Wszystkie koty jamnika Melona II - fotki na pożegnanie:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 15, 2012 22:53 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

To porządkując - najtrudniejsze dokocenie w jakim brałam udział to był Mietek dokocony Michaśka. Dalysmy radę. Ja trudnych dokoceń nie miałam. Moje są otwarte.. ale ja nie chcę wiecej kotów. Serio.

4 to mój absolutny limit. Teraz np. mam kotów za dużo. Trzy było fajnie, 4 dam radę. Wiecej nie.

Co do persicy - na razie pomóc nie moge.....10 lipca tez wyjezdzam. Ale tak jak napisała Kotkins - mozna poprosić Kaśkę. Persy mają tam szczególne względy. Nie są z całym kociarstwem - zamieszukują prywatny dom Kaśki.

Trudne koty mnie kręcą - nic nie poradzę..........tak mam. Lubię wyzwania. Podobnie mam z uczniami.......im trudniejszy przypadek tym wieksza radocha jak się czegoś uda nauczyć.
Gdyby AlKaida poszła, a ja bym wróciła z wakacji z Gryzeldą pomóc moge.

Także gdyby była taka potrzeba do Kaski można wsadzić - aczkolwiek trzeba pamiętać, ze tam jest nadal Bosman. jest co wyadoptowywać.

Kotkins nie martw się - ja od dawna mówię, ze Miau mam po kokardy. Taka prawda.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob cze 16, 2012 9:59 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Najtrudniejsze dokocenie może być u mnie, jak już kiedyś się zdecyduję lub nie będzie wyjścia (znaczy się znajda jakowaś). A znajoma moich rodziców właśnie leczy swojego kocurka (coś persowatego - ciężko powiedzieć ile w nim persa w persie bo znajda). Prawdopodobna przyczyna choroby - tymczaska. Nie, raczej niczym go nie zaraziła. Najpewniej pochorował się z nerwów. I to już nie pierwszy raz. A ja właśnie takiej reakcji boję się u Ofelii - że przy dokoceniu nie będzie jeść, nie będzie korzystać z kuwety, z nerwów się pochoruje.
Głaski dla wszystkich persów i niepersów i trzymam kciuki za zdrowie Czesia.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob cze 16, 2012 10:01 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Znowu pers, tym razem w Warszawie.
Jest w lecznicy na Gagarina.
Już dosyć....dlaczego akurat one?
Ten jest "dosyć ekstremalny" jak piesze dziewczyna na wątku Fiony MCO.

Zakoltuniony, zaświeżbiony...do Kaśki???MATKO! :evil:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob cze 16, 2012 10:37 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

MB&Ofelia pisze: A ja właśnie takiej reakcji boję się u Ofelii - że przy dokoceniu nie będzie jeść, nie będzie korzystać z kuwety, z nerwów się pochoruje.
Głaski dla wszystkich persów i niepersów i trzymam kciuki za zdrowie Czesia.

U Sibel tak było. Nie jadła, nie chodziła do kuwety, w ogóle nie chodziła tylko pełzała przy podłodze. Ale wtedy jeszcze nie wiedziałam o różnych wspomagaczach - obróżki z feromonami, Kalm Aid, RC Calm, krople Bacha, Feliway.
Na tym wyprowadziłam teraz Ziutka, który miał mocne stany lękowe, a już miałam dla niego kupiony Prozac bo było bardzo nieciekawie.
A Sibel już w trakcie dokocenia, jak zaczęłam szukać jakiejś pomocy dla niej doszła do siebie po Feliwayu i kroplach Bacha.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie cze 17, 2012 14:34 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Cześ zrelaksowany śpi w sypialni (niby logiczne).Dziewczyny jak zwykle z nami, Fio na parapecie,a Amka na stoliku kawowym.
Nasyczał na Małża.
Malż chciał mu oczy umyć.
Cześ woli mnie.

Idę obejrzeć czesine obszary pojajkowe.

