Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 04, 2012 16:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

śliczności! :)
Obrazek Obrazek
"Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy."
Colette

ana.p

Od: Wto maja 22, 2012 17:01

Post » Wto cze 05, 2012 0:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Chciałabym bardzo podziękować Asi z leszczynek (wetce z Sopotu :) ) za wspaniałe dary na rzecz naszych kotów, Asia przekazała dobrą karmę, leki i legowiska na kaloryfer. Dziś już pierwsza partia trafiła na stocznie nauta. To karma, która Asia wygrała w konkursie na najładniejszego kota Bytomia - bardzo dziekuje tym co głosowali na Asi koty ! Są witaminy i karma którą zamierzam się podzielić na spotkaniu najbliższym.
Kiedy chcecie sie spotkać? Proponuje spotkanie organizacyjno-relaksacyjne przy lampce wina. Podawać terminy Wam pasujące i pomysł na miejsce. Mi odpowiada każdy wieczór.

Przed chwilą wróciłąm od Bandury, uśpiłam Lębka, kocurka zabranego zimą ponad 2 lata temu z Lęborka, siedział zmarznięty pod śmietnikiem, był wtedy już bardzo stary i bardzo słaby, u nas odżył, miał nowe życie, nie doskwierał mu ani głód ani mróz, od ponad 2 miesięcy leczyłam go na nerki, dziś już było z nim bardzo źle, nie miał siły ustać na nogach, wymiotował, był w agonii, nie dało się nic zrobić.
To jego zdjęcia jak do nas trafił
ObrazekObrazek
A te robione w tym roku, jedno całkiem niedawno
ObrazekObrazek
Mysle, ze miał dobre zycie u nas, po takich przejsciach nie moglo go spotkac nic lepszego. Stał się nawet zadziornym kotem i próbował wszystkich ustawiac :). Do widzenia Lębku [*]

Modlitwa za kota

Panie Boże, nie jestem aniołem,
dziś niewielu jest takich na świecie,
może ci, co na ziemskim padole
pokochali zwierzęta i dzieci.

Panie Boże, powiedziałeś "Proście",
rzekłeś "Proście, a będzie wam dane"...
Wiesz, że wczoraj po Tęczowym Moście
szedł do Ciebie mój kot ukochany?

Panie Boże, poznasz go z łatwością,
miał sierść jedwabistą, cztery łapki, ogon,
proszę, o Panie, zawołaj go głośno,
bo miał w zwyczaju nie słuchać nikogo.

Panie Boże, nie proszę dla siebie,
znajdź mu jakąś osobę przyjazną,
by głodny i smutny nie był i żeby
przy kimś bezpiecznie mógł zasnąć.

Panie Boże, a gdy tak się stanie,
że i mnie zabrać stąd będzie trzeba,
pozwól, by wyszedł mi na spotkanie,
kiedy będę wędrować do nieba...
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Wto cze 05, 2012 5:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Lębku dla ciebie kochany [*] ...choć przez chwilę miałeś imię i wiedziałeś co to dobro, dom, ciepły kocyk, udało ci się tego zaznać. A teraz już jesteś w niebie i grzejesz kolana tego, który w/g ciebie najbardziej na to zasłużył, a my tu wspominamy dzielnego starszego pana....
[*]
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Wto cze 05, 2012 6:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

[*] Szkoda kocurka, ale taka już kolej rzeczy, dałaś mu parę lat dobrego życia.

PS. Konkurs, w którym wygrała kotka wetki Asi, odbył się w Bytowie, nie w Bytomiu ;)

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Wto cze 05, 2012 9:05 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlena,
do spotkania sie dostosuję, na 80% nie pasuje mi niedziela popoludniu a po za tym dam rade!
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Wto cze 05, 2012 10:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:Przed chwilą wróciłąm od Bandury, uśpiłam Lębka, kocurka zabranego zimą ponad 2 lata temu z Lęborka, siedział zmarznięty pod śmietnikiem, był wtedy już bardzo stary i bardzo słaby, u nas odżył, miał nowe życie, nie doskwierał mu ani głód ani mróz, od ponad 2 miesięcy leczyłam go na nerki, dziś już było z nim bardzo źle, nie miał siły ustać na nogach, wymiotował, był w agonii, nie dało się nic zrobić.
To jego zdjęcia jak do nas trafił
ObrazekObrazek
A te robione w tym roku, jedno całkiem niedawno
ObrazekObrazek
Mysle, ze miał dobre zycie u nas, po takich przejsciach nie moglo go spotkac nic lepszego. Stał się nawet zadziornym kotem i próbował wszystkich ustawiac :). Do widzenia Lębku [*]

Przykro mi, ale jednocześnie cieszę się, że ten kot miał 2 lata dobrego życia u Was.

Mój Rudy staruszek, nie cukrzycy :ok: , dziś cukier w normie.
W ogóle to jest, odpukać, zdrowy jak na takiego staruszka, wyniki ma całkiem dobre, ma apetyt za 3, ładnie się załatwia do kuwety, nadżerka na języku pięknie się goi, jeszcze tylko 3 dni na być na antybiotyku, tak, że dobre to, kota musi być już bardzo stary dajemy mu 17-20 lat.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto cze 05, 2012 12:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

dziewczyny prosze o rozesłanie wieści, na moim bloku cieszyńskiego 14 brodwino ogloszenie" zaginal kot, Maniek, jest fotka, szary "zwyczajny" kocik, mlody, piszą, że zaginal 31maja. ja chodze codziennie koty karmic w okolicy, mam oczy otwarte, ale jesli pobiegł gdzieś to juz w okolicach cieszyńskiego go nie ma. w kazdym razie jakbyście słyszały, że ktos znalazl alabo widzial w sopocie takie kocika... jest teraz w wersjimlodego kocurka- bardzo smukły.

