Wszystkie koty jamnika Melona II - fotki na pożegnanie:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 14, 2012 13:43 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Czesław przystoniak i podrywacz. :mrgreen:

Mila ma też cuś z persa...
Jak jej przesunąć nieco kuwetę... to ona robi... do wczorajszej kuwety czyli co do milimetra w tym samym miejscu co wczoraj czyli na podłogę...
W sytuacjach kompletycznie stresowych.. to niestety było i na kanapie i na dywaniku łazienkowym.
Ja bym ją chętnie wpisała do persów honorowych co im się tak powypadkowo zrobiło.
Ale też jest kochana, słowo honoru.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw cze 14, 2012 18:24 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Wiecie co? Kiedyś gdzieś czytałam......jakiś artykuł, książkę czy cuś gdzie dzieci wypowiadały się co by zrobiły z Hitlerem.........Jeden chłopiec wsadziłby go do klatki i dźgał patykiem, drugi przypiekał......

A pewna dziewczynka - powiedziała a ja bym go zmieniła w dobrego człowieka i zostawiła mu pamięć.
Duża rzecz.

Ja bym z tych wszystkich eks właścicieli zrobiła ludzi świadomych i pozwoliła by ich sumienie gryzło........zagryzło........Zasłużyli na takie okrucieństwo.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw cze 14, 2012 21:39 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

kotkins pisze:Ja bym była perfidniejsza...ja bym ich opisała na FB.

Cześ nie jest takim janiolkiem.On chce do kocich kobiet!
W nocy skakał na drzwi,walił łapą.
Że śpiewał wiecie.ŚPIEWAŁ.BARDZO.

On się rozkręci, ma osobowość.Aż szkoda,że pewnie pójdzie po niedzieli do siebie.
Na razie wyraz dzioba ma nadal zakazany- w miejscu pozębkowym ma obrzęk.Ale za dwa dni będzie zadawal szyku.

Fiona poszła samodzielnie w odwiedzinki do Czesia, wypuścił ją MK bo wnosił jakieś książki i zostawił drzwi otwarte.Niestety w połowie piwnicznych schodów zpomniła gdzie i po co idzie.Rozpaczliwie się rozmiałczała, musieliśmy ją ratować.
Zaniesiona do domu z uporem oslicy stała i paczyła na drzwi: ona ma za tymi drzwiami JAKIŚ interes , jeno nie pamieta JAKI...na bank ma....jaki...jej...no wiedziała,wiedziała...ale zapomniła....

Jeszcze jedno zdumiewające zachowanie mojej 100% perskiej, najperściejszej z perskich Fio.
Otóż kiedy je mjenso nie mogę jej podawać dwóch kawałków na raz.Nie wolno mi mieć dwóch kawalkow w ręce.Bo ona nie wie ,ktory wziąść, więc ucieka.Jak podaję jeden jest ok.

Wojtek, MK, znalazł swój stary flet prosty z podstawówki.Porykuje na nim.
Amelka w ekstazie.
Jeeee....majom gajacza...bendom mje grali!!!Lubjem!!!

Prawie weszła mu z zachwytu na głowę...

Prawie oplułam monitor. Kurka, jeszcze trochę persich opowieści, i zacznę marzyć o persie. Taaa, chociaż pomarzyć sobie mogę...
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw cze 14, 2012 22:05 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

MB&Ofelia pisze:
...Prawie oplułam monitor. Kurka, jeszcze trochę persich opowieści, i zacznę marzyć o persie. Taaa, chociaż pomarzyć sobie mogę...

Warto mieć Persa, oj warto :wink:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Czw cze 14, 2012 23:32 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

MB&Ofelia pisze:
kotkins pisze:Ja bym była perfidniejsza...ja bym ich opisała na FB.

Cześ nie jest takim janiolkiem.On chce do kocich kobiet!
W nocy skakał na drzwi,walił łapą.
Że śpiewał wiecie.ŚPIEWAŁ.BARDZO.

On się rozkręci, ma osobowość.Aż szkoda,że pewnie pójdzie po niedzieli do siebie.
Na razie wyraz dzioba ma nadal zakazany- w miejscu pozębkowym ma obrzęk.Ale za dwa dni będzie zadawal szyku.

Fiona poszła samodzielnie w odwiedzinki do Czesia, wypuścił ją MK bo wnosił jakieś książki i zostawił drzwi otwarte.Niestety w połowie piwnicznych schodów zpomniła gdzie i po co idzie.Rozpaczliwie się rozmiałczała, musieliśmy ją ratować.
Zaniesiona do domu z uporem oslicy stała i paczyła na drzwi: ona ma za tymi drzwiami JAKIŚ interes , jeno nie pamieta JAKI...na bank ma....jaki...jej...no wiedziała,wiedziała...ale zapomniła....

Jeszcze jedno zdumiewające zachowanie mojej 100% perskiej, najperściejszej z perskich Fio.
Otóż kiedy je mjenso nie mogę jej podawać dwóch kawałków na raz.Nie wolno mi mieć dwóch kawalkow w ręce.Bo ona nie wie ,ktory wziąść, więc ucieka.Jak podaję jeden jest ok.

Wojtek, MK, znalazł swój stary flet prosty z podstawówki.Porykuje na nim.
Amelka w ekstazie.
Jeeee....majom gajacza...bendom mje grali!!!Lubjem!!!

Prawie weszła mu z zachwytu na głowę...

Prawie oplułam monitor. Kurka, jeszcze trochę persich opowieści, i zacznę marzyć o persie. Taaa, chociaż pomarzyć sobie mogę...

Chcesz persa? U nas w schronie od poprzedniego tygodnia kiedy wiozłam Czesia do Kotkinsa przybyły dwa nowe persy :?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt cze 15, 2012 7:54 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Jak się dziś miewa bezjajeczny Cześ?
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Pt cze 15, 2012 8:09 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

gabi.cezar pisze:Jak się dziś miewa bezjajeczny Cześ?

Przeczytałam: bajeczny Cześ :love:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Pt cze 15, 2012 8:34 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Nie martw się Tosiula, ja ostatnio wyczytałam,że się któraś w Dalii zakochała:)
Pomyślałam,że cóż-miłość nie wybiera.Po drugim czytaniu okazało się,że jednak w kocie Dalii:))

Jedziemy do weta na kontrolę dziś.Okolice jajeczne lekko podpuchnięte, mordka też.Cześ w świetnym nastroju, drze do kocic dzioba.Wczorajsze popołudnie spędził z nami, spał synchronicznie z Amką, trochę się pogonili.
Fio obwoąchuje, ona na niego syczy ale za nim chodzi.
Kokietka.
Nie lubi zostawać w swoim piwnicznym apartamencie, drapie i się wykłóca.
Przy oglądaniu ząbkowego miejsca dostałam łapką.Boli chyba.
Ale je,sika i kooopkuje.

Alma NAture tuńczyk....muszę sama spróbować, Cześ mówi,że BOSSSSSKIII!!!!!!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt cze 15, 2012 9:00 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

COSMA lepsze i tańsze. Behemot mi powiedział, więc spróbowałam. Nawet nie trzeba doprawiać :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt cze 15, 2012 9:29 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Czesiowi się należy odrobina luksusu.
Dałam mu rano puszeczkę, niech konsumuje.Amelia paczyła z wściekłą minką: JEJ tuńczyk!!
Jakiś koczur przyszedł i je jej tuńczyka!!!Normalnie- GRANDA!!!
Amelka jest bardzo wrażliwa w kwestiach rybnych,a tuńczyk to faworyt małego kotka.
Mnie osobiście ona się kojarzy z takim tuńczykowym smrodkiem z paszczy:)
To jest zapach amelkowy: tuńczyk i obróżka z feromonami!

Cześ na razie pachnie podobnie-też ma obróżke i uwielbia rypy!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt cze 15, 2012 9:42 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

AYO pisze:COSMA lepsze i tańsze. Behemot mi powiedział, więc spróbowałam. Nawet nie trzeba doprawiać :mrgreen:

Mówisz? Muszę zamówienie zrobić i tak się własnie zastanawiam..........bo 5 kotów nieco bije po kieszeni....Do tego nerkowa + grubawa Melania.......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Pt cze 15, 2012 9:48 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Bardzo poważnie. Behemot jest niejadkiem i testowałam na nim chyba wszystko co jest w handlu. Cosma "czysta" bez żadnych dodatków, maja w zoo+ pakiet próbny 6 sztuk mieszanki 14 zeta z groszami. Polecam :ok:

http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... ety/161285
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pt cze 15, 2012 9:50 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

AYO pisze:Bardzo poważnie. Behemot jest niejadkiem i testowałam na nim chyba wszystko co jest w handlu. Cosma "czysta" bez żadnych dodatków, maja w zoo+ pakiet próbny 6 sztuk mieszanki 14 zeta z groszami. Polecam :ok:

Zaraz se obejrzę. Mam nadzieję, ze są inne smaki - u mnie tuńczyka mają w głębokim powazaniu. Za rybę życie chciała oddawac nieżyjaca już Tośka

Obrazek

Neigh

Post » Pt cze 15, 2012 9:53 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Czyściusieńkie mięsko z odrobiną chyba ryżu, kurczak, wołowina, sardynki, tuńczyk i chyba królik.
Jedyna poza shebą rzecz, która podchodzi księciuniu. Żadne przetworzone nie wchodzą w grę.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pt cze 15, 2012 10:42 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

kotkins pisze:Alma NAture tuńczyk....muszę sama spróbować, Cześ mówi,że BOSSSSSKIII!!!!!!

A jaki? Atlantycki czy pacyficzny? Bo Sibel je ale tylko atlantyckiego. Pacyficzny już jest be. Z tuńczyków też jest dobra Animonda Carny Ocean - biały tuńczyk z krewetkami ale bez krewetek - trzeba jej wydłubywać te krewetki bo nie lubi :mrgreen:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]