Moderator: Moderatorzy
Dlaczego wtedy nic na ten temat nie napisałaś? Jeśli zależy Ci na mojej pomocy, to musisz mi relacjonować wyniki z każdego dnia.Małgorzata i Toffee pisze:Tinko, dzięki - zmierzę o 20 jeszcze raz. Proszę zajrzyj tutaj jeszcze i poradź co robić. Myślę, że cukier jeszcze spadnie, bo on nie je dzisiaj. Ugryzł kilka chrupek i tyle.
Tinko, o 20:10 glikemia 87. Co robić?
Ostatnim razem jak była taka glikemia, nie dałam insuliny (rano było wtedy HI) i dwójka wetów (internista i kardiolog) miała mi to za złe. Help...(
Tinka07 pisze:Hej Aniu, spróbuj proszę w ciągu dnia, jeśli tylko możesz, zmienić zarządzanie karmą. Carreras dostaje za dużo karmy od razu z insuliną. Levemir zaczyna działać dopiero po ok. 2 godzinach, u niektórych kotów nawet później. Nie podawaj też proszę surowizny razem z karmą gotowaną, komercyjną mokrą lub też suchą, bo trawienie surowizny jest inne niż karm przetworzonych. Surowiznę podaje się po ok. 4 godzinach przerwy od podania karmy gotowanej lub suchej. Wszystko razem wrzucone do żołądka i w tak dużej ilości jest kontraproduktywne w stabilizacji cukrzycy. Nawet zdrowemu kotu mieszanka surowizny z karmą mokrą gotowaną lub suchą, podawaną jednocześnie, nie wychodzi na zdrowie.
Podawałabym zastrzyk insuliny w trakcie jedzenia, jeśli będziesz widziała, że Carreras ma dobry apetyt.
Rozłożyłabym ilość karmy inaczej. Jeśli możesz np. na wypróbowanie zrobiłabym tak:
do zastrzyku - 60 g. Animondy
+ 2 - 60-70 g Animondy
+ 6 - 40-50 g surowizny
Pozdrawiam ciepło
Tinka
Zeszłabym jednak przy wysokich PRE do dawki 2 jedn. Przy niskich musisz kombinować. Czasem trzeba dostrzelić minimalną dawkę przy +4. Taki już nasz los.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości