Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 05, 2012 12:01 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Maluchy już obłaskawione. Maja robale.

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Wto cze 05, 2012 14:46 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

na kociarni dzisiaj sajgon :roll: ktos zostawil otwarta puszkie i futrzaki rozniosly ja wszedzie. w boksie nr 4 biegunka. i mam pytanie dlaczego pimpek ma zawsze dwie miski mokrego??

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Wto cze 05, 2012 15:46 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Iwoo, czy na pewno Twoje dzieciaki urodziły się 18 maja?. Bo moje są z 13 maja, w niedzielę skończyły trzy tygodnie, ale one ledwo pełzają, nie mówiąc już o włażeniu do kuwety. Są chowane przy mamie, może to jest powodem, że nie muszą się o siebie troszczyć i nie robią nic, czego nie muszą. Ale właściwie przy mamie powinny rozwijać się szybciej. Nic nie rozumiem.

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Wto cze 05, 2012 17:37 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Elape,

ja się dołączę odnośnie kociaków bo akurat moje też są z 18 maja, są bardzo żwawe, wdrapują się na ogrodzenie kojca, łażą po całej łazience. Natomiast te ze strychu, które są z matką nie robią nic poza leżeniem. Widocznie przy mamie dzieciństwo trwa dłużej :)

Faoiltiarna

Od: Wto maja 29, 2012 7:27

Post » Wto cze 05, 2012 18:54 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

elape pisze:Iwoo, czy na pewno Twoje dzieciaki urodziły się 18 maja?. Bo moje są z 13 maja, w niedzielę skończyły trzy tygodnie, ale one ledwo pełzają, nie mówiąc już o włażeniu do kuwety. Są chowane przy mamie, może to jest powodem, że nie muszą się o siebie troszczyć i nie robią nic, czego nie muszą. Ale właściwie przy mamie powinny rozwijać się szybciej. Nic nie rozumiem.

Elu z datą przyjścia na świat maluchów to strzeliłam.Ale jak je namierzyłam w piwnicy, to ledwo co otworzyły oczka co sugerowalo na ok 2 tyg zycia.
Ale wszystko by sie zgadzało wg tej rozpiski
http://www.vetopedia.pl/article32-1-Rozwoj_kota.html

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto cze 05, 2012 19:45 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

elape pisze:Iwoo, czy na pewno Twoje dzieciaki urodziły się 18 maja?. Bo moje są z 13 maja, w niedzielę skończyły trzy tygodnie, ale one ledwo pełzają, nie mówiąc już o włażeniu do kuwety. Są chowane przy mamie, może to jest powodem, że nie muszą się o siebie troszczyć i nie robią nic, czego nie muszą. Ale właściwie przy mamie powinny rozwijać się szybciej. Nic nie rozumiem.

Ja nie mówiłam że są z 18 maja. Ten mniejszy ma 6-7 tygodni a ta trójka rodzeństwa ok 8 tygodni.

iwoo1

Post » Wto cze 05, 2012 19:48 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Jeżeli chodzi o Rexa możemy go wykąpać ,ale po niedzieli.Nie będzie mnie przez długi weekend

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto cze 05, 2012 22:27 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Nowe fotki maluchów

Baronik

Obrazek

Sisi

Obrazek

Jerry

Obrazek
Miszka

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro cze 06, 2012 18:15 przez iwoo1, łącznie edytowano 1 raz

iwoo1

Post » Śro cze 06, 2012 10:32 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Wyglądają na rodzeństwo cała 4-ka 8) A który to ten pierwszy chłopczyk? Baronik czy Jerry?
Są urocze :kotek:
MIKUŚ

Post » Śro cze 06, 2012 11:44 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

MIKUŚ pisze:Wyglądają na rodzeństwo cała 4-ka 8) A który to ten pierwszy chłopczyk? Baronik czy Jerry?
Są urocze :kotek:

Baronik to jest ten pierwszy. Kurcze, Miszka miał wczoraj biegunkę i wymiotował. Muszę go obserwować, bo jak co to do weta.
Jerry drze pychola najwięcej, Sisi jest bardzo milutka, zresztą wszystkie już są miziate i już załatwiają się do kuwety.

iwoo1

Post » Śro cze 06, 2012 12:42 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

iwoo1 pisze:Baronik to jest ten pierwszy. Kurcze, Miszka miał wczoraj biegunkę i wymiotował. Muszę go obserwować, bo jak co to do weta.
Jerry drze pychola najwięcej, Sisi jest bardzo milutka, zresztą wszystkie już są miziate i już załatwiają się do kuwety.

Wsadziłam ich już na picassę, mam nadzieję że się coś ruszy a adopcjami.
Jak to jest kiedy ludzie dzwonili nie mieliśmy maluchów, a teraz jak są to nie dzwonią. Można ześwirować.
MIKUŚ

Post » Śro cze 06, 2012 12:49 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

I śpieszę donieść że Mini dostała dziś na karczycho profender, czyli jeszcze parę dni i gotowa do adopcji, maluszka 8)
Je za 10, nie dopuści kompletnie nikogo do miski kiedy Ona je. Wydaje z siebie waleczne odgłosy, i paca wszystkich i wszystko łapkami. :mrgreen:

Waży już całe 90 dag, wówczas gdy przyszła ważyła raptem 0,5 kg. Chyba troszkę urosła :ryk:
MIKUŚ

Post » Śro cze 06, 2012 13:37 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

te pingwinki sa do siebie tak ludzaco podobne przynajmniej na pierwszy rzut oka, ze mam wrazenie, ze to jeden i ten sam kot :D po czym rozrozniacie, ktory jest ktory? :D

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro cze 06, 2012 15:27 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Rzeczywiście, pomyliłam Jerrusia z Miszką. Jest 2 razy Miszka. Naprawie mój błąd wieczorkiem. Są takie same, jednak różnią się trochę. Miszka jest
drobniutki a Jerry kawał chłopa.Jerry ma tylko jedną brewkę białą, Miszka obie. A Baronik jest młodszy i założyłam mu dzisiaj obróżkę, abym miała prostą sprawę.
Połączyłam im obie klatki i terazs maluchy szaleją razem :1luvu: :1luvu: :1luvu: Są cudowne. Już wszystkie chodzą do kuwety, cudaki miziaki.

iwoo1

Post » Śro cze 06, 2012 18:30 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Już poprawione zdjęcia. Jerry ma jedną brewkę białą, drugą czarną. Było trochę zamieszania zanim ogarnęłam te drobne różnice, bo rzeczywiście są do siebie bardzo podobni. Ale już opanowałam niuanse ich urody.

iwoo1

[poprzednia][następna]