KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 16, 2012 13:41 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Wielka prośba, czy ktoś ma możliwośc podjechac do M1 zawieźc maluchom do woliery mokre jedzonko? Jest tam 5 maluchów ze schronu, niestety jedzonko, które tam w sklepie stoi na półkach jest mocno zagrzane, bo tam jest bardzo gorąco i maluszki dostają po nim sraczki. Ktoś da radę? My nie pojedziemy, bo właśnie przywieźliśmy do domu te trzy maleńtaski ze schroniska i mamy co robic :wink:
Wiesiu, czy możesz mi napisac na pw swój numer tel.?

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Sob cze 16, 2012 15:41 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Po dyżurze:
Na zdrowej Ok. Ksara w wolierze ma się całkiem nieźle.

Kwarantanna:
Karmiąca kotka bardzo przymilna i proludzka, mieszkają teraz w podwójnym boksie, karmi maluchy, jest trochę niewyraźna, ale to chyba nic poważnego, miejmy nadzieję.
Ogonek siedział cały czas za boksami. Denis i Dexter go terroryzują. Biedak wylądował z powrotem w boksie.
Denis, Dexter, Pysiol i Aruś żarłoki przeogromne.
Emilka ma sraczkę, Emil płacze w boksie.
Amelka dalej atakuje ludzia.
Reszta info na wewnętrznym.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Sob cze 16, 2012 16:43 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

no z Piotrkiem to nie wiem co będzie, na razie marudzi bo go boli kręgosłup. Ja będę choć rano jadę w trase samochodem

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob cze 16, 2012 16:44 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

The Szops pisze:Wielka prośba, czy ktoś ma możliwośc podjechac do M1 zawieźc maluchom do woliery mokre jedzonko? Jest tam 5 maluchów ze schronu, niestety jedzonko, które tam w sklepie stoi na półkach jest mocno zagrzane, bo tam jest bardzo gorąco i maluszki dostają po nim sraczki. Ktoś da radę? My nie pojedziemy, bo właśnie przywieźliśmy do domu te trzy maleńtaski ze schroniska i mamy co robic :wink:
Wiesiu, czy możesz mi napisac na pw swój numer tel.?

Marta bardzo dobry jest suchy intestinal albo jaki RC suchy moze by to jadły ?

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob cze 16, 2012 20:04 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Jesli chodzi o impreze to my ze Zbyszkiem także postaramy się przyjść ale może być tak, że będę sama.

Wzięłam 20zł ze skarbonki na jedzenie dla Sandry. Sandra musi znaleźć dom bo nie może caly czas siedzieć w łazience z obawy przed atakiem Staśki (jak nas tam nie ma to drugi pokój jest zamknięty ze względu na kwiatki, jak jesteśmy - Sandra okupuje łóżko :D ) Obcięłam Sandrze pazury, rany nadal ma - jedne bledsze, inne czerwieńsze ale nie zauważyłam by się wygryzała... Uważam, że byłaby w stanie się dogadać z jakimś innym młodym, zabawowym a najlepiej jeszcze - mniejszym - kotem. Staśce też musze znaleźć dom bo na dłuższą metę ciężko jest mieć koty w dwóch mieszkaniach i tak krążyć bez straty dla nich :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Sob cze 16, 2012 21:31 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

I po dyżurze - koty nakarmione, kuwety posprzątane, miski pomyte, okna na małym uchyle - noc zapowiada się ciepła.
Na zdrowej ok - mam wrażenie, że tak jak jest jest dobrze wszystkim.
Na kwarantannie - Pysiol nieco zbyt ostro mam wrażenie bawi się z maluchem, chyba że to takie tradycyjne okrzyki bojowe malizn, bo fakt faktem ran ani większych zadrapań nie stwierdziłam.
Ogonek nie zjadł tego co miał z rana w misce - wywaliłam i dałam świeże, to ruszył jak gadałyśmy z Marą. Jak było cicho nie jadł. Kuwetę miał totalnie pustą - jakby poranny dyżur mógł się przyjrzeć. Był też zdenerwowany i bał się mnie - możliwe że psychoza Amelii tak na niego działa.
Czarna Dama czyli A. je i wydala bezproblemowo, więc powinno się z czasem uładzić wszystko; gorzej z Emilem i Emilką - nie jedzą (przynajmniej mokrego), on syczy i jest podenerwowany, ona daje się głaskać, ale nie wygląda to dobrze... Nawet jak dostały Bozitę z dodatkiem gorącej wody (daję tak moim - raz że jest optycznie więcej, dwa że chętniej jedzą jak jest ciepłe i mocno pachnie) - też nie ruszyły. Mamuśka miziała się ze mną jak szalona, ale jak w trakcie mizianek odwróciłam głowę, bo jakieś siksy szły za oknem i gadały ugryzła mnie do krwi - na zasadzie "co ty robisz, miałaś na mnie zwracać uwagę". 5 minut później znów była do rany przyłóż.
PS. Na kwarantannie zostawiłam suche - paczkę Friskies i Royala dla maluchów po tym kotku[*] z Katowic. Nasypałam małemu do miski, ale on tak średnio, jako że Pysiol i reszta przylecieli jeść.
Na zdrowej jest w łazience torba Kitty i zabawka mała - od pana od Madzi. Są zachwyceni kicią i bardzo szczęśliwi. Dali też kłębek włóczki, ale zabrałam. Niestety jak pan na mnie zawołał po raz kolejny przywaliłam łbem w półkę, więc byłam nieco rozkojarzona i nie poinformowałam, że kot+włóczka= potencjalne niebezpieczeństwo dla kota. Ja to wykorzystam - młoda się nudzi w szkole (skończyli materiał) to będzie sznureczki plotła.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob cze 16, 2012 22:58 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Błaszczykowski
Obrazek

