KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 17, 2012 19:30 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

tak bo jutro mam wyjatkowo wolne i może rano zasadzę się na mamuskę :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie cze 17, 2012 19:53 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Byłam pod krzakami ale mimo, iż miałam ze sobą otawartą puszkę whiskasa żaden kot się nie pojawił :( Trochę pobuszowałam i ostatecznie tylko zmieniłam wody w dwóch miseczkach, które znalazłam w krzaczku. Może rano Dorotka będziesz miała więcej szczęścia ale ja o 6 raczej Cię nie wspomogę :P

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Nie cze 17, 2012 20:40 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Raport z dyzuru wieczornego !
Na zdrowej stronie wszystko w porządku ,brzydkich kup nie było . Kotki były zawiedzione ze nie dostały jedzonka. Ksara w wolierze trochę mnie się bała.
Na kwarantannie
EMIL(KA) NIC NIE JE BARDZO SIĘ BOI .Wydawalo mi się że ma ochotę na mięso ,ale bał sie i wszystko zjadała Kamil(ka)
Kotka z maluszkami cudna milusia.Czy ona ma dostawać mokre jedzenie ?.Nie miala mseczki z mokrym a bardzo chciała .
Amelka fuczy ale mokre Topic chętnie zjadła.
Maluszki złapane dzisiaj bardzo się boją.Przy mnie nie dochodziły do jedzenia.Mają wzdete brzuszki.Dorotka prosiła aby rozpuscić im do miseczki Convalescente ,podałam im też tego trochę strzykawką. Rudy bardziej smiały.Zrobił kupkę do kuwety.proszę uwazać przy otwieraniu boksu aby nie wypadły bo leżą blisko siatki
Bardzo proszę o pomoc w złapaniu matki z dziećmi bo kotki jeszcze pewnie ssają i z mamunią byłoby im rażniej.
Towarzystwo wolno chodzące ma apetyt za trzch.Pysiołek zrobił kupę trochę lużniejszą ale uformowaną więc chyba z nim ok.
Karma Topic bardzo im smakuje.

Zastanawiałam się czy kotki Kamil i Emil poczułyby się lepiej w wolierze- moze zamknięcie je przeraża?
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Nie cze 17, 2012 22:16 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Się przypomnę :oops:
terenia1 pisze:Dziewczyny na przyszły tydzień mam dwie prośby na wstępie :wink:

1. trzeba Emila i Emilkę (kociaki po zmarłych) podrzucić do południa do schroniska do gabinetu weterynaryjnego - Pani Doktor jest w środku tygodnia od około 8.00-12.00 -uzgodniłam z nią że kociaki Pani Doktor zaszczepi i zrobi im test na białaczkę i założy książeczki zdrowia - gdyby ktoś dał radę podjechać dajcie mi znać :)

2. w przyszłym tygodniu będzie potrzebny transport do Czerwionki-Leszczyny - domek chce adoptoować kotkę max. do półtora roku ja jutro będę z domkiem rozmawiała - domek jest polecony, ale chcą adoptować kotkę - więc albo jakaś koteczka z Kociej Chatki, albo ze schroniska, ja się zajmę rozmowami, ale prosze o deklaracje z transportem w razie czego :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie cze 17, 2012 23:36 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

IMPREZA KOCIO-CHATKOWA 23.06.12R.
1. terenia1
2. MarKotek+TŻ
3. Dorotka
4. Alienor
5.Beatka
6. Kropeczka 13+Gosia
7.Marta
8.Iwonka
9. Kasia ze schroniska
10.Cookie1706+Kasia
11. Iwetka
12. Ewa+Piotr
13. Mara + ewentualnie Zbyszek
14. scorpio czyli Iwonka

gosiakot :?: a Ty co nie masz zamiaru przyjść na imprezkę :evil: :wink: Wiesiu a co z Tobą :D a może jeszcze powiadomcie Asię i Bogusię :D
no i jeszcze oczywiście Całek i Gosia

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon cze 18, 2012 6:59 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Ze mną może przyjdzie Tomek, zależy co będzie do roboty w domu (niekończący się remont). A o której początek?

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pon cze 18, 2012 7:06 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Transport do Czerwionki mogę ewentualnie zorganizować w weekend, bo Tomek wybiera się w tamte strony, ale to jeszcze nie jest pewne, więc gdyby ktoś mógł wcześniej byłoby lepiej.

Iwona11

Post » Pon cze 18, 2012 7:41 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Trzy sierotki zaczynają same jeśc :ok: Mokry pasztecik podziamgany na papkę, wlzały w całości na spodeczki i głośno przy tym mruczały. Tylko czarnulek nie interesuje się mokrym, ale mleczko pije sam z miseczki, wkłada do niego przednie łapki i sobie troszkę ugniata. Są cali wymazani tym jedzonkiem, ale chyba zadowoleni, bo na koniec poszły spac 3 traktorki :ok: Było jedno siku zrobione do kuwetki, ale chyba przypadkowo, cała reszta załatwiana jest na posłanka :wink:
Chyba zmienię im imiona, bo jeszcze skończą tak samo... :wink: :o Będzie Ronaldo, Pepe i Marika.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pon cze 18, 2012 8:09 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

The Szops pisze:Trzy sierotki zaczynają same jeśc .

