Zniknął mój wątek

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 12, 2012 10:35 Re: Zniknął mój wątek

A ten wątek też zniknie? Bo przecież niektórzy (poza etatowymi lizusami) wyrażają swoje zdanie i to - o zgrozo, odmienne niż jedynie słuszne.

jaja :lol:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto cze 12, 2012 10:42 Re: Zniknął mój wątek

Etatowe lizusostwo mnie obraża. Da się to jakoś zniknąć? :P

BTW: casica, Ty po prostu nie umiesz przyrządzać tofu :P (ja co prawda też nie :mrgreen: ale TŻ robi to wyśmienicie. Poproszę go, żeby zrobił np. na imprezę remizową)
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto cze 12, 2012 10:45 Re: Zniknął mój wątek

Hmm, ciekawe spostrzeżenie - zawsze najczęściej obraża nas to, co sami robimy :wink:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto cze 12, 2012 10:46 Re: Zniknął mój wątek

joshua_ada pisze:Etatowe lizusostwo mnie obraża. Da się to jakoś zniknąć? :P

BTW: casica, Ty po prostu nie umiesz przyrządzać tofu :P (ja co prawda też nie :mrgreen: ale TŻ robi to wyśmienicie. Poproszę go, żeby zrobił np. na imprezę remizową)

Trzeba etatowe lizusostwo zgłaszać cięgiem do moderacji :) Ciekawe czy lizany zmoderuje liżącego :lol:

Ada, i cóżeś uczyniła zła kobieto? Będę musiała na Ciebie naskarżyć. Bo oto użyłaś inkryminowanego słowa i teraz do gardła mi podchodzi pyszny chlebek z szyneczką 8)

casica

Post » Wto cze 12, 2012 10:47 Re: Zniknął mój wątek

Se skarż. Nie boję się :twisted:

:ryk:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Wto cze 12, 2012 10:55 Re: Zniknął mój wątek

joshua_ada pisze:Se skarż. Nie boję się :twisted:

:o
Działasz w zmowie i w porozumieniu? :strach:

casica

Post » Wto cze 12, 2012 10:58 Re: Zniknął mój wątek

casica pisze:

Kto wie? Kto wie? Jak o królikach mowa, to nie wiadomo kto komu krewnym królika :twisted:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Wto cze 12, 2012 11:00 Re: Zniknął mój wątek

joshua_ada pisze:
casica pisze:

Kto wie? Kto wie? Jak o królikach mowa, to nie wiadomo kto komu krewnym królika :twisted:

i znajomym 8)

casica

Post » Wto cze 12, 2012 11:21 Re: Zniknął mój wątek

Zofia&Sasza pisze:
Beliowen pisze:Greta, nie wiem czy otrzymał
powinien otrzymać, ja staram się w takich sytuacjach wysyłać.

Zofia, za to foie gras było moderowane, i owszem.
Ja sobie po prostu wyobraziłam, że wchodzę np. na forum koniarzy i czytam o kocich skórkach
byłoby mi nieswojo
i w związku z tym, rozumiem zdanie osoby, która zgłosiła wątek oraz tok myślenia moderatora, który zgłoszenie zamykał.

Foie gras - z którego moderacją nb również jakoś się dziwnie czuję - jest pozyskiwane w sposób, który nie może być zgodny z dobrostanem zwierzęcia. NIE DA SIĘ tego robić humanitarnie. Humanitarne uśmiercanie zwierząt futerkowych - czy to akceptujemy, czy nie - JEST możliwe. Trudno porównywać obie sytuacje.
Nie widzę najmniejszej różnicy między butami z cielęcej skóry, czy przepisem na de vollaile'a a myszką z króliczego futra. Nie kwestionuję, że miłośnik królików może odczuwać dyskomfort, ale co jeśli ktoś jest miłośnikiem bydła? Ja kocham konie i nigdy nie zjadłabym koniny. Gdyby na wątku kulinarnym pojawił się taki przepis - pewnie byłoby mi przykro. Jednak od "przykro" do cenzury droga daleka. Mogę takiego przepisu nie czytać, nie stosować, mogę wyrazić na wątku swoją opinię (ryzykując - słuszne - skarcenie za OT).
Przykład o kocich skórkach jest dość nietrafiony, bo na mocy przepisów UE obrót nimi jest - także w Polsce - zakazany. Gdyby ktoś je oferował, byłoby to przestępstwo.

Świat się kończy, ale się z Tobą zgadzam :strach:

Zamknięcie wątku wistry (który zresztą widzialam i nie chcialo mi się odpowiadać) to gruba przesada - tak jak paragraf kk o obrazie uczuć religijnych :mrgreen:

Swoją drogą, ciekawe czy ten kto zglosil pytanie wistry do moderatora, daje swojemu kotu wylącznie plastikowe czy drewniane zabawki? :roll: Moje kocury mają zabawki z futrem króliczym i nie odczuwam z tego powodu dyskomfortu. Mam też kilka par skórzanych butów i podobnie żadnego dyskomfortu z tego powodu, choć wiem, że jakieś zwierzę musialo przy okazji dostać w leb.

