Pakt Czarownic XXXII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 12, 2012 14:07 Re: Pakt Czarownic XXXII

Ale sol nie ma pomysła z czego ją zrobić jako ciasto, a nie co to jest :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto cze 12, 2012 14:10 Re: Pakt Czarownic XXXII

AYO pisze:Ale sol nie ma pomysła z czego ją zrobić jako ciasto, a nie co to jest :mrgreen:

A Ty ciotka czytaj ze zrozumieniem. Hikiko się pytała to wyręczyła Sol odpowiedzią :twisted:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto cze 12, 2012 14:24 Re: Pakt Czarownic XXXII

Coś mi sie chce, tylko nie wiem co....
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto cze 12, 2012 14:37 Re: Pakt Czarownic XXXII

villemo5 pisze:Coś mi sie chce, tylko nie wiem co....

Ale ja wiem co Ci się chce :twisted: Do domu i spaaaać :mrgreen:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Wto cze 12, 2012 14:51 Re: Pakt Czarownic XXXII

solangelica pisze:Ja mam zgryza bo chcialam zrobic deser pt Kopalniany Szyb Smaku ale nie wiem za Chiny z czego zrobic wieze szybu? Zadne jadalne skladniki nie przychodza mi do glowy...

Jestem tutaj nadal ukradkiem ale kto wie :twisted:
Świetnie opisujesz wrażenia z pracy...
Wieża - może coś kandyzowanego może rabarbar, piecze się marchewkowe ciasto, kiedyś kandyzowałam dynię i wychodziła bardzo smaczna, może fragmenty skórki dyni. :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto cze 12, 2012 15:53 Re: Pakt Czarownic XXXII

No se wpisałam w gogle i na moje oko, to sprawdzą się jedynie słone paluszki;]
Ambitne zadanie sobie Sol postawiła, nie powiem. Bardzo bym chciała zobaczyć efekt końcowy :mrgreen:

Stanowczo nie zgadzam się na alergię. Jest nudna i upierdliwa :evil:
A teraz się oddalę smażyć naleśniki. Będą z truskawkami, bananem i polewą czekoladową - nagroda pocieszenia;]
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Wto cze 12, 2012 16:01 Re: Pakt Czarownic XXXII

kussad pisze:
solangelica pisze:Ja mam zgryza bo chcialam zrobic deser pt Kopalniany Szyb Smaku ale nie wiem za Chiny z czego zrobic wieze szybu? Zadne jadalne skladniki nie przychodza mi do glowy...

Jestem tutaj nadal ukradkiem ale kto wie :twisted:
Świetnie opisujesz wrażenia z pracy...
Wieża - może coś kandyzowanego może rabarbar, piecze się marchewkowe ciasto, kiedyś kandyzowałam dynię i wychodziła bardzo smaczna, może fragmenty skórki dyni. :ok:

kussad, bardzo Cie prosze daj przepis na kandyzowana dynie :-) rok temu na targu za osiedlem mial chlop piekne dynie ale jakos nie mialam natchnienia zeby je jakos wykorzystac... :)

Hikiko, mamy dzungarskie - jeden z nich mnie wlasnie ochrzanil ale pofukal poskwierczal i dal se spokoj. drugi taki troche wiekszy chcial wyrazic swoje oburzenie lapami, ale moja reka byla wieksza wiec dokonczyl swoj emocjonalny monolog w zastepczej klatce :twisted: ino sie balam zeby mnie nie chapnął, ale jakos nie chapnął. Chyba jednak sw Franciszek bardzo mnie lubi, bo zwierzaki jakos mnie tez lubia ;) Nawet Igorrrrek ze mna wczoraj prowadzil cudny dialog na swiergotanie - tzn ja gwizdalam on odgwizdywal. Klienci byli oczarowani, do momentu gdy Igorr zaczal wrzeszczec "glupi! glupi!" - oczarowanie zmienilo sie w wielka radoche ;)

Szyb kopalniany wyglada mniej wiecej tak: Szyb kopalni Julian w Piekarach Śląskich, ewentualnie tak jak w Czechowicach-Dziedzicach, kopalnia Silesia.

Patrzcie jaki piekny industrialny widok:

http://adrianwozniak.com/blog/index.php ... -szyb-iii/ :1luvu:

Psiamo, tez o tym pomyslalam. Musialabym znalezc jakas forme... Kurcze zlikwdowali mi fajny sklep w Bytomiu z akcesoriami cukierniczymi, mieli tam wszystko. Ewentualnie myslalam o marcepanie, tylko czy nie bedzie zbyt miekki? Ale sobie zagwozdke zrobilam 8)
Ale cos wymysle. To ma byc deser na slodko chyba ze zmienie sklad.. i wowczas pomoga np slone paluszki albo... nie wiem co.

