Lara z alergią , znów mamy stresa , tym razem auta :(

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw cze 07, 2012 23:31 Re: Lara mix ogara zaszczepiona, czeka na steryl i DS TYCHY

O tak, Tygrys ciągle łazi za Larysą , wchodzi jej pod brzuch , pod nogi , ociera sie o nia jest tam gdzie ona :twisted: Larysa pewnie przypomina Tygrysowi Tare [*] bo razem sie wychowywali a po jej śmierci bardzo cierpiał , mam nadzieje że jak znajdzie sie dom dla Laryski to nie będzie znów tak przeżywać bo było przykro patrzeć jak cierpi ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pt cze 08, 2012 0:19 Re: Lara mix ogara zaszczepiona, czeka na steryl i DS TYCHY

Tarunia była jego mamą. W końcu ona go wychowała. Teraz Laryska - duża sunia, mu ja przypomina, czyli opiekę i bezpieczeństwo...
Jak Justyna opowiadała mi o Taruni to miałam łzy w oczach... Przemądra sunia, opiekująca się słabszymi, nawet kocie kłótnie zakańczała sprawiedliwie, uderzając obu delikwentów łbem. Szkoda, że nie dane mi jej było poznać. :(
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pt cze 08, 2012 23:17 Re: Lara mix ogara zaszczepiona, czeka na steryl i DS TYCHY

ja mialam przyjemnos, ogromna przyjemnosc poznac osobiscie Tare. :1luvu: Jesli chodzi o psy-to do dnia dzisiejszego nie spotkalam drugiej takiej oazy spokoju, cierpliwosci i chodzacej bomby milosci :1luvu: Ona opiekowala sie nawet tymi nieufnymi kotami u Justy, tymi dziczkami. One znalazly u Tary spokoj, bezpieczenstwo, troszke chyba ja jak matke traktowaly a ona je jak swoje dzieci. Z charakteru, z sily spokoju i opanowania przypominala mi Eustachego.
Pamietam, nawet dzis z Justa wspominalysmy, jak Tara prosila o mizianki :D Miala na to swoj cudowny sposob, ktorym mnie rozbrajala :1luvu:
Mianowicie zaczepiala pacajac lekko lapka lub tracajac noskiem :1luvu: Byla wspaniala i bardzo dzielna, niezwykle pogodna nawet po amputacji oka.

A Laryska chyba urosla odkad ja ostatnio widzialam, albo mi sie wydaje?.... :roll:
Zauwazylam spora zmiane w jej zachowaniu, zmiane na lepsze. Jest o wiele spokojniejsza i grzeczniejsza niz na poczatku, moge ja juz poglaskac, nie ucieka tak, jak dawniej uciekala przede mna, dopiero po chwili dluzszej dajac sie poglaskac. Garnie sie do ludzi, ciagle chciala mnie lizac, troszke namolna z tym lizaniem jest, ale to tez z czasem jej MOZE przejdzie. (u Pedra nie przeszlo i chyba raczej nie przejdzie :ryk: Dlatego pisze, ze u Lary MOZE przejdzie, bo tego sie nie da przewidziec do konca) :wink:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt cze 08, 2012 23:46 Re: Lara mix ogara zaszczepiona, czeka na steryl i DS TYCHY

A jak Justynko przeżyłyście pierwszy mecz?

U mnie wuwuzele ryczały tylko jak była bramka. Za to po meczu wyległo mnóstwo nawalonych kibiców i drą się do tej pory :twisted:
Na szczęście moje koty mają to głęboko w tyle.

Ale wiecie co zauważyłam? Moje koty nie boją się wuwuzeli, petard, burzy, w zasadzie nie boją się niczego.
Za to wprawia je w totalną panikę coroczna procesja w Boże Ciało :roll:
Najpierw biegną do okna i robią słupka na parapecie, a jak procesja przechodzi pod oknami wpadają w panikę, przybiegają do mnie i tulą się z całej siły. :roll:
Dopiero jak procesja umilknie w oddali, wracają do normalności.
Zawsze wszystkie moje koty tak na procesję reagowały, a przez 15 lat przewinęło się ich trochę przez mój dom.
Moja mama się śmieje, że diablęta mi się trafiają :D
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Sob cze 09, 2012 11:58 Re: Lara mix ogara zaszczepiona, czeka na steryl i DS TYCHY

phantasmagori pisze:A jak Justynko przeżyłyście pierwszy mecz?

U mnie wuwuzele ryczały tylko jak była bramka. Za to po meczu wyległo mnóstwo nawalonych kibiców i drą się do tej pory :twisted:
Na szczęście moje koty mają to głęboko w tyle.

