pozwala się dotykać, jemu również nasza wolontariuszka rozpisze ćwiczenia.

Bartuś jest na DT do momentu szczepienia, ostatnio był odrobaczany, w przyszłym tygodniu będzie szczepiony i jedzie do innego DT. Bartuś szaleje, uwielbia żeby go nosić na rączkach. Miszka w klatce na króliki, ale gdy tylko widzi człowieka głośno miauczy i domaga się głaskania i noszenia.
Obrazek

G.I.Gio

Post » Czw lip 05, 2012 16:49 Re: [CK]GENERAŁ-sparaliżowany_SZANSA OPERACJI KRĘGOSŁUPA_pom

Biedny Bartuś w klatce, taki młody kotek :cry:

Zyta Felicjańska

Post » Czw lip 26, 2012 7:50 Re: [CK]GENERAŁ-sparaliżowany_SZANSA OPERACJI KRĘGOSŁUPA_pom

Zyta Felicjańska pisze:Biedny Bartuś w klatce, taki młody kotek :cry:

U mnie tez jest dużej w klatce , ale nie cały czas, musi być dla własnego bezpieczeństwa ...
Parę fotek szalonego Bartusia :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw lip 26, 2012 17:29 Re: [CK]GENERAŁ-sparaliżowany_SZANSA OPERACJI KRĘGOSŁUPA_pom

Czy to duże czarne obok to Eustaszek w ujęciu górno-tylnym? Ależ kontrast rozmiarów!
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

[poprzednia][następna]