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Wto cze 05, 2012 16:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

ana.p pisze:śliczności! :)

o matko! czy to moja Kokusia w stopce? ;-)

maryjane82

Od: Nie paź 03, 2010 16:09

Post » Wto cze 05, 2012 17:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

no ba! :) pięknie wyrosła i przekonała się już do nowej koleżanki :)

tu są zdjęcia domowników:
http://skorpka.fotolog.pl/domownicy,2317796,komentarze.html
Obrazek Obrazek
"Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy."
Colette

ana.p

Od: Wto maja 22, 2012 17:01

Post » Wto cze 05, 2012 18:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon, bardzo mi przykro. Najważniejsze, że ostatnie dwa lata miał normalny kochający dom.

Jeśli zorganizujemy spotkanie w piątek lub sobotę to prawdopodobnie uda mi się dotrzeć :) podrzuciłabym też kilka fantów na bazarki.

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

Post » Wto cze 05, 2012 18:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:Kiedy chcecie sie spotkać? Proponuje spotkanie organizacyjno-relaksacyjne przy lampce wina. Podawać terminy Wam pasujące i pomysł na miejsce. Mi odpowiada każdy wieczór.

W weekend wyjeżdżam, odpowiada mi każdy wieczór do czwartku, a potem dopiero od poniedziałku, obojętnie kiedy.
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Wto cze 05, 2012 18:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

magradz pisze:
Marlon pisze:Kiedy chcecie sie spotkać? Proponuje spotkanie organizacyjno-relaksacyjne przy lampce wina. Podawać terminy Wam pasujące i pomysł na miejsce. Mi odpowiada każdy wieczór.

W weekend wyjeżdżam, odpowiada mi każdy wieczór do czwartku, a potem dopiero od poniedziałku, obojętnie kiedy.

ja już wiem ze w sobote musze wyprawić tacie mojemu urodziny wiec czasowo nie dam rady serwować posiłki i relaksować sie z Wami... szkoda
zatem mi sobota i raczej na 80% niedziela odpada przepraszam
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Wto cze 05, 2012 20:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-PostersO ... dZ70412366 tel. 606-227-948 rozmnażalnia mixów - może możecie to gdzieś zgłosić?

czarna kotka po leśnym norweskim
kotka średnio/długowłosa, 2m-ca , samodzielna,czysta, zdrowa, po ojcu leśnym . norweskim, szuka nowego domu. książeczka zdrowia+ wyprawka =gratis. /rozliczeniu opłata za wych.opieke weter. itd/

KOCUREK ANGORKA
KOCUREK mały, biały /angorka/ DŁUGOWŁOSY na kolano do domu . gda.wrzeszcz, tel 606-227-948 /za koszty utrzymania, wych, opiek.weter./

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z385089539 masakra, pomóżcie ukrócić ten samozachwyt 601879200

Dodam w czułe ciepłe ręce dwumiesięcznego Kota (samiec). Kotek jeszcze nie ma imienia jednak jest zdrowy, odrobaczony i czysty nauczony korzystać z kuwety :-)). Kolor futerka czarny z szarym połyskiem, troszkę dłuższa długość włosa po mamie Kotce. Je wszystko od suchej karmy po przez mokrą do delikatnego nabiału. Zainteresowanych proszę o kontakt telefoniczny lub e-mail, nie odpowiadam na SMS. Pozdrawiam i Czekamy :)) 601879200

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z385485520

witam, mam do oddania 3 kotki miesięczne więcej informacji pod tel: 600 555 690

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z385348511 tu bardziej potrzebna pomoc :(

Oddam suczkę w dobre ręce. Mieszaniec z owczarkiem kaukazkim, Wychowywana w domu z małymi dziećmi, nauczona czystości, przyjazna, wesoła. Zaszczepiona, nie sterylizowana. Jesteśmy zmuszeni oddać naszego pupila z powodu choroby córki. Czekamy na osoby o dobrym sercu ,które się nią zaopiekują.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro cze 06, 2012 17:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Dzwoniła do mnie Pani Zdenia z Gdańska z Hallera, ktoś jej podrzucił maleńkiego kociaka.
Ma jeszcze niebieskie oczka, może mieć ok 6-7 tyg, wg jej relacji, ale je już samodzielnie i pilnie szuka dla niego domu tymczasowego, jest czarny z białym krawacikiem.
Ma mi podesłać fotki. Zrobię jej ogłoszenia. Pilnie prosiła o pomoc, bo będzie zmuszona do schroniska go odwieźć jeśli nie znajdzie domku w kilka dni :(

Przekazuję info, jeśli ktoś ma kawałek miejsca u siebie. 509 822 683
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro cze 06, 2012 19:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Mamrot pisze:dziewczyny prosze o rozesłanie wieści, na moim bloku cieszyńskiego 14 brodwino ogloszenie" zaginal kot, Maniek, jest fotka, szary "zwyczajny" kocik, mlody, piszą, że zaginal 31maja. ja chodze codziennie koty karmic w okolicy, mam oczy otwarte, ale jesli pobiegł gdzieś to juz w okolicach cieszyńskiego go nie ma. w kazdym razie jakbyście słyszały, że ktos znalazl alabo widzial w sopocie takie kocika... jest teraz w wersjimlodego kocurka- bardzo smukły.

przypominam się tylko, może akurat usłyszycie o takim kocie w sopocie...

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

[poprzednia][następna]