NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za TM:-(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 13, 2012 18:26 Re: Trzy dziewczyny i on jeden

rudy kociak pisze:Lunka jest śliczna taka troszkę brytyjczykowata :D z zainteresowaniem czytałam o Muszce i nie mogę wyjść z podziwu jak sobie mała psinka radzi bez możliwości widzenia.To niesamowite :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: fajna ta wasza kocio-psio-ludzka rodzinka :D

Dziękujemy za Pochwałę :1luvu: :1luvu: :1luvu: Faktycznie, Muszka sobie w miarę dobrze radzi, a co najważniejsze nie ma jeszcze mętnych oczu, są ładne, takie jakie mają pluszaki :ryk: niemniej jednak oczka zaczynają "uciekac" A Lunka faktycznie brytyjka...ma bursztynowe oczy...
Ale to jeszcze nie koniec naszej rodzinki :mrgreen: jeszcze pozostał ON...
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Czw cze 14, 2012 7:38 Re: Trzy dziewczyny i on jeden

Fajna gromadka :1luvu: gdzie ten chłopak ? Bidulek nie dość że w domu rodzynek to jeszcze na koniec go pokazują, co za skandal :P :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Czw cze 14, 2012 8:21 Re: Trzy dziewczyny i on jeden

Miraclle pisze:Fajna gromadka :1luvu: gdzie ten chłopak ? Bidulek nie dość że w domu rodzynek to jeszcze na koniec go pokazują, co za skandal :P :ryk:

A może jest tak wartościowy i gospodyni wątku boi się,żeby forumowe ciotki nie rzuciły się na jednego faceta :lol:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Czw cze 14, 2012 10:18 Re: Trzy dziewczyny i on jeden

rudy kociak pisze:
Miraclle pisze:Fajna gromadka :1luvu: gdzie ten chłopak ? Bidulek nie dość że w domu rodzynek to jeszcze na koniec go pokazują, co za skandal :P :ryk:

A może jest tak wartościowy i gospodyni wątku boi się,żeby forumowe ciotki nie rzuciły się na jednego faceta :lol:

Zgadły Ciocie!!! Rodzynek jak się patrzy!!!
No i przyszła kolej na ONEGO!
O to Kacper-Gapciu.
Jego ulubiona pozycja
Obrazek
Zdjęcie z okresu "ratowania kociego życia"
Obrazek
Kacper-Gapciu terażniejszy :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jest z nami od lutego 2002 roku, sam sobie wybrał nasz dom...Przytargał się resztkami sił...był w bardzo złym stanie...siedział za płotem i płakał :cry: a ja myślałam, że to jakiś kocurek-zalotnik przyszedł do naszej kochanej (poprzedniej) Kropci...W koncu wylazłam z domu...poszłam i zobaczyłam...wyglądał jak czarna, zużyta szmata do podłogi...Nie wiedziałam jak go wyciągnąć zza płota. Tak mi się żal zrobiło... więc wpadłam na szatanski pomysł...zwabiłam go jedzeniem, gdy oparł się o siatkę wówczas włozyłam rękę przez oczko siatki i złapałam go pod brzuszek. Powiedziałam, że pójdzie do domku jak będzie cierpliwy...
Oj, był bardzo cierpliwy, prawie przestał oddychać...zamarł, jakby wiedział, że to jego jedyna a może i ostatnia szansa na normalne życie, a ja wkładałam na przemian ręce w oczka coraz wyżej, podając sobie z ręki do ręki kota...i tez drżałam, żeby mi nie wypadł z dłoni...
Tak dotarłam do góry i wtedy mogłam go już wtargać górą na swoją stronę ogrodu...W celu wyjaśnienia :D kot był za siatką na sąsiedniej działce, gdzie było masę desek, i innych szpargałów i nie można było go w inny sposób z tamtąd zabrać... Gdy go przytuliłam zobaczyłam jeden wielki obraz nędzy i rozpaczy [/i]
Zamiast sierści jeden gruby na 4 cm filc, chudy jak lizak na patyku :mrgreen: chodził na przykurczonych łapach...miał wrośnięte pazury (wet.pod narkozą usuwał je z poduszeczek), oczy zaropiałe, ale widać było w nich chęć życia...skórę miał wysuszoną, nie można było wbić weflona, pękała jak pergamin...miał pocharatany ogon w który już zaczynał gnić i przetrącone bioderko...zagłodzony...jednym słowem JEDNA WIELKA KUPA NIESZCZĘŚCIA :placz:
Mamy super weta...jak zobaczył to nieszczęście najpierw głośno wyraził swoją opinię pod adresem ludzi, którzy pozwolili mu na taką egzystencję...przyznam szczerze, że niektóre "brzydkie wyrazy" słyszałam po raz pierwszy, a ja tez potrafię zakląć :mrgreen:
No i wziął się chłop do roboty...Stawał na głowie, ale uratował...nawet OGON, który wcześniej sugerował usunąć.
Powrót do zdrowia trwał ok.7 m-cy...Ten" nieprzyjemny" opis stanu zdrowia Kacperka to tylko skrót.. Dzisiaj jest (dla nas) najpiękniejszym Kotem Na Świecie!
Ostatnio edytowano Czw cze 21, 2012 16:14 przez AnnAArczyK, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw cze 14, 2012 10:56 Re: Trzy dziewczyny i on jeden

