Dwa PERSY- no cudowne po prostu- już w swoim domu :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 06, 2012 9:40 Re: Dwa PERSY- no cudowne po prostu

Czyli mam je odebrać w niedzielę ze schroniska w Elblągu, tak? Wiadomo w jakich godzinach jest czynne? Nie wiem o której będę jechać, najchętniej wieczorem, ale dopiero w niedzielę rano będę w stanie umówić się na przybliżoną godzinę.
Przekazuję je meksykance, tak? Meksykanko, możesz mi podać swój adres i nr telefonu?
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Śro cze 06, 2012 9:42 Re: Dwa PERSY- no cudowne po prostu

Oczywiście zaraz Ci wyślę na PW informacje.
Ale czy mam rozumieć, że ktoś już dzwonił i umówił się na odbiór kotów, bo to jest najważniejsze?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro cze 06, 2012 9:43 Re: Dwa PERSY- no cudowne po prostu

gaota pisze:Czyli mam je odebrać w niedzielę ze schroniska w Elblągu, tak? Wiadomo w jakich godzinach jest czynne? Nie wiem o której będę jechać, najchętniej wieczorem, ale dopiero w niedzielę rano będę w stanie umówić się na przybliżoną godzinę.
Przekazuję je meksykance, tak? Meksykanko, możesz mi podać swój adres i nr telefonu?

Tak wszystko się zgadza tylko gaotko weź zadzwoń do schronu i umów się z nimi na konkretną porę na odbiór
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Śro cze 06, 2012 9:44 Re: Dwa PERSY- no cudowne po prostu

Oooo, dopiero doczytałam, sorki... to już wysyłam swoje namiary... :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Śro cze 06, 2012 9:45 Re: Dwa PERSY- no cudowne po prostu

gaota pisze:Czyli mam je odebrać w niedzielę ze schroniska w Elblągu, tak? Wiadomo w jakich godzinach jest czynne? Nie wiem o której będę jechać, najchętniej wieczorem, ale dopiero w niedzielę rano będę w stanie umówić się na przybliżoną godzinę.

Gaota, dobrze by było, gdybyś zadzwoniła dziś po południu i to powiedziała.
Pani ze schroniska będzie się kontaktować dziś z tym facetem i umówi się z nim, czy on przywiezie koty do schroniska, czy do siebie do domu do Elbląga, czy do niej do domu, w każdym razie, tak jak napisałam, najlepiej kontaktować się nie ze mną, ale z tą panią ze schroniska, bo to ona koordynuje całą sprawę i ma kontakt z facetem od kotów.
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Śro cze 06, 2012 9:52 Re: Dwa PERSY- no cudowne po prostu

Aha i jeszcze jedna rzecz... jeżeli kociaste mają jechać do Kociego Świata, proszę skontaktujcie się z Neigh i potwierdźcie, żeby ona się dogadała w wiadomej sprawie.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Śro cze 06, 2012 10:24 Re: Dwa PERSY- no cudowne po prostu

a jak z Kociego Świata trafią do Szalonego Kota?
i czy Koci Świat ma możliwość izolacji na te parę dni?
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro cze 06, 2012 11:25 Re: Dwa PERSY- no cudowne po prostu

Tosza pisze:
asher@amber pisze:No po ostatniej wizycie płakałam :cry: Jak głupia :oops: Bo miałam wrażenie, że się kompletnie skompromitowałam. Przez pół nocy układałam w głowie błagalnego maila do Iwci z prośba o jeszcze jedna szansę. Strasznie byłam zestresowana ta wizytą przedadopcyjną i nawet nie do końca pamiętam co bredziłam - ale wiem, ze bredziłam.
No a jak rano dostałam maila, ze mogę po Teosia przyjechać - to się dopiero poryczałam. :cry:

Wiesz co. ja mam problem z zapamiętywaniem imion, twarzy, głosów, okoliczności itp. Trzeba było od razu mówić, że to ja byłam u Ciebie na wizycie przedadopcyjnej-ja nie jestem duch święty :D
Wiesz co, jak tylko dla formalności napisze do Iwci, ale jeżeli nie nastąpiły jakiej nowe okoliczności, to TO JEST DOM SPRAWDZONY. Sama bym sie tam wydała. :D

Właśnie trafiłam do wątku po pw Toszy, która to chce drugi raz sprawdzać już raz sprawdzany dom :twisted: czyli znów chce wizytować Asher, rozumiem, że tak dobrze gości przyjmuje u siebie :mrgreen:
Asher ma ode mnie Teosia, to sprawdzony dom i to bardzo dobry, chętnie bym tam oddała wszystkie moje koty i samą siebie ;).
Miała też ode mnie na tymczas ruda dziewczynkę, która do niej pojechała nieciachnięta, do nowego domu, też fajnego pojechała po sterylizacji i pełnym serwisie.
Obecnie u Asher jest jej ukochany zintegrowany już dwupak i miejsce na tymczas jest wolne. Koty tymczasowe mają na początku do dyspozycji swój pokój, w którym mogą dojść do siebie.