:ok: :1luvu:

Iwona11

Post » Pon cze 18, 2012 8:29 Forum

Uff i w chatce tez maluchy jedza i sie bawia
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pon cze 18, 2012 8:51 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Wiesiu, wielkie dzięki za pomoc z zastrzykami :ok: :1luvu:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pon cze 18, 2012 9:30 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Przyjdę na dyzur w piątek wieczorem,
Na imprezie Kocio Chatkowej niestety raczej nie dam rady być.
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pon cze 18, 2012 14:56 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Relacja z dyzuru porannego :roll: sory że tak późno ale mnie ugotowało i padłam jak przyszłam :mrgreen:

Na kwarantannie wszystko ok. Kociaki luzem wygłodniałe jak stado wilków, w pomieszczeniu pomimo zamkniętego okna była nawet całkiem przyzwoita tylko trochę capiło :wink:
Natomiast na zdrowej było troche chłodno - przyjemnie chłodno(nie wiem czemu to pomieszczenie jest takie zimne)

W boksach spokój- najbardziej odetchnełam jak zobaczyłam że maluchy wsówają jedzonko, a później sie bawią i dokazują.
W kuwetce też było sio i qupa.
Przy mnie rudasek zrobił piękną zawijana kupke do kuwetki.
Po nocy misaczka z mokrym była pusta, natomiast convalescent rozpuszczony nadal był w miseczce.
Nie miałam żadnego mleczka, bo jechałam zbyt wcześnie na jakowyś zakup.
Ogonek dzisiaj niestety nie zjadł przy mnie mokrego, chociaż wczoraj miseczkę wylizał.
Ale dzisiaj na moich oczach jadł ten kotek drobniejszy (biało czarny) z boksu górnego).
Mamuśka karmi maluchy, też kurcze dla niej trzeba pamiętać o mleczku i lepszym jedzonku.

Kupiłam 800 g. kitena dla maluszków i kupiklam też (rękami Wiesia o mnie odwiedził dzisiaj w Chatce i chwała mu za to ) 2 x 400 suchego intensinala na zdrową - bo miski były puste.

A co do krzaczków.
To na początku jak byłam to nie widziałam kotów.
Później poszłam jeszcze raz ok. 11 i była w krzkach ostrożna mamuśka- maluszków nie widziałam.
dałam jej jeść - nawet się rzuciła, ale obserwowała rękę. maluchów nie było widać, więc odpuściłam z łapaniem.
dałam jej suche i wode i myslę że spróbuję dzisiaj wieczorem, lubpóźniej.
Narazie trzeba odpuścić szukanie po krzakach, a bardziej ją do miejsca jedzeniem przywiązać.
teraz będą cieplejsze dni i nie są zagrożone.
Ja bardzo się martwiłam tymi złapanymi kociakami, bo jak by nie podjeły ze stresu jedzenia i nie złapało by się matki to byłaby klapa.
Teraz maluchy chyba będą o - to z mamuśką nie ma takiego pośpiechu ale wyłapać je trzeba.

N a zdrowej dzisiaj jakieś naburmuszenia.
A to józek syczał i gonił.
A to Josef 8O zasadzał się i gonił Józka - troszkę tak nerwowo.
ale do michy wszyscy zgodnie. jak wsypalam Intensinala to szturm na miseczki.
Wcześniej po koleji każdego kotka wyłapywałam do przedsionka i w małej ilości dostawali probiotyk.
Nie dostała tylko Złota bo były 4 kapsułki - jedna wczoraj się zmarnowała z mokrym którego Złota właśnie nie zjadła.

Ksara dzisiaj łaskawsza. Wczoraj też się mnie bala ale dzisiaj się ocierała i się wymyziałyśmy. U ksary w kuwecie wszystko było co miało być.
Udało mi się złapać qupkę tylko Józka- bo pozostałe strajkowały kupowo :evil:
Nie wiem czy w takim upale materiał się nie zepsuje, ale przed 17-tą będę w Lupusie to zostawię.
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pon cze 18, 2012 16:52 Forum

:evil: zapomnialam zabrać material badaniowy do Lupusa :evil: wiec u mnie po otworzeniu lodówki na polce co ? GOWNo :evil: Dokupilam 2 kg intensinala, postaram sie podrzucic jutro lub w srode. Dzisiaj wieczorem nie podjade na lapanke- upal mnie wykancza :cry:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pon cze 18, 2012 19:18 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

na zdrowej:
w kuwetach pusto,żadnych kup.Chyba zastrajkowały po tej diecie.Wydaje mi się,że Ziutek brzuszek ma troszkę mniejszy.Ksara miziak niesamowity.
kwarantanna:
ten biało-czarny kotek z górnego boksu to dziewczynka(Emilka),a drugi to Emil.Niestety przy mnie nie zjadły i były bardzo osowiałe.Ogonek też miał pełną miską i nic nie było w kuwecie.Może to ten upał.Maluchy od mamuśki oczka mocno zaropiałe,noski też.Przemyłam wodą.
Maluchy z krzaczków-apetyt dopisuje i humorek też.
Reszta OK.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

[poprzednia][następna]