W komplecie: Błaszczykowski, Lewandowski i Adamiakowa
Obrazek

Jak tylko mnie widzą, zaczynają krzyczec jak pisklaki :wink:

The Szops

Post » Sob cze 16, 2012 23:02 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Alienor dziś Pan od Madzi dzwonił do mnie w sprawie wymiany kontenerków, widać że akcja doszła do skutku :D generalnie jeśli chodzi o MADZIĘ to jest wszystko ok Madzia znalazła swoją przystań i jak na razie jest wszysko w jak najlepszym porządku, chociaż po akcji łapania Madzi do transporterka w trakcie adopcji to była masakra spłynęłam krwią 8O i sama byłam w obawie czy adopcja dojdzie do skutku :wink: a teraz Madzia ma dom i jej duzi jak na razie są zadowoleni i jak mi powiedziano Madzia to kochana kicia, i dziekują nam wszystkim za opiekę - Madzia nie rozdrapuje się i wszystko jest fajnie :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob cze 16, 2012 23:05 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

The Szops pisze:W komplecie: Błaszczykowski, Lewandowski i Adamiakowa
Obrazek

Jak tylko mnie widzą, zaczynają krzyczec jak pisklaki :wink:

Marta to Ty teraz matka Polka jesteś :ryk: a jak Aro żyje jeszcze :wink:
Widzę, że euromania też Cię dopadła :ryk:

terenia1

Post » Sob cze 16, 2012 23:13 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Dziewczyny na przyszły tydzień mam dwie prośby na wstępie :wink:

1. trzeba Emila i Emilkę (kociaki po zmarłych) podrzucić do południa do schroniska do gabinetu weterynaryjnego - Pani Doktor jest w środku tygodnia od około 8.00-12.00 -uzgodniłam z nią że kociaki Pani Doktor zaszczepi i zrobi im test na białaczkę i założy książeczki zdrowia - gdyby ktoś dał radę podjechać dajcie mi znać :)

2. w przyszłym tygodniu będzie potrzebny transport do Czerwionki-Leszczyny - domek chce adoptoować kotkę max. do półtora roku ja jutro będę z domkiem rozmawiała - domek jest polecony, ale chcą adoptować kotkę - więc albo jakaś koteczka z Kociej Chatki, albo ze schroniska, ja się zajmę rozmowami, ale prosze o deklaracje z transportem w razie czego :D

terenia1

Post » Nie cze 17, 2012 7:12 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Ksara !!! Jej się należy "z urzędu" :D Tyle wycierpiała jako mały kociak a potem trafiła do nieodpowiedzialnego domu. Ona nie ma jeszcze roku, jest bardzo fajna, jestem za tym, żeby ją polecić.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Nie cze 17, 2012 7:51 Forum

Albo Niusia. Ona co prawda starsza ale myziasta, a dzielenie domu ma dwie strefy jest coraz trudniejsze :evil:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie cze 17, 2012 8:07 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

A może Koibito? Bo jak dom z polecenia, to chyba się nie ulękną tego, że kici trzeba 2xdziennie przemyć oczy wodą? Ewentualnie Frania - z tym, że dopiero ją teraz ciachnę :oops:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie cze 17, 2012 8:31 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Przypominam, że Sandra w DT ma czas tylko do 28.06

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Nie cze 17, 2012 12:07 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Aro jeszcze dycha :wink:
Nasza Darma ciężko to znosi (chociaż tylko słyszy piski, no i czuje zapach), niestety przestała nawet chodzic do kuwetki, więc dzisiaj p. wet zaleciła podawanie "odstresowywaczy". Zobaczymy jak będzie, miejmy nadzieję, że się uspokoi.
Maluszki najchętniej spały by na mnie, same raczej niechętnie i każdego trzeba karmic czymś innym (tz. jeden buteleczką, drugi strzykawką, a trzeci zakraplaczem), inaczej im nie idzie :roll:

The Szops

[poprzednia][następna]