Moja bezdomna kociarnia... zapraszam na nowy wątek :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 03, 2012 13:05 Re: Koty Darłowo- maluchy z dziwnymi problemami... str. 9

Marzenia11 pisze:A wszystkie razem z matką? :roll: wiem, to szaleństwo, ale dla małych najlepsze rozwiązanie, i dla matki też.

Nie dadzą mi matki... :( Postaram się na początek wziąć na razie 2. Jak uda mi się szybko oddać jednego, wezmę kolejną kicię. Nie mogę teraz zabrać takiej ekipy, bo i tak już moja mama bardzo dużo robi przy kotach, które mamy w domu. :?
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Wto cze 05, 2012 20:47 Re: Koty Darłowo- maluchy z dziwnymi problemami... str. 9

Jutro idę po jednego lub dwa maluchy.

Ostatnio mam mało czasu, dlatego kopiuję to, co napisałam Justynie, ponieważ nie mam czasu zmienić tekstu... :( Chodzi o tą starą, chudą, chorą kicię.
"Witaj !
Sprawa wygląda następująco: karmicielka powiedziała, że kicia do "swoich" psów jest ok, nic sobie z nich nie robi. Myślę więc, że będzie w porządku. Ale... te łyse place to albo pozostałości po grzybicy albo nadal jeszcze grzybica. Ale grzyb na pewno. Wzięliśmy kicię pod lampę wooda? i nic nie wyszło, ale pod tą lampą nie widać wszystkich rodzajów grzyba, bo jest ich dość sporo... Wetka powiedziała, że należałoby ją zaszczepić szczepionką która działa przeciw 8-9 rodzajom grzyba.. kosztuje ona niestety 180zł.... Dodatkowo kotka ma silne zapalnie dziąseł, wygląda to koszmarnie. Zalecany jest Stromgel? Nie pamiętam cholerka nazwy dokładnie... Trzeba by było też zrobić kici testy na FIV, bo strasznie, strasznie ! śmierdzi jej z pyszczka. Dodatkowo od razu wyjdzie test na Felv, nie pamiętam dokładnie ile kosztuje ale coś chyba około 50zł. Także nie jest za ciekawie... wypuściłam kicię z powrotem na wolność po wizycie u weta :( "

WPŁATY:
-50zł- Anna Sz., Warszawa,
-30zł- Szalony Kot,

WYDATKI:
-15zł- badanie lampą Wooda starej, chudej, chorej kici,
+ bilety, ale to wrzucę już jutro
Obrazek

kinia098

Post » Śro cze 06, 2012 16:50 Re: Koty Darłowo- maluchy z dziwnymi problemami... str. 9

Dwie kicie już u mnie. Moje pierwsze w tym sezonie :D Jakieś propozycje imion ? ;) W piątek do weta, bo dziś już nie dałam rady, a jutro święto. Żeby mi się tylko dwupak nie zrobił jak Miśka i Zozol :strach:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ostatnio jak byłam karmić, do stadka przyszły 4!!! obce kocury. :roll:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przylazły do tej biedulki :( Nadal nie mam pojęcia, gdzie ma maluchy druga kotka z tego stada. Tą kicię niedługo znowu będę próbowała złapać.
Obrazek

A to kocurek "rezydent" z tego stadka
Obrazek

No to wrzucam zdjęcia "trutych" kotów.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Pt cze 08, 2012 14:41 Re: Koty Darłowo- maluchy z dziwnymi problemami... str. 9

Kotki nazwane. Czarno-biała Chmurka i czarna Niunia :D Byłam dziś z nimi u weta. Wet powiedział, że to najprawdopodobniej źle rozwinięty układ nerwowy, coś z móżdżkiem. Konkretnej diagnozy jednak nie dał. Koteczki dostały zastrzyk i pastę na robaki. Kupiłam też Wita-vet, bo muszą dostawać witaminę B. Nie ma pewności, że kotki będą w przyszłości w pełni zdrowe... :(

Starej kici założyłam wątek. Nie mogę przestać o niej myśleć. :arrow: viewtopic.php?f=1&t=142836

WYDATKI:
-22,50zł- Wita vet dla Niuni i Chmurki,
-6,90zł- bilety, 4,60zł za dziś i 2,30 z wcześniej

Szukam transportu z Darłowa/okolic do Gdańska dla siostry Chmurki i Niuni- Sisi do nowego domu!!

