MiauKot 3 - najświeższe informacje na naszym FB-zapraszamy:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 14, 2012 17:56 Re: MiauKot 3 - nowy wątek, nowe koty -zapraszamy :)

odkurzyłam stary bazarek: viewtopic.php?f=20&t=143024
same pierdoły tam są, ale może coś się sprzeda... muszę mamie powiedzieć, może znajdzie coś w domu co się nada na bazar... ewentualnie przygarnę lokalno-bytomskie fanty celem obfocenia i wybazarkowania...

Jusia_P

Od: Czw sty 04, 2007 21:46

Post » Czw cze 14, 2012 18:58 Re: MiauKot 3 - nowy wątek, nowe koty -zapraszamy :)

przycupnę.

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Pt cze 15, 2012 10:12 Re: MiauKot 3 - nowy wątek, nowe koty -zapraszamy :)

Jusia_P, wpadnij w niedziele do CC :) Ja mam dyżur od 13-15 może coś tam jeszcze wybierzesz :)
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Pt cze 15, 2012 11:53 Re: MiauKot 3 - nowy wątek, nowe koty -zapraszamy :)

zobaczę czy mi się uda, chociaż wątpię. moja mama przyjeżdża na łikend i nie wiem, o której będzie miała pociąg powrotny...
kiedy masz jeszcze dyżury jakieś..?

Jusia_P

Od: Czw sty 04, 2007 21:46

Post » Pt cze 15, 2012 18:51 Re: MiauKot 3 - nowy wątek, nowe koty -zapraszamy :)

ludziska, powiedzcie mi czy ciąża to powód do pozbycia się "ukochanego" kotka który przebywa z rodziną od 6 lat?
przeczytałam na fb na tablicy koleżanki że wystawiła swoją kotkę na tablicy do oddania bo jest w ciąży.....
jestem oburzona, ty bardziej że ten kot trafił do niej jak miał 2 miesiące i razem odratowałyśmy go z rąk bękartów rzucających kociakiem :((((
aż się we mnie zagotowało wszystko! czy to znaczy że jak zajdzie w drugą ciąże to dziecko też odda bo się jej "znudziało"?
już przestaję wierzyć w dobre intencje ludzi....
ObrazekObrazek
Obrazek

CzArNaM

Od: Wto kwi 12, 2011 18:36

Post » Pt cze 15, 2012 19:09 Re: MiauKot 3 - nowy wątek, nowe koty -zapraszamy :)

CzArNaM pisze:ludziska, powiedzcie mi czy ciąża to powód do pozbycia się "ukochanego" kotka który przebywa z rodziną od 6 lat?
przeczytałam na fb na tablicy koleżanki że wystawiła swoją kotkę na tablicy do oddania bo jest w ciąży.....
jestem oburzona, ty bardziej że ten kot trafił do niej jak miał 2 miesiące i razem odratowałyśmy go z rąk bękartów rzucających kociakiem :((((
aż się we mnie zagotowało wszystko! czy to znaczy że jak zajdzie w drugą ciąże to dziecko też odda bo się jej "znudziało"?

:( Dziecka nie odda,a kot to tylko kot przecie...
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pt cze 15, 2012 19:21 Re: MiauKot 3 - nowy wątek, nowe koty -zapraszamy :)

kotx2 pisze:
CzArNaM pisze:ludziska, powiedzcie mi czy ciąża to powód do pozbycia się "ukochanego" kotka który przebywa z rodziną od 6 lat?

Może to są luki w wykształceniu? Przesądy światło ćmiące, a propagowane przez stare ciotki? Tak czy siak, nie pierwszy raz się z tym spotykam. "Bo kot zadusi dziecko, położy mu sie na szyi i udusi". Jakoś moje dziecko sypiało w niemowlęctwie swym z kotem i żyje! :P Kilka innych znanych mi takoż. Wiecej edukacji?
I na pewno więcej uczucia dla swojego futrzaka!

