Boluś ze śmietnika (2) i PRZYJACIELE :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 07, 2012 7:41 Re: Boluś ze śmietnika ma nowe mieszkanie (str.15) :)

OLABOGA! Jaka fajna chatka :P
A lokatorzy to sam mniód :1luvu:

Klocek był? 8)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw cze 07, 2012 9:23 Re: Boluś ze śmietnika ma nowe mieszkanie (str.15) :)

Nie było klocka. :evil:

Za to był istny śniadankowy szał. Wczorajsza papa rosołowa wchłonęła wodę i zobił się pasztecik, którego łyżeczkę rozpuściłam w ciepłym mleku. Bolek aż się trząsł. Nauczył się sam wchodzić na kolana i nadstawiać dziób, żeby mu smoczek wetknąć. Od miseczki ucieka. :roll:
Wyduldał mnóstwo tego mlecznego pasztetu i teraz znów czekamy.

Dziewczyny, gdybym mu podała olej parafinowy, to ile ml? Liczymy, że to mleko z mięsem i laktulosa wreszcie go może ruszą.

A tu elfiątko z rana:

Obrazek

Obrazek

I walka z Pościelowym Potworem:

Obrazek
Aniada

Post » Czw cze 07, 2012 11:27 Re: Boluś ze śmietnika ma nowe mieszkanie (str.15) :)

Aniada, parafiny nie da się przedawkować, nie wchłania się. Zacznij od 1 ml.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw cze 07, 2012 11:31 Re: Boluś ze śmietnika ma nowe mieszkanie (str.15) :)

Aniada pisze:Nie było klocka. :evil:

Za to był istny śniadankowy szał. Wczorajsza papa rosołowa wchłonęła wodę i zobił się pasztecik, którego łyżeczkę rozpuściłam w ciepłym mleku. Bolek aż się trząsł. Nauczył się sam wchodzić na kolana i nadstawiać dziób, żeby mu smoczek wetknąć. Od miseczki ucieka. :roll:
Wyduldał mnóstwo tego mlecznego pasztetu i teraz znów czekamy.

Dziewczyny, gdybym mu podała olej parafinowy, to ile ml? Liczymy, że to mleko z mięsem i laktulosa wreszcie go może ruszą.

A tu elfiątko z rana:

Obrazek

Obrazek

I walka z Pościelowym Potworem:

Obrazek

o jednak widać prześwit między brzuchem a podłogą :twisted: , a Boluś, OLABOGA, nadal piękny i nadal elfiasty :1luvu: cud, miód i maliny

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Czw cze 07, 2012 11:40 Re: Boluś ze śmietnika ma nowe mieszkanie (str.15) :)

Jak tak dalej będzie pochłaniał ten pasztet, to 500g osiągnie przed zapowiadanym 13 czerwca :ok:
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw cze 07, 2012 12:07 Re: Boluś ze śmietnika ma nowe mieszkanie (str.15) :)

Lactulosy ile dajesz??Daj mu olej parafinowy, nie czekaj.
To jest bezpieczny "poslizg", Maria dobrze mówi co do dawki.
Że też on się paskud śliczny jeden dobrze czuje z tą kupą w środku... 8O

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw cze 07, 2012 12:30 Re: Boluś ze śmietnika ma nowe mieszkanie (str.15) :)

rzondam kupy!!!!! :roll:
Serniczek

Post » Czw cze 07, 2012 12:37 Re: Boluś ze śmietnika ma nowe mieszkanie (str.15) :)

Na zatkanie pomaga pasta Bezo-pet. Daję ją moim dorosłym na odkłaczenie, ale na problemy
z wypróżnieniem też jest dobra. Na pewno Bolusiowi nie zaszkodzi, tyle co na palec. Poza tym
jest barrrdzo smaczna.