Kotki są rozczulające :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Pon cze 11, 2012 17:37 Re: Koty Darłowo- transport do Gdańska pilnie potrzebny !

PILNIE potrzebny transport do Gdańska dla kotki Sisi. Czeka tam na nią kochający dom !

Maluchy dostają witaminki. Wydaje mi się, że jest ciut lepiej, ale Niunia strasznie siada na tylne nóżki. Chmurka stara się coś wariować, biegać i całkiem jej to wychodzi.. a Niunia niestety wolałaby leżeć. Nie może utrzymać się na tylnych łapkach, jakby nie miała sił. Na FB ostatnio podesłano mi link, gdzie dorosły kot zachowywał się tak samo, jak moje maluchy. Moje maleństwa najprawdopodobniej mają hipoplazję móżdżku.

Jedna z kotek, które mi się okociły, wyprowadziła maluchy. Ja ich jeszcze nie widziałam, ale karmicielka już tak. Byłam dzisiaj, ale niestety małe nie pokazały się. Prawdopodobnie są 3 albo 4. Oczywiście potrzebne są DT, bo nie wiem kiedy moje maluchy znajdą domki ze swoją wadą... :(

Patrycja stara się "upolować" kicię w Dąbkach. Domek dla niej już mam, tylko kot pojawia się i znika. :roll: Czekać nas będzie jeszcze sterylka, robale i pchły.

Czy ktoś mógłby zrobić allegro dla moich maluszków ?
Obrazek

kinia098

Post » Pon cze 11, 2012 20:52 Re: Koty Darłowo- transport do Gdańska pilnie potrzebny !

kinia098 pisze:Czy ktoś mógłby zrobić allegro dla moich maluszków ?

Kinia, teraz już nie można na Allegro robić ogłoszeń kotów niehodowlanych :( Chyba że Cię źle zrozumiałem...

Adam
aburacze

Post » Wto cze 12, 2012 23:54 Re: Koty Darłowo- transport do Gdańska pilnie potrzebny !

aburacze pisze:
kinia098 pisze:Czy ktoś mógłby zrobić allegro dla moich maluszków ?

Kinia, teraz już nie można na Allegro robić ogłoszeń kotów niehodowlanych :( Chyba że Cię źle zrozumiałem...

Adam

No tak... przecież to po wprowadzeniu ustawy Allegro się chyba zbuntowało ? :/

Z dzisiaj:
- jedna z kotek, które mi się okociły, ma znowu brzuch jak balon... zauważyłam to dopiero dzisiaj... jeszcze trochę i się rozsypie. Mam nadzieję, że zdążę ją złapać. Ciekawe tylko, czy poprzednie maluchy w ogóle jeszcze żyją....
- "trute" koty się poprawiają ! dziś już wyglądały o wiele lepiej niż ostatnio. Ładnie, na nowo zarastają czarną sierścią.
- córka kotki z poprzedniego miotu, której mam na DT maluchy, dziś została wysterylizowana... aborcyjnie... 120zł,
Obrazek

kinia098

Post » Pt cze 15, 2012 22:15 Re: Koty Darłowo- transport do Gdańska !!! Maluchy na DT

Byłam dziś z siostrą, bo chciałam złapać ciężarówkę. Niestety, nie mam cela.......

Widziałyśmy jednego maluszka. Karmicielka twierdzi, że jednak są dwa, a Pan z podwórka, że trzy... :roll: Hmm... :roll:

Kociej staruszce troszkę się poprawiło, sierść jakby jej ciut odrosła.

Moje maluchy też wydaje mi się, że lepiej chodzą. Problem w tym, że jak robią kupę, to całe się usmarują, bo nie mogą ustać dobrze w miejscu. Zero zainteresowania jeśli chodzi o adopcje. Był jeden mail o czarną, ale cisza.

Transport do Gdańska już nie potrzebny, DT zawiózł Sisi do domku.

WYDATKI:
-12,90zł- bilety, wyszło tyle, bo jechałam z siostrą, a jest tu jeszcze wliczone 2,30zł za 12.06.