Moja mama spadła wczoraj ze schodów (biegła jak zwykle), jest w szpitalu...na szczęście nie połamana, ale pęknięta miednica i zeszyta skroń.Nie mam siły pisać...

kotkins

Post » Nie cze 17, 2012 15:39 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

kurcze, Magda, przykro mi ... :(
mam nadzieję, że Mama szybko stanie na nogi.
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Nie cze 17, 2012 17:07 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Eee, stanie, stanie...

Nie będzie za to biegała po schodach mam nadzieję.

Cześ mnie zbił, bo miejsca po ząbku ani czyścić ani oglądać nie wolno!Z tego co dostrzegłam wygląda nieźle, zmniejszył się w każdym razie obrzęk.Pod ogonem jedno już zagojone, drugie jeszcze obrzęknięte.Ale nic nie sączy, jest zrost.Pod ogon akurat zaglądać wolno.
Napudrzyłam ,wyszczotkowałam, oczka umyłam( też dostalam, bo blisko zęba!).
Poszedł spać pod łóżko, tam teraz bytuje bo pewnie nietęgo się jeszcze czuje.Dałam mu ukochaną pouszeczkę z tuńczykiem, Amka się też załapała.
Je i nie ma temperatury, jest na antybiotyku.

Szkoda tylko,że potencjalny dom się nie odezwał a miał dziś dzwonić.Choć Cześ póki co "niewyjściowo" wygląda a umyć sobie dzioba nie daje.Umówiłam się z wetami,że podjadę jeśli nie będzie idealnie w poniedziałek.Podjadę.

Muszę mu zaaplikować tabletkę, łatwo nie będzie...

kotkins

Post » Nie cze 17, 2012 17:11 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Cholercia, Magdo... zaciskam łapska za zdrowie mamy...
Oby jak najszybciej doszła do siebie...
Moja ma niestety to samo,nie może usiedziec na miejscu bo myśli że cały świat bez niej zginie... Myła schody, potem z nich spadła i skręciła nogę... Siedziała grzecznie w kąciku i czekała aż jej przejdzie... Ja dowiedziałam się o tym po 2 dniach i wiozłam na ostry dyżur...
Trzymaj się i mama też :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie cze 17, 2012 17:14 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

kotkins pisze:Szkoda tylko,że potencjalny dom się nie odezwał a miał dziś dzwonić.

:roll: ech, te "domy" ... :(
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Nie cze 17, 2012 17:15 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Za kotkinsową mamę :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie cze 17, 2012 17:42 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Dzięki Wam dobre ludzie.
Moja ma 68 lat, ale chodzi jak rakieta, dba o siebie a tu wielka dziura w skroni...pan chirurg zalożył dwa szwy,a na moje oko bylo miejsce na jakieś 7-8...no,ale chirurdzy widza rany inaczej ,niż okuliści.
Pewnie będzie do poprawki jak się zagoi, mama jest czuła w kwestii swojej urody (i wygląda nie babciowo...)

Chirurg był w wieku ...hm...moich pasierbów...poczułam się bardzo...eee...dojrzała... :mrgreen:

Mamy gniazdo jakichś pataków w krzaku naprzeciw okna sypialni.
Czy wiecie co przeżywa Amka w związku z tym????
Cale dnie jest na nasłuchu, Małż mówi,że zmizerniała.
Mają cztery małe latacze, już się uczą latać.
I żaden ale to żaden nie przylecial do Amelki!
Normalnie skandal!
Amcia nie traci kociej nadziei.

Ja naprawdę jej chyba kupię ptaszka...ona o nim tak marzy...tylko czy aby on jej krzywdy jakiejs nie uczyni?? :mrgreen:

kotkins

Post » Nie cze 17, 2012 18:03 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

kotkina trzymam kciuki za szybki zrost i powrot mamy do zdrowia :ok:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Nie cze 17, 2012 18:49 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Kup jej Maksiutka........krzywdy nie zrobi......zapewniam 8) Maksiutków nie jest łatwo upolować........

