Moderator: Moderatorzy
Tinka07 pisze:
Zupełnie inna możliwość to zamówienie w Niemczech insulinówek U 100 - 0,3 ml z zaznaczonymi połówkami. Te są bardzo dokładne. Jedyną wadą jest ich cena. 100 sztuk kosztuje 20,00 euro.
Tinka07 pisze:Nie, Avian, tamtych nie mam na myśli. Okazuje się, że tamte są do kitu przy odmierzaniu maluteńkich dawek.
Ja mam na myśli te:
Tak, u nas insulinówki i wszelkie płyny infuzyjne są bez recepty.Avian pisze:No właśnie, niby wyglądają tak samo, ale faktycznie te Insumed są beznadziejne w obsłudze
One faktycznie w Niemczech takie drogie? A można je kupić normalnie w aptekach bez recepty?
Avian pisze:No właśnie, niby wyglądają tak samo, ale faktycznie te Insumed są beznadziejne w obsłudze
Tinka07 pisze:Mamrot, postaraj się jej dać 0,1 jedn., jak na wklejonym przeze mnie rysunku.
"Kociara" pisze:Avian pisze:No właśnie, niby wyglądają tak samo, ale faktycznie te Insumed są beznadziejne w obsłudze
Drogie dziewczyny !
Zapomnijcie o tych włoskich strzykawkach Insumed. Tu jest nie tylko problem z obsługą strzykawek, ale z niedokładnością odmierzania dawki. Nabiera się wg podziałki 1,0U, a wstrzykuje 0,5-0,7U. Nigdy nie wiadomo ile poszło pod skórę, bo egzemplarze są skrajnie różne.
Zgodnie z moim doświadczeniem, na strzykawkach BD 0,5U można ustawić 0,25U, trzeba podzielić podziałkę na 4, biorąc pod uwagę grubość kreski "0". 0,25U wypada dokładnie tak jak napisała Tinka tuż za kreską, pół kreski to będzie 0,12U.
Mimo różnych opinii o dr Smolaku z Multiwet Gagarina, ja nadal ufam temu wetowi bo lepszego "na horyzoncie" nie widzę.JolaJ pisze:Czy możecie polecić mi lekarza specjalizującego się w cukrzycy, lub "komu ufacie" w Warszawie w tej sprawie?...Problem w tym że ostatnio dostaje przykurczu łapek,
Rozumiem że masz na myśli BD o pojemności 0,3ml z podziałką co 0,5U.Mamrot pisze:Kociaro! czy udało ci się te BD 0,5 u zamówic w Polsce?!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 30 gości