Moderator: Moderatorzy
Carreras pisze:
Kocurro pisze, że też początkowo podawałaś jakąś duża dawkę, a później Tinka zaleciła Ci drastycznie ją zmniejszyć - do 0,5 jedn./kg.
Napisz proszę, jak to było. No bo nie wiem, czy jutro podawać 1 jedn./kg, czy zmniejszyć do 0,5...
Carreras, Twój wet zwariował. Takie dawki insuliny to dawki dla człowieka o wadze 60-70 kg. Nie wiem, jak to odkręcisz. Insulina jest tak przedawkowana, że Twój Mruczek niesamowicie kontrreguluje. Nie wiadomo jednak, jak to długo będzie trawało. Wątroba pewnie na dłuższą metę nie wytrzyma i się podda w walce z insuliną podawaną z zewnątrz. Wtedy skończy się to ciężką hipoglikoemią.Carreras pisze:1 jedn./kg, czyli 9 jedn. w zastrzyku co 12 godzin.
Carreras pisze:Kocurro pisze, że też początkowo podawałaś jakąś duża dawkę, a później Tinka zaleciła Ci drastycznie ją zmniejszyć - do 0,5 jedn./kg.
Napisz proszę, jak to było. No bo nie wiem, czy jutro podawać 1 jedn./kg, czy zmniejszyć do 0,5...
Posłuchałam lekarza, sama też nie myślałam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 36 gości