Mamie przekaż ukłony:-)

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Nie cze 17, 2012 21:01 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

No coś Ty!!!
Ja myślałam o kolibrze, a Ty mi proponujesz ptaka wielkości Amelki!!!
Toć to jak struś dla Kotkinsa!

O ptaku opowiem historyjkę, tyle,że nie kocią :

Przyjmuje sobie spokojnie i powoli pacjenctwo w gabineciku.Nagle wpada z rozwianym włosem zdenerwowana pani z rejestracji z kartoteką w dłoni i krzyczy od progu: "NAGŁY WYPADEK!!!".Za nią wchodzi facet w dosyć wczorajszym podkoszulku typu żonobijka(taki na ramiączkach , z dziurkami) i się malowniczo za oko trzyma.
Pacjenta ,który był akurat w gabinecie grzecznie wyprosiłam, pana posadziłam i pytam tradycyjnie "co się...?"
-Paniiii doktór...szwagier mnie kaczką przywalił!
Nie wyraziłam zdziwienia, bo oniemialam.A facet opowiada,że u nich bylo tego dnia kaczkobicie.I oni się ze szwagrem zabrali za usuwanie pierza, czyszczenia i tak dalej.Ponieważ praca dosyć nudnawa była , panowie zaczęli dyskusję o polityce.No i -od reformy emerytalnej do sprawy smoleńskiej- pokłócili się.A ponieważ było gorąco-a oni obaj zwolennicy dwóch wiodących przeciwnych partii politycznych ( a wspierali się piwem!)- doszło do rękoczynu.A właściwie- kaczkoczynu.
Otóż rozwścieczony szwagier przyłożył panu kaczymi zwłokami w twarz.O tyle nieszczęśliwie,że jakaś kacza część wystająca trafiła w oko.
Uraz nie był poważny,ale bolesny.
Pan poszkodowany zawziął się w sobie.
Zawezwał policję i pogotowie.Policja spisała, kaczke martwą zatrzymała na wyraźną prośbę ofiary jako dowód zbrodni, zaś pogotowie przywiozło go do mnie.
Opatrzyłam, dałam receptę.
Na koniec wizyty pan poprosił,żebym DOKŁADNIE opisała jego uraz, wraz z przyczyną w kartotece.To będzie kolejny dowod "na szwagra".
Lekko skonsternowana zapytałam: "ale co ja mam wpisać jako powód urazu..?"
-Pani pisze: UDERZONY MARTWYM PTAKIEM!!

I tak właśnie napisałam! :mrgreen:

kotkins

Post » Nie cze 17, 2012 21:27 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

To ja mam też historyjkę........otóz mój TZ od pewnego czasu zaczytuje się niejakim Dickiem, który to w książce pt Valis jakoś tak dość dziwnie przedstawia kwestie wiary i boga/gów. Moj Tz dość zafascynowany był, bo mi usiłował przekazywać obszerne fragmenty. Jakże ja niekoniecznie w nawale roboty zainteresowana byłam.......nie bardzo temat rozkminiłam. Coś tam do mnie dotarło, ze każdy moze być Bogiem czy cuś........

Noo.... Nawet się dopytałam czy jakoweś nowe figurki się w domu pojawiać zaczną.......

No i dziś tez w ferworze wieczornych rozdawań leków byłam...........wchodzi moj TZ i kategorycznie domaga się ogrzewania stóp, które to mu jakoby zaraz odpaść miały - pytam ale co Ci się stało.......

A ten że pół godziny chodził po wodzie..........

Słuchajcie ja zaczęłam tak rżeć, że wpadło dziecko starsze poważnie zaniepokojone naszych umysłów stanem, ponieważ Tz załapał co powiedział i też wyć zaczął........

Chodzenie po wodzie - duża rzecz.......nie tak łatwo efekt u początkującego uzyskac, nie?

Powodem było wprawdzie naprawianie zraszaczy......ale jak brzmi, c'nie?

Obrazek

Neigh

[poprzednia][następna]