Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy. Fasol po operacji

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 18, 2012 20:41 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Sytuacja w miarę :( :( :(
Piotr przyszedł, obczaił wszystko. Zamek zepsuty (ale jest zamknięte, jakoś pan Edmund zostawił to w formie zamkniętej), zasłonki plastikowe zerwane.
Jutro Piotr będzie robił wielką kłódę. Prąd do tego celu potrzebny będzie ciągnął od pani Eweliny, mojej sąsiadki, którą postawiłam w stan gotowości (sama mam jutro piekło w pracy i w żaden sposób nie mogę, poza tym mieszkam w innym budynku i wysoko - za daleko).
Piotr mówi, że jak się ten kretyn wkurzy, że nie może zepsuć zamknięcia (zeszłej wiosny psuł to chyba cztery albo pięć razy), to podpali całość, bo tam jest materiał łatwopalny (budki, na przykład).
Ale nie widzę rozwiązania. Nie zamieszkam tam, choć parę razy myślałam, żeby tam zamieszkać. Trzymajcie, proszę, kciuki. Ciężko być partyzantem, ale to już wiadomo.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon cze 18, 2012 20:45 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Czyli wiadomo kto to zrobił? :evil:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon cze 18, 2012 20:48 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Małgosiu, czyje to jest oficjalnie?
Może by zgłosić na policję niszczenie mienia, pochodziliby popytali i może psuczowi odechciałoby się niszczenia
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pon cze 18, 2012 20:51 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Nie mogę.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon cze 18, 2012 21:23 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Duża jeszcze wieczorem poszła do sąsiada. Żeby jej harpic odkręcił :roll:
bo sama nie umie.
Sąsiad odkręcił butelkę.
Duża to normalnie jest niepełnosprawna :roll:
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon cze 18, 2012 23:03 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Fasolko, ale się u Was dzieje! :strach: Nie wiem, comozna zrobić, zeby bezdomniakom nie rujnowano domu, duża też nie wie. To okropne, jacy ludzie są wredni!
Ja to codziennie próbuję Dużej bryknąć na korytarz, parę razy mi się udało :oops: ale Duża tak wrzeszczała, że wróciłam. Kiedyś ucieklam i duża nie zauważyła, potem ja wrzeszczałam, zeby duża mnie znowu wpuściła. Na szczęście Duża usłyszała :twisted:
Sabcia uciekinier

(Myślałam, że to obcy kot tak miałczy, wyszłam na korytarz sprawdzić, a to Sabcia! Strasznie się przestraszyłam!)
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto cze 19, 2012 5:09 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Miau. Duża nakarmiła dziesięć kotów i wróciła.
Bardzo ciepło jest, ale duża nie otwierała dziś balkonu, powiedziała, że chce mieć trochę spokoju. I zostawiła tylko okno balkonowe uchylone, nie mogłyśmy uprawiać galopad.
I jeszcze od razu rano mnie wypryskała, bo trochę sobie zdarłam strupa :(
Fasolka

Sabciu, jak kiedyś przyszła ciocia mateosia, to ja wybiegłam z domu :oops:
a nie zdarzało mi się to od kocięctwa.
Pralcia
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto cze 19, 2012 5:46 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

MalgWroclaw pisze:Sabciu, jak kiedyś przyszła ciocia mateosia, to ja wybiegłam z domu :oops:
a nie zdarzało mi się to od kocięctwa.
Pralcia

Taaak, bo ciocia mateosia jest straaasna :mrgreen:
I Fasolka, i Florka też o tym wiedzą :evil:
:(

mateosia

Od: Nie wrz 11, 2011 18:41

Post » Wto cze 19, 2012 6:12 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

MalgWroclaw pisze:Nie mogę.

Dlaczego nie możesz?
I co to jest harpic?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto cze 19, 2012 6:32 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Harpic jest do mycia wanny.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto cze 19, 2012 6:54 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Normalnie pasy drzeć z tych ludzi...
Tyle trudu sobie zadają, żeby wyrządzić krzywdę. :evil:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Wto cze 19, 2012 6:56 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

I to wszystko przeważnie z czystej złośliwości :evil: .

Dzień dobry Fasolko, Ciociu i Dziewczynki :D .
U nas też dziś bardzo gorąco...Duża coś przy oknach smytła...coś zakłada.
Zosia.

Firanki.
Duża Zosi.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Wto cze 19, 2012 6:59 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Brzmi groźnie :twisted:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Wto cze 19, 2012 7:01 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

morelowa pisze:Brzmi groźnie :twisted:

E tam, chyba dla firanek :ryk: .
Ciekawe, jak długo wytrzymają :twisted: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Wto cze 19, 2012 8:47 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Dziwnie mi się umieścił komentarz :D
Brzmi groźnie - miałam na myśli harpic :mrgreen:

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]