Dakar- biało-rudy kocurek.Wraca z adopcji.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 02, 2012 21:11 Re: Dakar- biało-rudy dorosły kocurek

A jest piękny, zaiste :1luvu: To dobry i mądry kotek.Cały czas o nim myślę.Musi jakoś wytrzymać.
Czy zauważyliście, że ma taki pyszczek jakby się uśmiechał?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon cze 04, 2012 10:32 Re: Dakar- biało-rudy dorosły kocurek

Dakar jest przesłodki :1luvu: On boi się trochę innych kotów, Mika na niego syczy, ale ona tak ma.Kotek kocha ludzi, barankuje i przytula się, jest taki kochany :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Pon cze 04, 2012 13:45 Re: Dakar- biało-rudy dorosły kocurek

Ewa co w baner wpisać, że szuka DT/DS , kasa potrzebna czy co ?
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pon cze 04, 2012 15:52 Re: Dakar- biało-rudy dorosły kocurek

Dakar jest wspaniałym, grzecznym kotem. Chyba najgrzeczniejszym w lecznicy. Puściłam go dziś wolno. Przechadzał się i trząsł ogonkiem...pomyślałam, że zaraz się zsika. Nic z tych rzeczy, on ma po prostu taki zwyczaj. Kotek zachowuje się wzorowo :)
Bardzo lubi głaskanie, a nie znosi powrotów do klatki :( Niestety póki co jest najbardziej poszkodowanym lecznicowym kotkiem. Siedzi w najmniejszej klatce, której naprawdę nie znosi. Biedactwo, nie rozumie dlaczego go zamykają...przecież taki jest grzeczny.
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Pon cze 04, 2012 20:11 Re: Dakar- biało-rudy dorosły kocurek

Karolek(ona) pisze:Ewa co w baner wpisać, że szuka DT/DS , kasa potrzebna czy co ?

Szuka DS oczywiście.

ewar

Post » Pon cze 04, 2012 20:15 Re: Dakar- biało-rudy dorosły kocurek

Katalina pisze:Dakar jest wspaniałym, grzecznym kotem. Chyba najgrzeczniejszym w lecznicy. Puściłam go dziś wolno. Przechadzał się i trząsł ogonkiem...pomyślałam, że zaraz się zsika. Nic z tych rzeczy, on ma po prostu taki zwyczaj. Kotek zachowuje się wzorowo :)
Bardzo lubi głaskanie, a nie znosi powrotów do klatki :( Niestety póki co jest najbardziej poszkodowanym lecznicowym kotkiem. Siedzi w najmniejszej klatce, której naprawdę nie znosi. Biedactwo, nie rozumie dlaczego go zamykają...przecież taki jest grzeczny.

To prawda.Jest zdrów jak rybka, grzeczny do bólu, miziasty, a siedzi zamknięty.Mamy teraz ograniczone możliwości wypuszczania kotów.Inaczej niż kiedy był Bombaj, Sara i Rita.Teraz koty siedzą zamknięte, wypuszczane są dosłownie na parę chwil.Mam wyrzuty sumienia, ze skazałam je na taki los.Rozpaczliwie szukam dla nich domów.

ewar

Post » Pon cze 04, 2012 20:53 Re: Dakar- biało-rudy dorosły kocurek

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hpb11][img]http://tiny.pl/hpb15[/img][/url]
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Pon cze 04, 2012 20:55 Re: Dakar- biało-rudy dorosły kocurek

Dzięki :1luvu: Już wkleiłam !

ewar

Post » Wto cze 05, 2012 8:33 Re: Dakar- biało-rudy dorosły kocurek

hopsniemy

Karolek(ona)

Post » Wto cze 05, 2012 10:27 Re: Dakar- biało-rudy dorosły kocurek

To taki grzeczny, kochany kocurek.Jest teraz zdenerwowany, bo wciąż siedzi w klatce, ale mizia się, przytula.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Odpustowa żaba podoba się kotom
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Śro cze 06, 2012 9:41 Re: Dakar- biało-rudy dorosły kocurek

podrzucimy

Karolek(ona)

Post » Śro cze 06, 2012 18:31 Re: Dakar- biało-rudy dorosły kocurek

Dakar przypomina mi trochę Bombaja. Jest taki zakochany w ludziach...nadstawia tylko tą główkę do głaskania i wygina ją na wszystkie strony. No, może jest mniej dominujący, bo Miki i Kubusia się boi.
Dosyć długo byłam z nim dziś w lecznicy. Wypuściłam i obserwowałam. Nie zaliczył ani jednej wpadki...grzeczny do bólu;)
Kiedy siadam, przychodzi na kolana i się przytula, ale nie lubi kiedy się go z własnej inicjatywy podnosi.
Nie ma w sobie cienia agresji, ale kiesy niosę go do klatki po porostu mi biadoli, tak że serce się kraja.
Gdzieś mi dziś zniknął na jakiś czas...szukam, szukam, a jego nigdzie nie ma. Okazało się, że znalazł sobię jakąś półkę na zapleczu - schowaną głęboko za innymi półkami i poszedł tam sobie w najlepsze spać :)
żałuję, że nie mogę go normalnie zostawić, żeby sobie biegał po lecznicy wolno - przecież jest taiki grzeczniutki. No ale...siła wyższa :(
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Śro cze 06, 2012 21:26 Re: Dakar- biało-rudy dorosły kocurek

Zrobiłam mu dzisiaj tekturowy domek, będzie się czuł bezpieczniej.To taki kochany kotek :1luvu: Zauważyłam, ze boi się mężczyzn na rowerach 8O Nerwowo reaguje, kiedy jakiegoś widzi przez okno.
Mnie też się serce kraje, że taki złoty kotek musi siedzieć w klatce :cry: :cry: :cry:

ewar

Post » Śro cze 06, 2012 21:32 Re: Dakar- biało-rudy dorosły kocurek

tam gdzie mieszkałam z mamą zanim sie wynisołam, za ścianą maja kotke - ktos ja z autobusu pod firma sąsiada wykopał - teraz jak słyszy autobus a słyszy codziennie ciągle bo mieszka przy ulicy to wieje

Pewnie źle sie bieduli kojarzy autobus - widac i Dakar trafił na felernego kolarza

u mamy często jestem i nigdy nie widziałam Andzi na oknie, balkonie - nawet nie mają osiatkowanego całkiem a do połowy, ale i tak ich namawiam na całkowite osiatkowanie. Na druga kicie tez, ale Andzia nie chce, jak przynieśłi malucha to mysleli, że go zje - jest jakis sposób, żeby polubiła koty? tam są super warunki, 3 pokoje, balkon, działka i KASA!! oraz chęć na drugiego kotka :?

Karolek(ona)

Post » Śro cze 06, 2012 21:45 Re: Dakar- biało-rudy dorosły kocurek

Trudno powiedzieć, czy jakiegoś polubi.Dotąd tylko jedną kotkę miałam na DT, a przewinęło się przez mój dom kilkadziesiąt tymczasów, która absolutnie nie dawała nadziei na to, że polubi jakiegoś kota.Prawdę mówiąc, nawet się nie starałam jej przekonać.
Sara, która jest teraz u wiewióra11 jest kotką, która dogada się z każdym.Ona po prostu nie da sobie w kaszę dmuchać, ale jednocześnie nie przejmuje się sykami czy warkotami, wciąga inne koty do zabawy.Ona, taka malutka zupełnie nie czuła respektu przed ogromnym Bombajem.Polubili się bardzo, chociaż na początku tak nie było.

ewar

[poprzednia][następna]