Asher jak dziewczyny Ci nie dadzą persów to ja mam białą potrzebującą tymczasu na cito, tak żeby Ci nie było pusto w domu :twisted:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro cze 06, 2012 11:35 Re: Dwa PERSY- no cudowne po prostu

iwcia pisze:Asher jak dziewczyny Ci nie dadzą persów to ja mam białą potrzebującą tymczasu na cito, tak żeby Ci nie było pusto w domu :twisted:

Co nie dadzą jak nie dadzą. Asher pierwsza wykazała chęć pomocy w nierozdzielaniu kotów i ona powinna nad nimi sprawować opiekę. Poza tym jak już wszyscy zgodnie stwierdzili niezakocony po uszy dt jest dla kotów o wiele lepszym rozwiązaniem, a swój pokój to już wogóle bajka 8)
Obrazek

Goyka

Post » Śro cze 06, 2012 19:59 Re: Dwa PERSY- no cudowne po prostu

Nie zdążyłam zadzwonić dziś do dziewczyny/pani ze schronu. Zadzwonię jutro.
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Pt cze 08, 2012 12:06 Re: Dwa PERSY- no cudowne po prostu

Czy coś wiadomo? Facet od kotów przywiezie je do Elbląga w niedzielę?
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Pt cze 08, 2012 12:21 Re: Dwa PERSY- no cudowne po prostu

Własnie jeszcze 2 dni a tu taka cisza/.... :roll:
Obrazek

Goyka

Post » Pt cze 08, 2012 12:24 Re: Dwa PERSY- no cudowne po prostu

Goyka - mam bardzo osobistą prośbę - przestań z tym "pierwsza, nie pierwsza"
a. Asher nie była pierwsza
b. to nie jest sklep z reglamentowanym towarem, żeby się kolejność zgłoszeń liczyła.

Dadzą nie dadzą - a kto ma dawać albo nie dawać?? A kto w ogóle cokolwiek potwierdził? albo nie potwierdził..........np. przetrzymanie kotów ? Skontaktował się ktoś z Kocim Światem? Ustalono coś? Dalia zapytała czy bedzie kto miał koty dostarczyć Szalonemu Kotu? Zgłosił się ktoś? Nie zauważyłam.......

Meksykanka doradzała skontaktowanie się ze mną - ja ew. mogę przekazać kontakt do Kocego Świata - chociaż powszechnie znany, bo sobie wyguglać moża.

Szalony Kot obiecał zabrać do Krakowa kota Aamms - 3 jak sądze nie da rady.......może się mylę, ale dopytał ktoś o to?

Asher - bardzo Cię proszę napisz o wszystkich swoich wątpliwościach tu a nie na pw do mnie. Moja rola w tej sprawie ograniczyła się do przekazania propozycji. Tyle.

ps. Goyka to mów coś:-) rób coś.........organizuj...........ktoś broni?:-)

KTO KONKRETNIE COŚ MA POWIEDZIEĆ?
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt cze 08, 2012 13:14 Re: Dwa PERSY- no cudowne po prostu

Dam radę zabrać trzy koty, w dwóch transporterach. Byle ktoś mnie odebrał na dworcu :mrgreen:
Sama nie jadę do tego Krakowa, tylko z kolegą, też może pomóc.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt cze 08, 2012 14:45 Re: Dwa PERSY- no cudowne po prostu

Jeśli ja dobrze rozumiem, to koty, dzięki pomocy Gaoty i Meksykanki, mają zapewniony transport w niedzielę do Kociego Świata. I bardzo dobrze, bo to znaczy, że trafią w dobre i fachowe ręce.
I mają tam zapewnione miejsce albo na kilka dni, do czasu dalszego transportu, albo na stałe.
Jeśli o mnie chodzi, to jak pisałam wcześniej, ja wcale nie uważam, że jestem dla nich najlepszą opcją - choćby sam transport tyle kilometrów... Przecież dla niektórych kotów to ogromny stres. Ja dodatkowo persa to co najwyżej na wystawie widziałam, wydaje mi się, że to koty specyficzne, więc jeśli ktoś bardziej doświadczony chce się nimi zająć, to chyba tylko należy podziękować, na prostej zasadzie "chwała bogom".
Wyrwałam się z propozycją, bo nie doczytałam/nie zrozumiałam, że propozycja pomocy już padła. To nie jest tak, że ja koniecznie chcę wziąć te koty - mogę, owszem. Ale mogę też inne, co wydaje się dość rozsądne, biorąc pod uwagę, że te miałyby zapewnione miejsce - a jakieś inne, może i bardziej potrzebujące, niekoniecznie...
Jeśli Garfield i Figaro mogą zostać w Kocim Świecie - to dobrze. Jeśli okazałoby się, że sobie nie radzą w warunkach fundacyjnych, albo z jakiś innych powodów powinny trafić do DT, to propozycję bycia DT podtrzymuję. Transport w przyszły piątek z fundacji do Szalonego Kota mogę załatwić, z dworca w Krakowie mogę je odebrać.
Ale to ciągle jest na zasadzie "mogę" jeśli trzeba.

O tym czy trzeba czy nie trzeba to ja się dowiem, jeśli się dodzwonię do Kociego Świata....

asher@amber

Od: Pon maja 02, 2011 18:28

[poprzednia][następna]