Nie popadajmy w przesadę: nawet, jeśli ja nie kupię kotom tej myszki z króliczego futra, to ktoś inny kupi, a królik i tak straci życie i np. wyląduje w puszce z kocią karmą.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto cze 12, 2012 11:24 Re: Zniknął mój wątek

felin pisze:Nie popadajmy w przesadę: nawet, jeśli ja nie kupię kotom tej myszki z króliczego futra, to ktoś inny kupi, a królik i tak straci życie i np. wyląduje w puszce z kocią karmą.

Owszem - ale nie musisz tego popierać :wink:

Erin

Post » Wto cze 12, 2012 11:27 Re: Zniknął mój wątek

Ale nikt nie każe popierać. Nie chcesz, nie wchodzisz w jakiś wątek, nie odpisujesz.

Założę się, że jakbym napisała, że moje koty mają uczulenie i muszą jeść tylko królika, temat nie zostałby zamknięty.
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Wto cze 12, 2012 11:33 Re: Zniknął mój wątek

felin pisze:Swoją drogą, ciekawe czy ten kto zglosil pytanie wistry do moderatora, daje swojemu kotu wylącznie plastikowe czy drewniane zabawki? :roll: Moje kocury mają zabawki z futrem króliczym i nie odczuwam z tego powodu dyskomfortu. Mam też kilka par skórzanych butów i podobnie żadnego dyskomfortu z tego powodu, choć wiem, że jakieś zwierzę musialo przy okazji dostać w leb.

Nie popadajmy w przesadę: nawet, jeśli ja nie kupię kotom tej myszki z króliczego futra, to ktoś inny kupi, a królik i tak straci życie i np. wyląduje w puszce z kocią karmą.

1. Moja niezaspokojona ciekawość aż kipi - kto zniknął wątek? Ciekawie i pozytecznie byłoby to wiedzieć :)
2. Strasznie sobie grabisz i dajesz powód do interwencji moderatorskiej, albowiem:
a. plastik jest grzechem głównym, jak to tak? Mało ekologiczny chyba, obłąkani ekolodzy mogą więc słusznie na Ciebie naskarzyć - proszę pani, a ona to zachęca do uzywania plastiku, który rozkłada się pierdylion lat i psuje nam otoczenie.
b. drewniane zabawki? 8O :strach: no wolne żarty, a gdzie poszanowanie dla natury? I tu obłąkani miłosnicy drzew nie tylko przydrożnych, mogą na Ciebie naskarzyć - prosze pani, a ona to zachęca do wycinki drzew.
3. Słusznie skazana na pożarcie zamierzasz chadzać w skórzanych butach? A czy zwierzę przed smiercią było szczęśliwe przynajmniej? Mam nadzieję, że to sprawdziłas :idea:
4. Królik może też wylądować w moim garnku, nie tylko w puszce z kocią karmą. Czy króliki są jadalne wg kanonu miau.pl?

Moje kotki nadal bawią się myszkami owinietymi naturalnym futerkiem, futerko z myszek sprawnie i z zacięciem obdzierają sobie, jak to kotki. Bawią się też wędką z piórkami. I własnie - czy piórka "wiadomo w jaki sposób uzyskane" też potępia tworzący się paranoiczny tutejszy kanon wypaczonej poprawności?
Ostatnio edytowano Wto cze 12, 2012 11:35 przez casica, łącznie edytowano 1 raz

casica

Post » Wto cze 12, 2012 11:34 Re: Zniknął mój wątek

Erin pisze:
felin pisze:Nie popadajmy w przesadę: nawet, jeśli ja nie kupię kotom tej myszki z króliczego futra, to ktoś inny kupi, a królik i tak straci życie i np. wyląduje w puszce z kocią karmą.

Równie dobrze można powiedzieć, że popieram przemyslową hodowlę i ubój zwierząt, bo karmię koty mięsem 8)

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto cze 12, 2012 11:36 Re: Zniknął mój wątek

felin pisze:
Erin pisze:

Równie dobrze można powiedzieć, że popieram przemyslową hodowlę i ubój zwierząt, bo karmię koty mięsem 8)

Bez przesady - trawą kotów karmić nie będziesz.
A futerko i jego wykorzystanie, to chyba jednak trochę inna bajka.

Co nie zmienia faktu, iż wistra powinna zostać powiadomiona o powodzie zniknięcia wątku.

Erin

Post » Wto cze 12, 2012 11:37 Re: Zniknął mój wątek

Erin pisze:

od popierania do raportowania daleka droga
ponadto raportować każdy może jak lubi, ale to moderator powinien trzeźwo ocenić konieczność i zasadność interwencji - czyżby tu nie było refleksji ?
likwidacje wątku o kocich zabawkach uważam za nadgorliwość delikatnie mówiąc.

i tak sobie myślę, że jakby na osoby które sobie radośnie operują wykrzyknikiem - bo lubią - po którymś tam niezasadnym raporcie nakładać czasowego bana to by się proceder szybko skończył
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

[poprzednia][następna]