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Pt cze 15, 2012 19:26 Re: MiauKot 3 - nowy wątek, nowe koty -zapraszamy :)

Jeszcze dochodzi mit zarażenia się niebezpieczną dla ciąży i płodu chorobą od kota.
Fakt że ciężarna musiałby gołymi rekami grzebać w kuwecie a potem się wylizywać zupełnie umyka.
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Pt cze 15, 2012 19:30 Re: MiauKot 3 - nowy wątek, nowe koty -zapraszamy :)

weatherwax pisze:
kotx2 pisze:

Może to są luki w wykształceniu? Przesądy światło ćmiące, a propagowane przez stare ciotki? Tak czy siak, nie pierwszy raz się z tym spotykam. "Bo kot zadusi dziecko, położy mu sie na szyi i udusi". Jakoś moje dziecko sypiało w niemowlęctwie swym z kotem i żyje! :P Kilka innych znanych mi takoż. Wiecej edukacji?
I na pewno więcej uczucia dla swojego futrzaka!

Kot jest u niej 6 lat,przez 6 lat chyba można się wyedukować.No ,ale co będzie jak dziecko zacznie raczkować i brać rączki do bizu ,nałyka się siersci...fuj. :( Szkoda ,naprawdę szkoda siersciucha

kotx2

Post » Pt cze 15, 2012 21:26 Re: MiauKot 3 - nowy wątek, nowe koty -zapraszamy :)

Nie. Chociaż może być pretekstem. Może rozmowa z weterynarzem na temat toksoplazmozy i warunków, w jakich może dojść do zarażenia by pomogła?

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Sob cze 16, 2012 9:54 Re: MiauKot 3 - nowy wątek, nowe koty -zapraszamy :)

zostawiłam jej wczoraj wiadomość na fb, chcę porozmawiać i jej pewne rzeczy wytłumaczyć, narazie niestety cisza...
albo temat niewygodny
ObrazekObrazek
Obrazek

CzArNaM

Od: Wto kwi 12, 2011 18:36

Post » Sob cze 16, 2012 16:31 Re: MiauKot 3 - nowy wątek, nowe koty -zapraszamy :)

Pozdrowienia z wakacji :D Dorwałam się do kompa na moment to se tu weszłam poczytać co się dzieje :wink:
Ja niestety w pobliżu mam tylko zabiedzone karmiące kotki i wychudzone kocury. Dużo tu bym miała do roboty :( Nigdzie nie odpocznę :wink:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Sob cze 16, 2012 17:05 Re: MiauKot 3 - nowy wątek, nowe koty -zapraszamy :)

To gdzieś Ty pojechała ???
Na przyszłość polecam takie np. Bregenz w Alpach gdzie wszystkie koty jakie spotkałam miały gęstą piękną sierść i były wielkości średniego tygrysa :kotek: :kotek: :kotek:
Ale baw się dobrze mimo wszystko.
Ja się próbuję zakocić od nowa , mój chłop dojrzał :twisted:
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Sob cze 16, 2012 17:24 Re: MiauKot 3 - nowy wątek, nowe koty -zapraszamy :)

Hipcia pisze:To gdzieś Ty pojechała ???
Na przyszłość polecam takie np. Bregenz w Alpach gdzie wszystkie koty jakie spotkałam miały gęstą piękną sierść i były wielkości średniego tygrysa :kotek: :kotek: :kotek:
Ale baw się dobrze mimo wszystko.
Ja się próbuję zakocić od nowa , mój chłop dojrzał :twisted:

To super wieści 8) Masz już jakiegos absztyfikanta na oku? :D

kotx2

Post » Sob cze 16, 2012 17:31 Re: MiauKot 3 - nowy wątek, nowe koty -zapraszamy :)

Hipcia pisze:Ja się próbuję zakocić od nowa , mój chłop dojrzał :twisted:

Potrzymam :ok:

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

[poprzednia][następna]