DTu OlaLola. Wesołych Świąt. :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 14, 2012 9:24 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Mania w DS

Witam się na wątku :) Cudowne te Twoje tymczasy :)
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Czw cze 14, 2012 14:57 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Mania w DS

Witamy :) Dziękujemy, no fajne kociaste fajne :)

Przedstawiam kolejne dwa kociaste Koko i Spoko. Zdjęcia są jeszcze robione gdy żyły na dworze, aktualnie już u mnie. Już nie syczące i prychające, choć jeszcze nie mruczące :) Koko to dziewczynka - pingwinka, a Spoko to chłopczyk biało czarny.

Obrazek
Obrazek

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Czw cze 14, 2012 15:32 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Mania w DS

Chłopak Spoko ma ciekawe umaszczenie :kotek:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw cze 14, 2012 17:24 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Mania w DS

Póki co jeśli ktoś dzwoni to tylko pyta o Koko... maluchy już ogłaszam, kociaków dużo, więc trzeba szukać domu wcześniej, a mnie się marzy domek wspólny. Kociaki są mocno związane ze sobą płaczą jeden za drugim jak się rozdzieli choć na chwilkę...

OlaLola

Post » Pon cze 25, 2012 20:37 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Mania w DS

Nasza Perełka zachorowała, jeszcze 4 dni temu erytrocyty były w normie 8 milionów, dziś tylko 3. Jutro jedziemy na wymaz, jeśli Perełka się pozbiera czeka nas pobranie szpiku kostnego. Jesteśmy przygotowani na transfuzję, jeśli będzie trzeba. Perełka ma 3 lata, waży 1,6 kg, zatacza się, do kuwety wejść już nie umie. Jest ogromnym pieszczochem, ma apetyt. Robiliśmy też USG nerek, jedna ma 4 cm, druga 5. Miejmy nadzieję, to jej uroda... Białaczka i FELV negatywne.
Prosimy o kciuki, ona musi żyć... nie ma innej opcji....

OlaLola

Post » Pon cze 25, 2012 20:50 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Perełka chora

Jezu biedactwo :((( Wet ma jakiekolwiek przypuszczenia, co jej może dolegać ?
Strasznie szybko się sypie :( trzymajcie się

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Pon cze 25, 2012 21:22 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Perełka chora

Nowotwór, albo jakaś choroba ( wymieniał nazwy, ale ja absolutnie nie zakodowałam z nerwów) która sama niszczy te czerwone krwinki. Perełka miała dostać Encortolon, ale w jedynej całodobowej aptece nie mieli, nie wiecie jak się wk :evil:
na szczęście zdobyłam Encorton, chciałam podziękować serdecznie Ewelinie z Cichego kąta, która przyjechała dać nam lekarstwo, żeby jeszcze dziś dostała je nasza Perełka.
Walczymy, musi być dobrze... !!

OlaLola

Post » Pon cze 25, 2012 21:48 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Perełka chora

:ok: :ok: :ok:
też trzymam kciuki...!
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Wto cze 26, 2012 20:44 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Perełka chora

Byliśmy dziś na pobraniu krwi, nasz Perełka była bardzo dzielna :) Wyników rozmazu jeszcze nie było, krew na test Qbusa pojechała do Niemiec, wyniki za tydzień, byle nie były za późno. Perełka nie chce jeść tabletek, choć apetyt jej dopisuje. Jutro nie jedziemy do weta, w czwartek lub piątek morfologia. Dziękujemy za kciuki.

Od dwóch dni jest też u mnie perski kocurek, który ma 8 lat, oddali go właściciele. Kocur jest zaniedbany lekko mówiąc, kamień na zębach, świerzb w uszach, spuchnięta warga.... Zrobiliśmy testy na białaczkę i koci HIV - negatywne, niestety morfologia nie najlepsza, zbyt duża ilość leukocytów, ogólnie wszystko podwyższone. Cukier 156, czyli ok. Kacperka, bo tak persik się teraz nazywa dostał głupiego jasia, bo gryzł i drapał, zero współpracy, ale ogólnie to lubi się miziać. Fajny kotek, ale trzeba go doprowadzić do składu i ładu :)

OlaLola

Post » Czw cze 28, 2012 14:46 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Perełka chora

Kolejne wieści i zdjęcia :)
Byliśmy z Perełką na morfologii i jest lepiej :piwa: Perełka ma 366 tysięcy erytrocytów więcej niż ostatnio, to bardzo dobrze, erytrocyty nie spadają, a rosną :) Oby tak dalej :ok: Perełka przytyła też 100 gram. Kupiłam jej dzisiaj RC babycat, będziemy jej dawać dodatkowo suche dla maluchów.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Aktualne zdjęcia Koko i Spoko:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I nasze Persiątko, któremu znów zmieniłam imię :oops: ale to już zostaje, kocurek nazywa się Lolo. ;)

Obrazek

Niestety wraca z adopcji Junior.... powód alergia...

OlaLola

Post » Sob cze 30, 2012 0:23 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Perełka chora

Biedniusia Perełka...żeby już było całkiem dobrze :ok:
Maluchy przesłodkie, te okrągłe ślepka :1luvu:
Obrazek

Mico (*)

wilber

Od: Pt lis 05, 2010 22:47

Post » Sob cze 30, 2012 10:12 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Perełka chora

A mnie się bardziej podobało imię Kacperek :mrgreen:

Pokaż te nowe fotki :D

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Sob cze 30, 2012 20:26 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Perełka chora

Junior wyrósł, to już dorosłe kocisko, wkleje zdjęcia za niedługo.
Niestety z Perełką gorzej, nie potrafi ustać na tylnich nogach, jak chodzi to się przewraca. Perełka powinna mieć pobrany płyn mózgowo - rdzeniowy do badania, ale może nie przeżyć narkozy....
Jutro jedziemy na kolejną morfologię i zrobimy jej rentgen. Ona jest taka kochana, nie wyobrażam sobie, żeby mogło jej nie być.....

OlaLola

Post » Nie lip 01, 2012 0:33 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Perełka chora

:( :ok: Perełko
Tyle tej biedy a kociaki jak śliwki, całymi koszami ...
Obrazek

Mico (*)

wilber

Od: Pt lis 05, 2010 22:47

Post » Nie lip 01, 2012 12:56 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Perełka chora

Perełka ma 4 miliony 050 tysięcy erytrocytów, czyli liczba erytrocytów rośnie :piwa: :piwa: :piwa:
niestety leukocyty też rosną, zmieniliśmy antybiotyk, teraz codziennie musimy jeździć na zastrzyki.... w środę kolejna morfologia. Niestety jeśli chodzi o nóżki mój wet rozkłada ręce, Perełka nie ma czucia w stawie kolanowym, potrzebna jest tomografia rdzenia kręgowego. Pomijam koszty, ale nie poddam jej temu zabiegowi, nie przeżyje go.... Jesteśmy jednak dobrej myśli mamy nadzieję, że przyjdzie dzień i będzie można poddać Perełkę narkozie i przebadać.... do tego czasu musimy zebrać pieniądze na badania, na koncie Fundacji pustki, a nie zamierzamy się poddać, Perełka musi żyć !

OlaLola

[poprzednia][następna]