poszukujemy kotka!pers!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob cze 02, 2012 18:50 Re: poszukujemy kotka!pers!

Moim skromnym zdaniem obaj chłopcy powinni trafić najpierw do dt. To jest fatalny pomysł, by wrost od pana szły w niesprawdzone ręce.

Każdy ( bez wyjątku ) twierdzi, ze będzie super właścicielem - nawet ten, co wczoraj kota pod śmietnikiem zostawił.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie cze 03, 2012 8:28 Re: poszukujemy kotka!pers!

dobra, przespalismy sie z mysla kotow i... co trzy koty to nie dwa. Zreszta nawet narazie nie mielibysmy kiedys pojechac do Elblaga(praca). Jak ktos pisal-pospiech to przy lapaniu pchel. My skromnie poczekamy na Alkaide i mamy nadzieje ze okazemy sie najlepszym domem:)

anastazja13

Od: Czw maja 31, 2012 17:58

Post » Nie cze 03, 2012 8:40 Re: poszukujemy kotka!pers!

Wszystko należy dokładnie przemyśleć. Pośpiech faktycznie nie jest dobrym...no. Sami wiecie!
adeeniet

Post » Nie cze 03, 2012 9:55 Re: poszukujemy kotka!pers!

Decyzję o przyjęciu kogokolwiek pod swój dach na najbliższe KILKANAŚCIE lat powinna być głęboko przemyslana.
Kiedy brałam ze schronu moją psicę ( siedziała tam 8 lat ) teoretycznie wiedziałam na co się porywam. Teoretycznie, bo praktyka nawet mnie przerosła. Dałam radę, ale to były żmudne i cieżkie miesiące - uczenia dorosłego psa wszystkiego - np. chodzenia po trawie... po schodach, jazdy autem, dzwięków domu, kontaktu ze światem. Było ciężko - ale wiedziałam, ze poniosę konsekwencje. udało się. Mam w miarę normalnego psa, bo którym nikt by nie powiedział, ze tyle lat spędził w klatce Owszem boi się strzałów, je na zapas i żadna siła jej nie zmusi do wejścia do budy.......ale cóz nie ją jedną:-)

Także odradzam pośpiech zdecydowanie. Jak wiekszośc osób, które mają z adopcjami do czynienia od lat. Zwykle źle to się kończy.

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Nie cze 03, 2012 10:16 Re: poszukujemy kotka!pers!

dlatego wlasnie narazie staramy sie o Twoja alkaidę. Coś już tam wiesz o Nas, więcej pewnie niedługo się dowiesz. Wiemy na co się porywamy;) tak czy inaczej-wiesz już, że my się staramy o jej adopcje. I śledzimy wątek na bieżąco;)

anastazja13

Post » Nie cze 03, 2012 10:18 Re: poszukujemy kotka!pers!

anastazja13 pisze:dlatego wlasnie narazie staramy sie o Twoja alkaidę. Coś już tam wiesz o Nas, więcej pewnie niedługo się dowiesz. Wiemy na co się porywamy;) tak czy inaczej-wiesz już, że my się staramy o jej adopcje. I śledzimy wątek na bieżąco;)

I tak trzymać:-) Uprzejmie donoszę, że kot dziś został po raz kolejny odrobaczony. jest tak łatwa w obsłudze, że jest to po prostu nudne. Zero wyzwania.

Wieczorem kąpiel lecznicza nr. 2

Obrazek

Neigh

Post » Nie cze 03, 2012 11:51 Re: poszukujemy kotka!pers!

:ok: będą zdjęcia, będą?:)

anastazja13

Post » Nie cze 03, 2012 18:20 Re: poszukujemy kotka!pers!

Nieeeeeeee - mam ze dwa, ale musze wydębić od dziecka. Ona jest tak koszmarnie brzydka i bez kąpieli. Co jej będę robić obciach.

na razie zwiedza.............myślę, ze liczba kotów ją nieco zbiła z tropu.......Banda ją wzięła w krzyżowy ogień pytań wymieniajac się spostrzeżeniami. Znaczy Persona to krótko dośc określiła : żenada.......żenada..........

Obrazek

Neigh

Post » Nie cze 03, 2012 19:35 Re: poszukujemy kotka!pers!

haha, no nie wątpię że kotka wygląda obrzydliwie:D a jak po kapieli?:)

anastazja13

Post » Nie cze 03, 2012 21:15 Re: poszukujemy kotka!pers!

Zdjęcia na dole strony (liche) - burasia długowłosa, w typie nie wiem, może syberyjczyka?

viewtopic.php?f=1&t=137505&start=720

Mam ja od wczoraj, niespełna roczna, wysterylizowana, zaszczepiona, miła. Jest w Łodzi,
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon cze 04, 2012 17:00 Re: poszukujemy kotka!pers!

pacze, pace na bure "cos" i nie ma w sobie tego "czegos":( a poczytuje temat Alkaidy ze toć to Pani kocionielubna i szczeka na inne koty, a to niedobrze.

anastazja13

Post » Pon cze 04, 2012 17:09 Re: poszukujemy kotka!pers!

Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon cze 04, 2012 17:23 Re: poszukujemy kotka!pers!

MCO to duże kociska;) nam się marzy persik-narazie z tego co widzę to Alkaida jest idealna, choć troszke daleko mieszka.

anastazja13

Post » Pon cze 04, 2012 17:25 Re: poszukujemy kotka!pers!

Tutaj persiki ,nie wiem czy ktos juz wklejał tego linka viewtopic.php?f=13&t=142644
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon cze 04, 2012 18:15 Re: poszukujemy kotka!pers!

kotx2 pisze:Tutaj persiki ,nie wiem czy ktos juz wklejał tego linka viewtopic.php?f=13&t=142644

owszem na 3 stronie pierwszy post :wink:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

[poprzednia][następna]