Nasza kocia rodzinka. Prośba o pomoc dla Lolusia z FIP:(((

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon cze 18, 2012 19:25 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Bunia-czy da radę?:(

Gdy dzwoniłam ustalić termin na tomografię, to pan doktor poprosił aby zadzwoniła nasza Pani doktor na jego komórkę w celu wywiadu o Buni.
Pani doktor zadzwoniła też i do mnie po uprzednim skontaktowaniu się z lekarzem, w celu powiadomienia mnie, że niestety Bunia nie może mieć tomografii ze względu na jej stan. :(
Po konsultacji lekarzy zdecydowano, że kotka dodatkowo do dzisiejszych badać ma mieć zrobione badania hormonalne- 3 parametry, następnie jutro gdy pojadę to zamiast tomografii będzie miała zrobione USG, potem, jeżeli by wyszło coś niepokojącego to będzie rozważana tomografia.
No nic, teraz czekamy na wyniki i zobaczymy co będzie dalej.

Bunia po recovery jeszcze nie zwymiotowała od 15,30, a jadła już 3 razy, ale niedawno zrobiła taką sraczkę-wodną na płytki, że ledwo co zebrałam.

BOZENAZWISNIEWA pisze:Aniu,nie wiem co napisac,ale Bunia ma takie objawy jak Rumcio,wiesz o tym...U nas wykluczono chłoniaka,a po lekkiej narkozie strasznie mu się pogorszyło :roll: I wiem,ze musimy sie pożegnać,bo nasz "kryzys" trwa juz długo.... :(
Trzymaj się kochana

Bożenko, gdy przyjdzie taki czas....to pożegnam się z Bunią, :cry:
ale dopiero wtedy, gdy będę miała pewność, że już nic nie można dla niej zrobić.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon cze 18, 2012 19:49 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Bunia-czy da radę?:(

Aniu,wiem,sama nie moge uwierzyc,ze nie jestesmy w stanie pomóc Rumcajsikowi...a ta "sraczka'Buni to taka b.smierdzaca jest?sama woda,czy resztki jedzenia niestrawionego?
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon cze 18, 2012 20:03 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Bunia-czy da radę?:(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon cze 18, 2012 20:40 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Bunia-czy da radę?:(

Bunieczko, trzymamy bardzo mocno :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon cze 18, 2012 20:57 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Bunia-czy da radę?:(

Jestem :ok: :ok:
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Pon cze 18, 2012 21:32 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Bunia-czy da radę?:(

Przesyłam :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Wto cze 19, 2012 8:18 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Bunia-czy da radę?:(

Buniu musisz być zdrowiutka :ok:
Ode mnie nieustanne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto cze 19, 2012 13:50 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Bunia-czy da radę?:(

Jednak okazało się, że po badaniu USG, trzeba zrobić tomografię z kontrastem.
Na wyniki musimy poczekać.

Jestem padnięta tą Łodzią, bo musiałyśmy z córką ''zwiedzać otoczenie'' czekając do wybudzenia się Buni z narkozy.
Teraz idę się zdrzemnąć, bo noc miałam też przekichaną przez astmę, która dała mi popalić dzisiejszej nocy.
Bunia poszła spać to i ja się zdrzemnę, oczywiscie jak mi się uda.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Wto cze 19, 2012 13:59 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Bunia-czy da radę?:(

Mocne :ok: :ok: :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto cze 19, 2012 21:01 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Bunia-czy da radę?:(

Erin pisze:Mocne :ok: :ok: :ok:

i mnóstwo :ok: :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro cze 20, 2012 7:41 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Bunia-czy da radę?:(

Cały czas :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Śro cze 20, 2012 9:08 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Bunia-czy da radę?:(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro cze 20, 2012 12:38 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Bunia-czy da radę?:(

Jak dzisiaj Bunia się czuje :?:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro cze 20, 2012 15:25 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Bunia-czy da radę?:(

Właśnie wróciłam z Bunią z Łodzi, gdzie była na kroplówce i zastrzykach.
Znowu zrobiłam zakupy dla niej w postaci worka piasku Benka do którego lubi się załatwiać, to może nie będzie tego robić gdzie indziej. Kupiłam też Convalescence support całe pudełko 12 sztuk a wcześniej całe pudełko intestinala i puszki Recovery.
Bunia praktycznie bez zmian. Nie je sama, pije sama, kupa wodnita 2 razy dziennie.

Już mam opis tomografii komputerowej Buni ale jeszcze nasza wetka nie widziała, bo dopiero dostałam go na maila.