WPŁATY:
-30zł- Natalia K., Kraków,
-120zł- Sylwia R., Gdańsk,

Obecnie DT szukają:
- około 1,5 miesięczna czarna kotka z problemami z chodzeniem, siostra moich tymczasków,
- około 1,5 miesięczny bury kociak z białymi skarpetkami + 1 lub 2 rodzeństwa,
- X kociąt w Darłówku,

Do adopcji będą jeszcze, ale nie szukają pilnie DT:
- 2 kocięta przebywające na razie z matkami u koleżanki,
- biało-bury zdrowy kocurek Andrus, około 1,5 miesiąca,

Mile widziana pomoc w ogłaszaniu moich tymczasków i zdrowego kocurka Andrusa. Gdyby ktoś był chętny, to podeślę gotowy tekst i fotki.
Obrazek

kinia098

Post » Pt cze 15, 2012 23:58 Re: Koty Darłowo- maluchy na DT. Ciężarówka :/

Za tydzień kończy mi się sesja i będę mieć więcej czasu. Mogę pomóc w ogłaszaniu wtedy.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Sob cze 16, 2012 8:02 Re: Koty Darłowo- maluchy na DT. Ciężarówka :/

itaka pisze:Za tydzień kończy mi się sesja i będę mieć więcej czasu. Mogę pomóc w ogłaszaniu wtedy.

Suuper :ok: Skorzystam z oferty :D

Trochę zdjęć z DS'ów. Rozmawiałam też z domkiem biało-szarej Zuzy. Kicia ma się świetnie i państwo nie chcą jej na razie wypuszczać na dwór, boją się o nią po prostu. :) Wychodzi tylko czasami pod ich okiem :) Czekam na jakieś fotki. Mam jeszcze zdjęcie Pusi i Rysia, ale coś komputer nie chce mi dzisiaj odczytać karty pamięci :evil:

Jak to teraz rudzielec się nazywa... Książę Filip :mrgreen: To wydrzymordek spod kościoła, któremu wizytę przed adopcyjną robiła Karena i Dyktatura :ok:
Obrazek

Funia po sterylce :D już jakiś czas temu, ale zdjęcia wrzucam dopiero teraz ;) Refiner transportował to do Warszawy :)
Obrazek

I jeszcze Mniecio, co....
Obrazek

Obrazek

...mieszka z Bulwisią. Jak widać, oczko nadal ma chore i tak już chyba niestety zostanie.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Wto cze 19, 2012 14:45 Re: Koty Darłowo- maluchy na DT. Ciężarówka :/

Stópka ;) Kolejny kot, bez którego już nie wyobrażam sobie naszego domu :D
Obrazek

Plamka brudas :mrgreen: Pozę ma piękną.. :roll:
Obrazek

Łatka
Obrazek

I zdjęcie Pusi oraz Rysia, o których wspominałam.
Obrazek

Obrazek

cdn
Obrazek

kinia098

Post » Wto cze 19, 2012 14:58 Re: Koty Darłowo- maluchy na DT. Ciężarówka :/

Same piękności :1luvu:
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Wto cze 19, 2012 19:40 Re: Koty Darłowo- maluchy na DT. Ciężarówka :/

Tego kocurka nie ma już od dłuższego czasu... :(
Obrazek

Byłam nakarmić kociaste. Stan na dziś :mrgreen: :
- wysoko kotna kotka; do złapania na wczoraj.... ostatnio mi się nie udało...
- karmiąca, wychudzona kicia z 2/3 maluchami ( dzisiaj nie było żadnego... :roll: ),
- kotka, której uśpiłam wcześniej ślepy miot; do złapania i sterylki,

plus:
- 2 kotki do sterylki u koleżanki i 2 maluchy do adopcji już za jakiś czas,
- najprawdopodobniej karmiąca kotka w Darłówku i X maluchów,
- wysterylizowana kotka Mamuśka, która jest u Pani Marii, koszt sterylki 120zł i chcę to pokryć, bo wiem, jak teraz jest ciężko Pani Marii... w dodatku straciła swoją kotkę w tragiczny sposób, udusiła się, bo zaklinowała się w grzejniku....,
- matka moich maluchów, które mam na DT i może jeszcze jedna, domowa kotka plus 2 maluchy szukające domu,
- 2/3 kotki pod znakiem zapytania,

Planuję kupić jakieś cięższe miseczki gdzieś w " sklepie po 5zł " , bo niektóre stadka nie mają nawet wody...
Obrazek

kinia098

Post » Śro cze 20, 2012 11:57 Re: Koty Darłowo- maluchy na DT. Ciężarówka :/

Niunia i Chmureczka. Obydwie są prześliczne. Czy problemy z chodzeniem przekreślą ich szansę na domek ?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gdyby ktoś chciał psiaka, to też mam ;)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek