Carreras, nie 2,5 jedn., tylko 2,25jedn.Carreras pisze:Póki co 2,5 jednostki spróbuję odmierzyć na „zeropiątce”. Wiem, że to żadna dokładność…
Aniu, poczytaj na ten temat suplemantacji i problemów z zatwardzeniem tu: http://barfnyswiat.org/Carreras pisze:Oczywiście 2,25. Mea culpa!
Tinko, czym suplementować? Nie mam zielonego pojęcia..
Tinka07 pisze:Hej Mamrot, jesteście już tuż, tuż przed remisją. Cały czas zastanawiam się, czy to dobry pomysł, żeby w ogóle zrezygnować z insuliny. Dzisiejsze PRE ranne wynosiło 159 mg/dl. To nie jest jeszcze stuprocentowa remisja.
Wszystko zależy od wyników PRE. Trudno mi w Waszej sytuacji cokolwiek radzić. Być może Kropcia potrzebuje jeszcze kropelki co 12 godzin, a może nawet co 24 godziny.
Na wszelki wypadek piszę Ci instrukcję podawania kropelki:
Kropelka: Naciągamy insulinę do strzykawki, a następnie naciskamy lekko na tłok, żeby ją z powrotem wypuścić. Wbijamy się igłą pod skórę i naciskamy mocno na tłok strzykawki. Palec pozostaje do wyciągnięcia igły spod skóry na tłoku. Ponieważ tłok jest z gumy, udaje się nam w ten sposób wycisnąć malutką kropelkę o średnicy ok. 1 mm.
Pozdrawiam i trzymam za Kropcię wielkie kciuki
Tinka
Użytkownicy przeglądający ten dział: mawin, stara panna i 46 gości