i tak w koło Macieju

za Maciusia. Smarti informuj jak postępy, operacja brzmi poważnie, ale jak nie ma rady i operacja jest konieczna , to trzeba robić. Jak składka będzie potrzebna, będziemy zbierać na Macieja naszego skórkowego.
Z nowości to główne miejsce skórkowe, czyli tzw. blaszankę (stary zakład puszek) został wyburzony we wt. lub sr. Jest to zaraz obok kocich budek, gdzie okociła się mama Gryzia, Drapci, Rózi i Gucia jak domniemam. Kotka jest autentycznie niełapalna, jedyna szansa to na maluchy i będziemy próbować w następnym tygodniu. Ta kotka to moja zmora, tyle osób tyle razy próbowało ją łapać, spędziłam tam wiele godzin i nic. Teraz zakłady wyburzają, będzie tam osiedle albo centrum handlowe a ona nam się koci

EDIT. ktoś jeszcze czyha na dobre samopoczucie kotów - w miejscu , gdzie jest ich najmniej, bo dosłownie kilka, zostawia np. ćwierć/pół kg surowych wątróbek , w takich temperaturach to jest jakaś bomba biologiczna

Ostatnio mięso było już całe białe od jaj much, śmierdziało strasznie. Wszystkie koty w okolicy by się potruły. Zaledwie 200m dalej nikt już nie zagląda, zero dodatkowego jedzenia, a tam kotów masa. Jak przynoszę świeże mięsko to jest szał ciał i bój o wątróbkę, żołądki i serduszka. NIe ma szans , aby cokolwiek zostało
Byłam ostatnio z Tadeuszem i jego nową dużą w lecznicy na badaniu. Po wejściu nieweterynaryjnej karmy, wyniki lekko się pogorszyły, ale dosłownie nieznacznie. Przez miesiąc będzie jeszcze hepatil i ponowne badanie. Ale wyniki są przyzwoite nadal, Tojfik vel. Tadzio super dogaduje się ze swoim czarnym kolegą bliźniakiem Sparrowem (byłym tymczasem moich znajomych), stanowią iście szatański duet

Bardzo się kochają, szaleją jak się patrzy, ich duża to dla nich trzeci kot więc jest git. Muszę poprzekelejać koty z FB

Tadzia nie widziałam miesiąc i przeżyłam szok - waży 5 albo 5,5 kg

Wygląda jak Maciuś ze Smartinkowych zdjęć. Jak go wydawałam był smukłym księciem. NIe wiem jak to możliwe , że on tak przytył w tak krótkim czasie
Paula - Dryzio i Drapcia też są już takie kooooty

???