Ja na dzis zaplanowalam Trzy Poziomy Rozkoszy ;) czyli trojkolorowa galaretka z niespodzianka. W sam raz na gorace kibicowanie naszym :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto cze 12, 2012 17:37 Re: Pakt Czarownic XXXII

Na taki słodki szyb nadadzą się rurki waflowe,takie ,do bitej śmietany,polane czekoladą :D
Można taką rurkę odtoczyć też masą,np, taką z której robi się ziemniaczki,lub inną .
Pomysł na ciasto świetny :D Powodzenia :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Wto cze 12, 2012 18:26 Re: Pakt Czarownic XXXII

halinka1403 pisze:Na taki słodki szyb nadadzą się rurki waflowe,takie ,do bitej śmietany,polane czekoladą :D
Można taką rurkę odtoczyć też masą,np, taką z której robi się ziemniaczki,lub inną .
Pomysł na ciasto świetny :D Powodzenia :ok:

Ijeeeee halinka, jestes the best! Dzieki :1luvu:
Jak to dobrze wywolac burze mozgow czasami :D

Ide sprzatac, w tle leci mecz - Grecja Czechy juz 1-2. Wpadnie kolezanka do nas, bedziemy ogladac mecz Polska - Rosja, a jutro do pracy :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto cze 12, 2012 20:02 Re: Pakt Czarownic XXXII

dolabra pisze:http://www.kwestiasmaku.com/desery/torty/tort_lodowy_jogurtowy_z_truskawkami/przepis.html
dla jasdorka zrobię jak u Asiusiuni się ulokuje :-)

W sobotę pierwszy raz w życiu płodziłam sernik na zimno :oops:. Wszystko pięknie pomieszałam, żelatyna nawet bez grudek wyszła, zabezpieczyłam blaszkę folią aby nie wyleciało z niej nic przypadkiem w lodówce, przelałam masę, wsadziłam w to częściowo truskawki by zalać je za jakąś godzinkę galaretką, wsadziłam do lodówki i...po 10 minutach oprzytomniałam że nie dodałam do tego "ciasta" najważniejszego składnika-czyli serków homo 8O . Sru to spowrotem do misy-gęste było i stało! ale dowaliłam te 2 zapomniane serki homo, zmiksowałam solidnie i zamiast waniliowego miałam truskawkowe. Znów powsadzałam truskawki, potem zalałam galaretką z porzeczkami z mrożonki i się w sobotę znajomi o niego zabijali :ok:

solangelica pisze:Jasdorku na moje oko wizyta przedadopcyjna u Asi nie jest potrzebna - warunki takie ze sama chetnie sie wyadoptuje 8) mnie natomiast intryguje owo "okno z widokiem na sasiada"... a przystojny chociaz, he? :twisted: 8) :mrgreen:

Sorry-czy ja pisałam "na sąsiada"/ głodnemu chyba chłop na myśli...sorry chleb :twisted: . Na dach sąsiada pisałam...no ale jak ktoś ma potrzebę to się mu potem ciśnie na usta :lol: . Sąsiad akurat nie w moim guście, prosty w obyciu...lekki w piciu...głośny po :wink:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Wto cze 12, 2012 20:14 Re: Pakt Czarownic XXXII

Umarłam.
Zmartwychwstałam.
Coś mię się w głowie rodzi, niedobrze ze mną.

Sunia z wypadku lepiej.

Od wczoraj do dziś miałam na głowie dwie kochane suki, jedną przypominającą amstafa, drugą (tylko mi) przypominającą ONka. I byłam z nimi na spacerze nie raz, jednocześnie. No i był też kot, który myśli, że jest psem i bardzo przeklina... Wszyscy żyją, mają się świetnie, nikt nie zwiał.

No i wróciłam do domu po pierwszym prawdziwym dniu pracy i... mam cel minimum, jakoś to będzie.

Fakt, że w głowie powstają myśli insze, to źle.

A sabat gdzie? Bo ja chętnie poznam Was osobiście :lol: a opcja pt. jacuzzi... :mrgreen: se muszę depilację brazylijską zrobić, bo to trwalsze niźli maszynką...

Idę napisać wkrwjcg posta u Rentgena.
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Wto cze 12, 2012 20:17 Re: Pakt Czarownic XXXII

Brodnica kujawsko - pomorskie
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto cze 12, 2012 20:25 Re: Pakt Czarownic XXXII

najszczesliwsza pisze:
A sabat gdzie? Bo ja chętnie poznam Was osobiście :lol: a opcja pt. jacuzzi... :mrgreen: se muszę depilację brazylijską zrobić, bo to trwalsze niźli maszynką...

A jak się przy tym bluzga :lol: :lol: :lol:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Wto cze 12, 2012 20:26 Re: Pakt Czarownic XXXII

nie sądzę, bym bluzgała bardziej niźli standardowo na co dzień :lol:
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Wto cze 12, 2012 20:30 Re: Pakt Czarownic XXXII

Ja z reguły nie przeklinam ale w gabinecie wiąchy same mi szły ... :oops:

Asia_Siunia