Pestka, Ogryzek, Pigo, Olek & Orka. Bury trójłapek.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 30, 2012 20:50 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: Koty są dziwne......

No właśnie koty są diablo inteligentne, sprytne i przebiegłe. Ale naprawdę mogłyby czasem współpracować. Taaaa.... wiem.... marzenia ściętej głowy :roll: Poza tym - wtedy nie byłyby kotami :mrgreen:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Śro maja 30, 2012 20:58 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: Koty są dziwne......

Alyaa pisze:No właśnie koty są diablo inteligentne, sprytne i przebiegłe. Ale naprawdę mogłyby czasem współpracować. Taaaa.... wiem.... marzenia ściętej głowy :roll: Poza tym - wtedy nie byłyby kotami :mrgreen:

Ale z dwojga złego ,lepiej mieć taka porządną koteczkę jak Pestka,i pomeczyć się z łapaniem moczu ,niż taką co leje gdzie popadnie(uwierz mi,bo ja taką miałam)
A najlepiej żeby wszystkie były zdrowe :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Śro maja 30, 2012 21:07 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: Koty są dziwne......

halinka1403 pisze:niż taką co leje gdzie popadnie(uwierz mi,bo ja taką miałam)

Osobiście mogę uwierzyć w istnienie takich kotów. Skądś je znam :roll:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro maja 30, 2012 21:15 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: Koty są dziwne......

Ona taka porządna to wcale nie jest...

Jak była mała to zasikała nam tak skutecznie łóżko, że niczym nie da się zapachu pozbyć. Przebudziłam się kiedyś ok 5 - 6 nad ranem, a ta @ kuca na pościeli w nogach i sika :evil: Na jakiś czas Jej przeszło po sterylizacji, a potem "przestawiła się" na buty. Dwie pary butów musiałam wyrzucić, bo się nie nadawały kompletnie do niczego :( Znowu trochę spokoju i sikanie w przedpokoju - płytki, wycieraczka przed kuwetą... Miałam wtedy sporo tymczasów, więc obawiałam się, że to na tle nerwowym, ale udało się złapać mocz i okazało się, że ma kryształy. Oczywiście, gdy Presto i Pchełka znaleźli DS to Pestka uspokoiła się z sikaniem.

Alyaa

Post » Sob cze 02, 2012 14:51 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: Koty są dziwne......

MalgWroclaw pisze:
Alyaa pisze:Żyjemy wszyscy ;) Tylko jakoś nie mogę się zebrać do pisania, ostatnio jestem raczej czytelnikiem forum :oops:

Próbujemy złapać mocz Pestki do badania, ale ta @ jest strasznie przebiegła :evil: Zamknęliśmy Ją w łazience z czyściutką kuwetą (bez żwirku oczywiście) i co? Cały dzień - nic, cała noc - nic. Zaczęłam się już martwić, czy z powodu braku żwirku w kuwecie ogłosiła strajk i przestała sikać. Następnego dnia TŻ rano Ją przyłapał jak sikała pod prysznicem do odpływu :evil: Tak @ wycelowała, że nie było śladu dookoła w brodziku :evil: Miałam ochotę jednocześnie udusić za to, że nie daje nam zrobić badania i wycałować, że się nie zatkała :roll:

Mocz oczywiście nie złapany, a karma się kończy i nie wiem, czy zamawiać dalej urinary, czy pozbyła się już kryształów...

Dranie, dranie :ryk: :ryk:
i niech ktoś mi powie, że koty nie są inteligentne :ryk:

Ja to powiem.
Bo one są genialne.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro cze 06, 2012 19:03 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: Koty są dziwne......

Zapraszam na nowy wierszyczek
Inka

MaryLux

Post » Pt cze 08, 2012 14:54 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: Byle do przodu...

