Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 03, 2012 11:52 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Ja też nie wierze w resocjalizację owych osobników(celowo nie piszę odpowiedniego słowa), bo tak jak już napisała najszczesliwsza,
W samo naprostowanie psychiki tych dzieci nie wierzę, skoro raz dopuścili się czegoś takiego... bo samo poniesienie konsekwencji niczego ich nie nauczy, tutaj są braki od niemal urodzenia w wychowaniu, tego jedno lanie więcej nie załatwi. Tymi rodzinami powinna zainteresować się opieka społeczna, bo jest dużo nieprawidłowości...

Jestem bardzo ciekawa dalszego rozwoju tej sprawy, bo jak czytam na forum o bestialstwie wobec zwierzat za które nikt nie ponosi odpowiedzialnosci to dlatego wątpię, aby i tym razem sprawiedliwość dopadła sprawcę.
Przykłady
viewtopic.php?f=1&t=107798
dalej kotka
Tytuł: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

anabelp pisze: :evil:, oto kolejny przykład bestialstwa. Dzisiaj byłam w lecznicy weterynaryjnej z przygarniętą, kocią sierotką. [...] Dobrze, że kicia spotkała na swojej drodze wybawicielkę, w przeciwnym razie umarłaby w strasznych męczarniach...

i ta koteńka
http://www.toz.gorzow.com.pl/?mod=news&cID=153 - wątek viewtopic.php?f=1&t=94807

Tam można wyrażać emocje bez konsekwencji moderatorskiej, a na tym wątku nie.
wybaczcie ale tak jestem wstrzasnieta ze masakra... jak nikomu zle nie zycze tak zycze temu gnojowi zeby zdychal dlugo... bardzo dlugo w meczarniach takich aby tracil przytomnosc i znow ja odzyskiwal zeby moc od nowa cierpiec... tylko taka kara jest chyba odpowiednia :x

Usunęłam drastyczny opis
jeśli tekst jest w linku, to i tak każdy, kto będzie chciał, przeczyta.
A wątki można raportować, do tego służy wykrzyknik w rogu każdego postu - wtedy moderator znajdzie wpis, który wymaga interwencji
jest nas dziesięcioro na tak dużym forum, naprawdę zamiast wiecznie narzekać, można nam po prostu pomóc przynajmniej korzystając z funkcji skryptu forum.
Beliowen
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie cze 03, 2012 12:33 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Ja za pokazywanie linków do drastycznych sytuacji zostałam przywołana do pionu, a teraz wolno już ?
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Nie cze 03, 2012 12:43 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

olafen pisze:Ja za pokazywanie linków do drastycznych sytuacji zostałam przywołana do pionu, a teraz wolno już ?

A to nie wiedziałam, że tego też nie wolno. :(
Przepraszam jeśli tak jest.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie cze 03, 2012 12:46 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Mnie nie musisz przepraszać Aniu, mi nic nie zrobiłaś.
Ja tylko pokazuje równościowy na forum.
Są równi i równiejsi :)

Jak widać - nie ma.
B.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Nie cze 03, 2012 13:41 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

najszczesliwsza pisze:Wątek Maciusia śledzę już od dawna.
Wierzę, że jednak programy typu UWAGA coś dadzą, że sąd jakoś zadziała... że dzieciaki poniosą konsekwencje. Rodzice powinni zwrócić za leczenie kota.
A przede wszystkim wierzę w Maćka, że szybko wydobrzeje i, że znajdzie kochający dom, gdzie już nikt nie skrzywdzi...
W samo naprostowanie psychiki tych dzieci nie wierzę, skoro raz dopuścili się czegoś takiego... bo samo poniesienie konsekwencji niczego ich nie nauczy, tutaj są braki od niemal urodzenia w wychowaniu, tego jedno lanie więcej nie załatwi. Tymi rodzinami powinna zainteresować się opieka społeczna, bo jest dużo nieprawidłowości... A podejrzewam, że rodzice spuszczą dzieciakom manto i tyle. Nie potrafię zrozumieć jak dziecko może być tak okrutne wobec zwierzęcia.

Najszczesliwsza, popieram to co napisalas, bardzo dobrze powiedziane - i zarazem niesamowicie niepokojace i smutne.... nie pojmuje jak mozna wyrzadzic krzywde istocie, ktora jest bezbronna i niczym nie zawiniła... to jest jakies zło wcielone, nie wiem jak to nazwac....