Lila_iwa

Od: Wto cze 01, 2010 14:29

Post » Czw cze 07, 2012 12:41 Re: Boluś ze śmietnika ma nowe mieszkanie (str.15) :)

Serniczek pisze:rzondam kupy!!!!! :roll:

ja tyz :twisted: przyłączam sie do rzondania Serniczka

Mirmiłek - zuch chłopak :D Ale nie wie co go czeka, gdy to maleństwo się rozbryka na dobre :lol:

Elfiątko - przecudne :P
A te ślepka - sama słodycz

no to
OLABOGA
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Czw cze 07, 2012 14:38 Re: Boluś ze śmietnika ma nowe mieszkanie (str.15) :)

kotkins pisze:
Że też on się paskud śliczny jeden dobrze czuje z tą kupą w środku... 8O

Ba! Mój brat, technik weterynarii, po praktykach, wymiętolił go wczoraj i rzecze, że jemu wcale a wcale kupa nie zalega. Brzuchol miękki. A podobno w przyrodzie nic nie ginie. Otóż, ginie. W Bolusiu. Przepada jak w otchłani.

A źre, jakby mu płacili. Maria ostrzegała, żeby wydłużyć pory niekarmienia, bo mięcho zapycha, ale Boluś twierdzi, że nie zapycha i on się na wydłużenia nie zgadza. :catmilk: Poza tym, on nie umie dyskutować, tylko strasznie wrzeszczy i panikuje. Czuję, że kolejny choleryk mi rośnie.

Serniczek pisze:rzondam kupy!!!!! :roll:

Ja też. Ale on już zdołał gdzieś "Misia" obejrzeć i mówi tak: "nie dam pani tej kupy i co mi pani zrobi?".
Nafaszeruję parafiną.

MariaD pisze:Aniada, parafiny nie da się przedawkować, nie wchłania się. Zacznij od 1 ml.

Rozrobić z wodą? Czy tak po prostu podać??
Aniada

Post » Czw cze 07, 2012 14:45 Re: Boluś ze śmietnika ma nowe mieszkanie (str.15) :)

Ja bym zmieszała z karmą i podała smoczkiem - ale niech specjaliści się ostatecznie wypowiedzą.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw cze 07, 2012 15:09 Re: Boluś ze śmietnika ma nowe mieszkanie (str.15) :)

Aniada pisze:Mój brat, technik weterynarii, po praktykach, wymiętolił go wczoraj i rzecze, że jemu wcale a wcale kupa nie zalega. Brzuchol miękki.

Ja mam nadal głupie podejrzenie, że któryś z Twoich kotów go potajemnie wysadza.
Aniada pisze:Rozrobić z wodą? Czy tak po prostu podać??

Z wodą się nie da rozrobić, to tłuste jak cholera. To jakbyś olej z wodą rozrabiała. Po prostu podać do pyszczka. Uważaj tylko by się nie zachłysnął tą parafiną.

Edit: i kupuje się parafinę bezsmakową, bo bywają tez miętowe.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw cze 07, 2012 15:15 Re: Boluś ze śmietnika ma nowe mieszkanie (str.15) :)

...Mijają już doby..
Zebrała się grupa
i czeka: - No kiedy, no kiedy,
Bolusiu, ta kupa?!?..
Tu ciotki w napięciu
zerkają pod ogon,
a tam klocków ni mo...
Na przekór LABOGOM!!
Prosimy, czekamy, piszemy podania..
A tutaj wciąż cisza w temacie wysrania!
Więc kiedy już Boluś wykona co trzeba,
to chyba się gromko
uniesie do nieba
krzyk dzikiej radości,
jak chór urszulanek:
NARESZCIE, NARESZCIE,
WYLECIAŁ KASZTANEK!!!

:mrgreen:
KotkaWodna

Post » Czw cze 07, 2012 15:16 Re: Boluś ze śmietnika ma nowe mieszkanie (str.15) :)

KotkaWodna pisze:...Mijają już doby..
Zebrała się grupa
i czeka: - No kiedy, no kiedy,
Bolusiu, ta kupa?!?..
Tu ciotki w napięciu
zerkają pod ogon,
a tam klocków ni mo...
Na przekór LABOGOM!!
Prosimy, czekamy, piszemy podania..
A tutaj wciąż cisza w temacie wysrania!
Więc kiedy już Boluś wykona co trzeba,
to chyba się gromko
uniesie do nieba
krzyk dzikiej radości,
jak chór urszulanek:
NARESZCIE, NARESZCIE,
WYLECIAŁ KASZTANEK!!!

:mrgreen:

:ryk: :mrgreen: :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw cze 07, 2012 15:17 Re: Boluś ze śmietnika ma nowe mieszkanie (str.15) :)

Zaje...fajny ma domek i ten dziki lokator do kompletu -rewelacja ! :D :1luvu:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

[poprzednia][następna]