Ineczko, wierszyk piękny! :1luvu: Niestety nie miałam możliwości przeczytać od razu. :oops:

Byliśmy z TŻ u mojej przyjaciółki na grillu. Ponieważ samochodu nie posiadamy, a w nocy autobusy jeżdżą, hmm..., rzadko, więc zostaliśmy na noc. Impreza zakrapiana, owszem, ale kulturalnie i grzecznie. Przegadałam całą noc ze znajomym gospodarza, a po śniadaniu przyjaciółka nas odwiozła do domu (musiała jechać do pacjentów) i przespałam cały dzień :oops:

Znajomi mają psa - yorka - z którym wiąże się cała historia, a zaczyna się od kota ;) Przyjaciółka ma kota, rudzielca Karmela, którego Jej obecny TŻ na początku nie znosił. Z wzajemnością. Sikanie na buty, torbę na siłownię, dokuczanie były prawie "na porządku" dziennym. Z czasem jednak chłopaki "dotarli się", a ponieważ Paulina marzyła o main coonie, zaczęła delikatnie partnera agitować. Któregoś dnia wysłała mi MMS pt.: "Nowy członek rodziny". Hmm... na mc "toto" nie wygląda... Do ich sąsiada przyplątał się pies. Właściwie to został przywleczony w zębach przez innego psa.... Przybłęda okazała się około roczną suczką yorka, zaciążoną, zakołtunioną... Teraz "podtuczona" do 2,5 kg, wysterylizowana, obcięta i nazwana "Niunią" podbija serca wszystkich :1luvu: :1luvu: :1luvu: Łącznie z moim i TŻ, gdzie oboje nie przepadami za małymi pieskami, marzy nam się owczarek niemiecki albo amstaff :roll:
Z kotem też się dogadują, szczególnie uwielbiają wyjadać sobie nawzajem karmę z misek. :mrgreen:

Alyaa

Post » Pt cze 08, 2012 15:57 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: Byle do przodu...

Ale fajna historia :D :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Post » Pt cze 08, 2012 19:01 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: Byle do przodu...

York to po prostu kot z wadą wymowy: zamiast "miau" mówi "hau"

MaryLux

Post » Nie cze 10, 2012 8:45 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: Byle do przodu...

MaryLux pisze:York to po prostu kot z wadą wymowy: zamiast "miau" mówi "hau"

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: Coś w tym jest :ryk:
A jak tam sprawa łapania moczu :?: Udało się :?: :D
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Nie cze 10, 2012 8:48 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: Byle do przodu...

Ostatnio odpuściliśmy :oops: Nie mam w ogóle pomysłu jak to zrobić :? Macie jakieś sprawdzone metody, żeby złapać mocz u wybitnie niewspółpracującego kota???

Alyaa

Post » Nie cze 10, 2012 9:27 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: Byle do przodu...

Alyaa pisze:Ostatnio odpuściliśmy :oops: Nie mam w ogóle pomysłu jak to zrobić :? Macie jakieś sprawdzone metody, żeby złapać mocz u wybitnie niewspółpracującego kota???

Ja nie mam pomysłu.Myślałam ,że może może Wam się udało :D Trudna sprawa z tym łapaniem.Tez sie przymierzam,żeby Klarze złapać,ale marne szanse .
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Nie cze 10, 2012 10:55 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: Byle do przodu...

Sytuacja sprzed chwili...

Wstałam od laptopa do łazienki. Wracam, a na mojej połówce łóżka leży TŻ:
(JA) Przesuń się, bo nie mam jak siąść z laptopem
(TŻ) Nie mogę, bo tam leży Ogryzek
(JA) Ale ON może! Ogryzek jest Panem i Władcą łóżka!
(TŻ) Tak, wiem. Ja Mu tylko miejsce grzeje!

Dobrze, że chłop wie, jaka jest Jego rola :ryk: :ryk: :ryk:

Alyaa

Post » Nie cze 10, 2012 10:57 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: Byle do przodu...

Są żwirki do łapania moczu, ale nigdy nie sprawdzałam ich skuteczności
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie cze 10, 2012 11:04 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: Byle do przodu...

MalgWroclaw pisze:Są żwirki do łapania moczu, ale nigdy nie sprawdzałam ich skuteczności
Też o takim żwirku słyszałam. Nawet wetka mi o nich wspominała. Chyba przetestuję.

Alyaa

[poprzednia][następna]