Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 10, 2012 9:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:Spotkanie w środę na 19 w caffe aniol.

Ok, będę.
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Nie cze 10, 2012 11:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Pomimo, że jestem strasznie zajęta oswajaniem trójeczki nie mogę się powstrzymać aby nie wkleić tych fotek:
Tosia, Klara i Franek:
Obrazek
Franuś (aktualnie śpi na moich kolanach:) ):
Obrazek
Klarcia:
Obrazek
Tosia:
Obrazek
Podstępna Klarcia:)
Obrazek
no kurczaki fajowe są:)
ale żeby nie było tak cukierkowo to: znalazły drogę na szafki, gdzie robią totalny rozpi...l, i zbiły jedyny ocalony z Lwowa kieliszek....no może czas na niego przyszedł...?
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Nie cze 10, 2012 14:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Dziewczyny, ja od dłuższego czasu jestem bez netu i jeszcze trochę to pewnie potrwa. Troja narzygała mi na modem i zrobiła spięcie.
W pracy zapiernicz 12 godzin non stop, więc nie mogę nadrabiać zaległości netowych. Dlatego jakby co, to informujcie mnie telefonicznie, smsem jakims albo coś. Na zebraniu będę.

Mam ciuchy od Asi dla Marii na bazarki, ile dam radę udźwignąć, tyle wezmę. Maskotki zabrałam chyba wszystkie na festyn do Redy.
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Nie cze 10, 2012 15:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:Z dobrych wieści, koteczka uratowana spod szkoły na Chopina w Gdańsku, ma już dom i nazywa się Figa:

Obrazek

"Witam, Pani Kropa- Kropka per Figa ;-) ma się dobrze. Jeszcze nigdy nie spotkałam takiego kota, który po przyjściu do domu pierwszy raz czuł by się tak swobodnie i faktycznie pierwsze co zrobił to położył się na kanapę :-) Z dziećmi nie ma problemu, daje im się głaskać [ oczywiście nadmiar pieszczot ze strony dzieci jest kontrolowany ;-)] no i powolutku dociera się z Rudym, trochę psują powietrze tymi sykami ale jest postęp bo dziś rano zjadły już puszkę obok siebie bez fukania. No i ma zapędy
do ciągania mebli no ale stojaczek - drapaczek jest już zamówiony . Pozdrawiam Justyna"

cieszę się niesamowicie! :)

Marlon pisze:Spotkanie w środę na 19 w caffe aniol.

chciałabym przyjść w końcu drugi raz na spotkanie, ale znów mnie nie ma w trójmieście :(

anjya

Od: Pon kwi 02, 2012 18:38

Post » Nie cze 10, 2012 16:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Obrazek
no kurczaki fajowe są:)
ale żeby nie było tak cukierkowo to: znalazły drogę na szafki, gdzie robią totalny rozpi...l, i zbiły jedyny ocalony z Lwowa kieliszek....no może czas na niego przyszedł...?[/quote]
Przykro mi z powodu kieliszka
Mój tato po części Lwowiak bo tam się uczył,niestety żadnych kieliszków do Polski nie przywiózł.Pewnie żaden nie ocalał,jeśli wogle studenci wtedy pili z kieliszków :ryk:
Zdjęcia przecudne,ale jakie mają być skoro robi je mistrzyni aparatu a i modelom niczego nie brakuje:1luvu:
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Nie cze 10, 2012 20:15 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

A ja mam nową tymczaskę - przeoryginalnej urody trikolorkę, wygląda, że jest w ciąży, błąkała się od jakiegoś czasu tu niedaleko przy Pionierów. Domowa, oswojona kotka, ostatnio kilka razy próbowała się najeść pod balkonem gdzie Joanna Niezgoda dokarmia kocurka, ale ten kocurek ją przeganiał.

Nie rozumiem skąd biorą się takie koty nagle w miejscu gdzie ich nie było. Kotka raczej nie jest czyjąć wychodzącą bo ciągle była bardzo głodna i wyraźnie szukała jedzenia.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie cze 10, 2012 21:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:A ja mam nową tymczaskę - przeoryginalnej urody trikolorkę, wygląda, że jest w ciąży, błąkała się od jakiegoś czasu tu niedaleko przy Pionierów. Domowa, oswojona kotka, ostatnio kilka razy próbowała się najeść pod balkonem gdzie Joanna Niezgoda dokarmia kocurka, ale ten kocurek ją przeganiał.