Kacper ma ok.15 lat. Sierść jego już nie najpiękniejsza, i ogon nie taki, no ale cóż...po takich przejściach to jest i tak cudowny! Przez wiele lat kradł jedzenie :D np. nie mogę zapomnieć pewnej scenki...wchodzę do kuchni...a na stole Kacperek...siedzi nad talerzem pełnym naleśników...gdy mnie zobaczył, poczęstował się jednym i w nogi... :D Gapciu chciał się pokazac z tej lepszej strony...,że On wielki spryciula, że On też potrafi być prawdziwym kotem-bandytom :mrgreen: Niestety jego prawdziwa gapciowata natura wzięła górę!
Gapciu niezdarnie uciekał ciągnąc naleśnika między nogami jednocześnie sie o niego potykając! Zawlół tego nieszczęsnika na kanapę i patrząc na mnie tymi pięknymi oczkami jakby pytał: I co mi zrobisz? I tak wiem, że mnie kochacie!!!
Kacperek jest takim kotem-przyłóż do rany! Bardzo spokojny, przylepka,bardzo mądry! Jezeli czegoś chce, poprostu przychodzi i dotyka delikatnie łapką, jednocześnie mówiąc miaumama! Śmiejemy się, że on umie mówić Mama :mrgreen:
I tak wygląda nasza trzaśnięta rodzinka!
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw cze 14, 2012 14:43 Re: Trzy dziewczyny i on jeden

Gapciu świetnie się trzyma :kotek: 15 lat to już ładny wiek .
Kulikuli lubi oliwki ,ale naleśniki to tylko Bartek :mrgreen:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw cze 14, 2012 15:04 Re: Trzy dziewczyny i on jeden

15 lat to ładny wiek dla dojrzałego kociego faceta :D oby takich trzaśniętych rodzin było więcej jak wasza,patrzyłabym optymistyczniej w przyszłość :lol: jak tak czytam forum to nieraz ciary człowiekowi po plecach idą do czego zdolni są ludzie :strach:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Czw cze 14, 2012 16:01 Re: Trzy dziewczyny i on jeden

dorcia44 pisze:Gapciu świetnie się trzyma :kotek: 15 lat to już ładny wiek .
Kulikuli lubi oliwki ,ale naleśniki to tylko Bartek :mrgreen:

On biedak, ma taką "skazę", ciągle chciałby się najeść na zapas, wobec czego nie zostawiamy pełnych misek dla pozostałego towarzystwa, bo inaczej Gapciu się zaraz dosiada i je...je...je :mrgreen: tego musimy pilnować do konca jego żywota...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw cze 14, 2012 16:09 Re: Trzy dziewczyny i on jeden