Data badania: 19.06.2012 Klinika Weterynaryjna ANIMAL Adam Gierulski & Konrad Kalisz Pracownia Tomografii Komputerowej
93-258 Łódź, ul. W. Broniewskiego 65 tel. 42 643 12 62
Opis zwierzęcia: kot, europejska, 10 lat , ♀, BUNIA
Właściciel: P. Anna ... Pabianice, ul. Bracka ...
OPIS BADANIA Tomografia komputerowa jamy brzusznej, dwufazowo: Wątroba nieznacznie powiększona (ocena subiektywna), bez cech stłuszczenia i zmian ogniskowych. Pęcherzyk żółciowy wypełniony, bez złogów. Przewód pęcherzykowy nieposzerzony, drożny. Trzustka niewidoczna. Żołądek do ½ wysokości wypełniony treścią płynną o zaznaczającej się granicy płyn-gaz, widoczne ogniskowe zgrubienie ściany w zakresie krzywizny mniejszej wielkości ok. 3 x 5 mm, ulegające wzmocnieniu pokontrastowemu – wskazana weryfikacja endoskopowa. Dwunastnica i jelito czcze wypełnione treścią płynną o wyraźnie zaznaczającej się ścianie (grubość do 2,5-3 mm). Jelito kręte wypełnione treścią z domieszkami gazu, w okolicy ujścia biodrowo-ślepo-okrężniczego jelito cienkie bez treści, wypełnione tylko gazem. Struktura ujścia biodrowo-ślepo-okrężniczego w obrazie makro bez zmian (nie ma cech zwężenia). Okrężnica na całej długości (do prostnicy) bez mas kałowych, poszerzona (średnica do 1,9 – 2,3 mm), wypełniona gazem (w okolicy zgięcia wątrobowego widoczna na dnie niewielka ilość treści płynnej), bez widocznych zmian w budowie ściany. Śledziona prawidłowa w obrazie. Ww. chłonne krezkowe doogonowe widoczne na tle naczyń krwionośnych o średnicy na przekroju ok. 4,5 mm. Nerki wielkości i struktury prawidłowej, z zachowanym pasażem środka kontrastowego. Obraz naczyń jamy brzusznej prawidłowy o zachowanym pasażu kontrastu. Wolnego płynu w jamie otrzewnej nie stwierdzono. Na terenie jamy brzusznej nie obserwuje się litych mas o charakterze guzów. lek. wet. Mateusz Hebel 85770
VetMR Weterynaryjna Pracownia Rezonansu Magnetycznego i Tomografii Komputerowej dr n. wet. Dariusz Niedzielski, Wrocław http://www.vetmr.pl tel. 790 667 913

Wczorajsze wyniki które jednoznacznie wskazują znowu na chorą wątrobę.
Laboratorium weterynaryjne "Zwierzak" Lecznica:"Sfora" Lecznica weterynaryjna Lek. kier: Nr zlecenia:10912.2012
Data przyjęcia materiału: 2012-06-18 Właściciel: ...
Data wyniku: 2012-06-18 Zwierzę:Kot, Bunia Identyfikator: Wiek 10 lat:
Badanie Wynik Jedn. Norma morfologia WBC 16.2 10^3/µl 5.5-19.0
RBC 12.99 mln/µl 6.5-10.0
HGB 13.7 g/dl 8 - 15
HCT 49.9 % 24 - 45
MCV 38.4 fl 39 - 55
MCH 10.5 pg 13 - 17
MCHC 27.5 g/dl 22 - 41
PLT 812 10^3/µl 200 - 600
kwasochłonne 1 % 2 - 12
granulocyty segmentowane 83 % 35 - 75
granulocyty pałeczkowate 3 % 0 - 3
limfocyty 11 % 20 - 55
monocyty 2 % 1 - 4
Opis nieznaczna anizocytoza erytrocytów hemoliza w surowicy!
ASPAT 107 U/l 6 - 44
ALAT 258 U/l 20 - 107
AP 255.0 U/l 23 - 107
mocznik 60.5 mg/dl 25 - 70
kreatynina 0.25 mg/dl 1 - 1,8
białko całkowite 7.7 g/dl 6,0 - 8,0
glukoza 90.5 mg/dl 100 - 130
Druk wygenerowany elektronicznie, nie wymaga podpisu. Badanie autoryzował(a): lek. wet. Tadeusz Czekalski
Create PDF files without this message by purchasing novaPDF printer (http://www.novapdf.com)

Dzisiaj w lecznicy jedna osoba zadała Pani doktor pytanie, a kotkowi co jest, chory?
A Pani doktor na to, tak chory i jest najdroższym kotem na świecie.
:wink:

Dzięki cioteczki :1luvu: za kciuki za moją Buńcię, bo bardzo są jej potrzebne.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro cze 20, 2012 15:47 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Bunia-czy da radę?:(

:ok: :ok: :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]