Nie rozumiem skąd biorą się takie koty nagle w miejscu gdzie ich nie było. Kotka raczej nie jest czyjąć wychodzącą bo ciągle była bardzo głodna i wyraźnie szukała jedzenia.

Myślę,że dostała rui nawiała i nie potrafiła wrócić do domu :(
Tak samo było z koteczką,która jest u mnie.zabrałam cudną oswojoną ,przestraszoną i głodną koteczkę
spod auta a potem się okazało,że rośnie jej brzuch.Oczywiście była w ciąży
Obrazek

aga marczak

Post » Pon cze 11, 2012 8:18 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z386807921 518618424

Witam jeżeli ktoś ma do oddania kocurka z miła chęcią przyjmę.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z386771947 potrzebna pomoc :( 511641908

Mam 3 małe kotki do oddania mają obecnie 5 tygodni . blenda do oddania za 2-3 tygodnie . Są to kotki podwórkowe Pozdrawiam i Zapraszam
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon cze 11, 2012 10:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlena co robimy z Fv za maj?
nadal mam je u siebie i czekam na wytyczne od Ciebie...

zapraszam po skarbonki
viewtopic.php?f=20&t=142930&p=8946498#p8946498
Ostatnio edytowano Pon cze 11, 2012 11:34 przez maria_kania, łącznie edytowano 1 raz
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pon cze 11, 2012 10:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Jeśli ktoś jeszcze nie oddał swojego głosu w czerwcowwym głosowaniu Krakvetu, to Mrauowo-Paluchowe koty bardzo potrzebują pomocy w głosowaniu na nie:

viewtopic.php?f=1&t=142657

GŁOSUJEMY NA GRUPĘ MRAU, paluszki i postpaluszki bardzo potrzebują krakwetowej pomocy !

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Pon cze 11, 2012 15:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Właśnie zadzwonił do mnie starszy Pan i poinformował mnie,że na Sw Ducha dokarmia koty i dzisiaj zobaczył,że z piwnic wyłażą kocięta.Naliczył ich 12 szt.Prosi aby je zabrać,bo on ma małą emeryturę i nie jest w stanie ich karmić :(
tel do niego 58 305 16 97
Obrazek

aga marczak

Post » Pon cze 11, 2012 15:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

12 :(

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon cze 11, 2012 18:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

aga marczak pisze:Właśnie zadzwonił do mnie starszy Pan i poinformował mnie,że na Sw Ducha dokarmia koty i dzisiaj zobaczył,że z piwnic wyłażą kocięta.Naliczył ich 12 szt.Prosi aby je zabrać,bo on ma małą emeryturę i nie jest w stanie ich karmić :(
tel do niego 58 305 16 97

o ku..a a nie mógł wcześniej zadzwonić aby ciachać kotki??? Aga....tragedia normalnie!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pon cze 11, 2012 21:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Czarna porzucona kotka okazała się kocurkiem, niekastrowanym, ale bardzo miziastym i cudownym o złotych oczach. Jest teraz w Gdańsku na baaaardzo awaryjnym DT, siedzi w ciemnym przedpokoju, bo w tym domu jest 12 kotów, które go nie akceptują :(
Ja miałam go przejąć ale wczoraj tą trikolorkę z Witomina musiałam wziąć, więc na razie tam został.

Trzeba bardzo szybko znaleść temu kotu dom. W dt zostanie wykastrowany. Jutro będę miała zdjęcia.
Kotek jest młody około roczny.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon cze 11, 2012 22:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Dzisiaj razem z mpacz78 odpowiedziałyśmy na ogłoszenie Panstwa z Witomina,którzy szukali kocurka.Monia tam pojechała i okazało się że ten dom to totalna porażka
Uważajcie...Ja dałam się nabrać.W rozmowie telefonicznej wszystko wygląda b dobrze.W realu jest całkiem inaczej :evil:
Obrazek

aga marczak

[poprzednia][następna]