Ale wiecie co zauważyłam? Moje koty nie boją się wuwuzeli, petard, burzy, w zasadzie nie boją się niczego.
Za to wprawia je w totalną panikę coroczna procesja w Boże Ciało :roll:
Najpierw biegną do okna i robią słupka na parapecie, a jak procesja przechodzi pod oknami wpadają w panikę, przybiegają do mnie i tulą się z całej siły. :roll:
Dopiero jak procesja umilknie w oddali, wracają do normalności.
Zawsze wszystkie moje koty tak na procesję reagowały, a przez 15 lat przewinęło się ich trochę przez mój dom.
Moja mama się śmieje, że diablęta mi się trafiają :D

Strasznie, Larysla bardzie boi tych cholernych wuwuzel :evil: Jak kibice chcą kibicować to niech kibicują ale w domu , w pubie , na stadionie , w strefie kibica a nie pod blokiem :evil:
Wzięłam tez od weta dla Larysy na kreskę obroże z feromonami a ona tania nie jest , ale co miałam zrobić jak bardzo sie boi tych cholernych wuwuzel :evil:

A to dobre , Twoje koty są ateistami chyba :wink: , u mnie nie ma procesji pod blokiem ale jak by były to kto wie jak by zachowywały :twisted:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon cze 11, 2012 7:23 Re: Lara mix ogara zaszczepiona, czeka na steryl i DS TYCHY

Podrzucimy Larunię :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon cze 11, 2012 8:53 Re: Lara mix ogara zaszczepiona, czeka na steryl i DS TYCHY

Laryska dziś o 6 rano chciała wyjść z klatki kennelowej ( jest zamykana na noc i jak ja wychodzę ) no a że to była 6 rano to sie jeszcze położyłam , a Lara miała ochotę coś zjeść i sama sie obsłużyła i wyjęła sobie miskę z mięsem z lodówki i prawie wszystko zjadła a to była porcja dla wszystkich moich psów i teraz leży i ledwo żyje tak sie objadła :roll: :twisted:
kiedy jej to łakomstwo minie :roll:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon cze 11, 2012 13:11 Re: Lara mix ogara zaszczepiona, czeka na steryl i DS TYCHY

Dawno mnie nie było ....
widzę że Lara ładnie sobie rządzi ...
Ciekawe czy jej kiedyś ten strach minie ...
A co do ilości nieszczęść to dopóki na tej planecie będzie istniał dwunożny gatunek
nazywający siebie człowiekiem tak długo będzie istniało cierpienie zwierząt ... :cry: niestety :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Bazarek dla Vita do 05.06 godz 20

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=162515

Iljova

Od: Śro lip 21, 2010 19:14

Post » Pon cze 11, 2012 17:21 Re: Lara mix ogara zaszczepiona, czeka na steryl i DS TYCHY

Iljova pisze:A co do ilości nieszczęść to dopóki na tej planecie będzie istniał dwunożny gatunek
nazywający siebie człowiekiem tak długo będzie istniało cierpienie zwierząt ... :cry: niestety :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

to prawda, niestety....

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon cze 11, 2012 17:53 Re: Lara mix ogara zaszczepiona, czeka na steryl i DS TYCHY

Iljova pisze:Dawno mnie nie było ....
widzę że Lara ładnie sobie rządzi ...
Ciekawe czy jej kiedyś ten strach minie ...
A co do ilości nieszczęść to dopóki na tej planecie będzie istniał dwunożny gatunek

Witaj kochana :1luvu:
Masz w 100% racje , ja czym bliżej poznaje ludzi tym bardziej kocham zwierzęta :|
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro cze 13, 2012 9:43 Re: Lara mix ogara zaszczepiona, czeka na steryl i DS TYCHY

Wczoraj kupiłam psom ponad 10 kg kurzych łapek a dosłownie wszystkie były to czyszczenia :roll: , i oczywiście obcinanie pazurów i robiłam to do 1 w nocy :roll: No i jak zrobiłam chciałam wyjść jeszcze z psami a musiałam iść z wszystkimi a na klatce schodowej spał sobie menel i musiałam z psami dosłownie po nim przejść :evil: , oczywiście Laryka wpadła mi panikę, Pedro zaczął szczekać a to był środek nocy i nie-wiedziałam jak będzie jak będę wracać do domu i zadzwoniłam na Straż Miejską aby go wyprowadzili bo potem by było że moje psy w nocy szczekają a pijak może sobie spać :evil:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro cze 13, 2012 22:42 Re: Lara mix ogara zaszczepiona, czeka na steryl i DS TYCHY

Jeszcze mnie dziś czeka spacer z psami bo jak byłam o 21 szej to lekko grzmiało , gdzieś daleko ale dla Lary to było tak przerażające że nawet siku nie zrobiła :(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro cze 13, 2012 22:44 Re: Lara mix ogara zaszczepiona, czeka na steryl i DS TYCHY

Justyś dotlenisz się przed snem :ok: ja już byłam i płuca dostałam jak dzwon :ryk:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro cze 13, 2012 22:46 Re: Lara mix ogara zaszczepiona, czeka na steryl i DS TYCHY

lidka02 pisze:Justyś dotlenisz się przed snem :ok: ja już byłam i płuca dostałam jak dzwon :ryk:

:ryk: :ryk: :ryk: One dbają o mnie , dbają abym sie też ruszała :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

[poprzednia][następna]