Gapciu najlepiej jadałby z taaaakiej michy :mrgreen: Na szczęście to tylko micha z wodą.
Obrazek
zdjęcie mało wyrażne, bo z komórki.
Ostatnio edytowano Czw cze 21, 2012 16:17 przez AnnAArczyK, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw cze 14, 2012 17:53 Re: Trzy dziewczyny i on jeden

Dojrzały mężczyzna :lol: a miche ma jak dla boksera :ryk:
Moje kitki w naleśnikach nie gustują, za to kubiś uwielbia kraść jeszcze zamrożoną rybę z miski :P
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Pt cze 15, 2012 8:28 Re: Trzy dziewczyny i on jeden

Od kilku dni nachodzi nas jakiś kot-koteczka, nie wiem jakiej płci... łazi Toto od rana po ogrodzie, drze japę na całe gardło...najpierw myślałam, że to kocurek w zaloty do moich panienek, lecz po jakimś czasie przyuważyłam, że to włochate...leje moje dziewczyny...dosłownie, leci z podniesioną łapą i okłada z każdej strony, a one...uciekają w popłochu do chałupy, wskakują na stół w kuchni (kuchnia najbliżej drzwi wejściowych :D ) i mają oczy jak stare pięć złotych ze zdziwienia lub strachu :mrgreen:
Natomiast Gapciu cieszy się u niego-niej wielkim poważaniem, chodzi za Gapciem, podśpiewuje...i NIE BIJE!
Nie wiem co o tym myśleć :mrgreen:
Ale Toto robi się coraz bardziej pewne siebie...włazi po cichutku do domu, obejdzie kuchnię, powylizuje resztki z miseczek, jezeli Kacper tego nie uczyni wcześniej...i wychodząc rozdziera japę głośnym MRRRAU! Mój małż się śmieje, że ten kot jest dobrze wychowany...po jedzeniu ładnie dziękuje! Robię próby zwabienia kota...ale on jest cwany i czujny...zobaczymy kto kogo przechytrzy...choć wygląda na to, że ten kot ma dom :wink:
Cioteczki, jak myślicie, czy ten kot to On czy Ona?
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pt cze 15, 2012 10:24 Re: Trzy dziewczyny i on jeden

Miraclle pisze:Dojrzały mężczyzna :lol: a miche ma jak dla boksera :ryk:
Moje kitki w naleśnikach nie gustują, za to kubiś uwielbia kraść jeszcze zamrożoną rybę z miski :P

Kacper nie pogardzi niczym, a moje koty jakieś gooopie, one NIE LUBIĄ RYB 8O a przecie my z nad morza i rybków jest u nas dostatek :mrgreen:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pt cze 15, 2012 10:32 Re: Trzy dziewczyny i on jeden

stawiam że to panienka :wink:

może zakłady jakieś :?:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt cze 15, 2012 10:48 Re: Trzy dziewczyny i on jeden

rudy kociak pisze:15 lat to ładny wiek dla dojrzałego kociego faceta :D oby takich trzaśniętych rodzin było więcej jak wasza,patrzyłabym optymistyczniej w przyszłość :lol: jak tak czytam forum to nieraz ciary człowiekowi po plecach idą do czego zdolni są ludzie :strach:

tematy o złym traktowaniu zwierzat mnie tez dosłownie zmrażają plecy niestety... :evil: mam nadzieję, że się kiedyś wszystko zmieni na lepsze :wink:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pt cze 15, 2012 11:06 Re: Trzy dziewczyny i on jeden

Również stawiam że to panna, leje dziewczyny bo zazdrosna :P przypuszczam że gdyby go był chłopak do lał by Gapcia.

Ryby nie lubią, tylko ciiiii nie mów o tym głośno że u was ryb dostatek, bo mi się moje kitki wyprowadzą nad morze :cry:

Swoją drogą nie boisz się o swoje koty, że przychodzi do nich "przybysz" ? Wiesz od kiedy moje stado chore na białaczkę jestem bardziej wyczulona w temacie kocich chorób.
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

[poprzednia][następna]