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Nie cze 03, 2012 17:43 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

postaram sie zawsze przestrzegać regulaminu forum, tylko się postaram :?:
ale szkoda, że nie ma prawdziwej wolności słowa żeby każdy mógł sobie ulżyć , napisać co naprawde /i jak naprawde/ myśli i czuje, użyć soczystego języka i odpowiednio "pobłogosławić" zbrodniarzy, nie ważne w jakim wieku są,
przypomina mi się w tym wątku takie powiedzenie, chyba z "wczesnego Gierka", że wszystkie dzieci są nasze i takie tam inne dyrdymały, co pewnie zastosuje nasz Wysoki Sąd,
chciałabym jeszcze na starość ulżyć sobie czasem słownie a nie starać się używać tylko "ą i ę",
czasem chciałabym być prymitywem, to takie soczyste :twisted:
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Nie cze 03, 2012 18:19 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Wiesiaczek1, zgadzam sie z Tobą w 100%!
Dziwny kraj, dziwne zasady...Zwyrodnialcom wolna gnębić, torturować bezbronne zwierzęta, nam nie wolno wyrażać o nich własnych opinii. Jakkolwiek by one brzmiały... :|

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Nie cze 03, 2012 18:52 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Nie wolno zwyrodnialcom gnębić, torturować zwierząt.Robią to jednak i powinni ponieś zasłużoną karę.Nikt ich nie usprawiedliwia, każdy potępia.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie cze 03, 2012 19:31 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

ewar pisze:Nie wolno zwyrodnialcom gnębić, torturować zwierząt.Robią to jednak i powinni ponieś zasłużoną karę.Nikt ich nie usprawiedliwia, każdy potępia.

ewar, co z tego potępiania, nic, ślamazarne dochodzenie, Policja - robi bo dostała zgłoszenie więc /kurde !/ musi,
niskie wyroki, w tzw. zawiasach
po sprawach ciągnących sie przed sądami w nieskonczoność
brak świadków bo w środowisku nikt nie będzie sypał "somsiada"
brak zainteresowania ze strony środowisk prawotwórczych /no chyba że zaraz będą wybory/
a dzieci ? co robią w szkołach wobec swoich kolegów, jak potrafią zaszczuć inne dziecko , aż się boję dalej pisac
cicho sza :roll:
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Pon cze 04, 2012 6:44 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Straszne to jest wszystko... :roll:
Aż czasami nie chce się wchodzić na miau wobec ogromu nieszczęść :roll:
I to wszystko nazywa się "ludźmi"... :roll:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pon cze 04, 2012 6:48 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Ale tego nie zmienisz od razu. Pisanie inwektyw w niczym nie pomoże, a wręcz przeciwnie.Najlepsza jest metoda "na termita".Wiercenie dziury w brzuchu, naciskanie, ale grzecznie i tyle.Rewolucji się nie zrobi, bo zmiana mentalności wymaga czasu.Widzę, że na wsiach coraz więcej psów ma zrobione wybiegi. To już coś. Wcale nie chodzi o to, że raptem przekonali się, że buda i pies na łańcuchu to krzywdzenie zwierzęcia, ale jest prawo, które tego zabrania. Niektórzy boją się kar finansowych, to najbardziej działa.W lecznicy, do której chodzę wysterylizowano sporo suczek, miały mieć szczeniaczki przeznaczone do sprzedaży. Ustawa tego zabrania, niektórzy więc się jej podporządkowali.Nie wszyscy, ale to i tak krok naprzód.Media są ogromną siłą, nagłośnienie sprawy to jest coś. Zdarzają się już wyroki nie w zawieszeniu w stosunku do ludzi krzywdzących zwierzęta i oby tak dalej.Wiem, że to nadal kropla w morzu, że nie jesteśmy tym usatysfakcjonowani, ale nie zniżajmy się do poziomu "kiboli", ich przecież nikt nie szanuje, nie traktuje poważnie.Jest nas dużo, jest sporo organizacji prozwierzęcych ( niektóre tylko z nazwy, fakt :evil: ), coś się zmienia.Nigdy nie będzie idealnie.Morderstwa, kradzieże wciąż się zdarzają, sądy nie zawsze wydają sprawiedliwe wyroki, policja jest nie skuteczna w wykrywaniu przestępstw, tak jest na całym świecie.
Nie pomożemy ani Maciusiowi, ani innym stworzeniom używając wulgarnego języka na forum publicznym.Wręcz przeciwnie.O Maciusiu wie moja rodzina i znajomi, oj, wyładowywali emocje, to naturalne, ale jest różnica pomiędzy wolnością słowa, a sposobem wypowiadania się publicznie.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon cze 04, 2012 14:01 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Właśnie wyczytałam na fb!!
MACIEK W SWOIM NAJPRAWDZIWSZYM DOMU!!!!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Pon cze 04, 2012 14:11 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

tillibulek pisze:
najszczesliwsza pisze:Wątek Maciusia śledzę już od dawna.
Wierzę, że jednak programy typu UWAGA coś dadzą, że sąd jakoś zadziała... że dzieciaki poniosą konsekwencje. Rodzice powinni zwrócić za leczenie kota.
A przede wszystkim wierzę w Maćka, że szybko wydobrzeje i, że znajdzie kochający dom, gdzie już nikt nie skrzywdzi...
W samo naprostowanie psychiki tych dzieci nie wierzę, skoro raz dopuścili się czegoś takiego... bo samo poniesienie konsekwencji niczego ich nie nauczy, tutaj są braki od niemal urodzenia w wychowaniu, tego jedno lanie więcej nie załatwi. Tymi rodzinami powinna zainteresować się opieka społeczna, bo jest dużo nieprawidłowości... A podejrzewam, że rodzice spuszczą dzieciakom manto i tyle. Nie potrafię zrozumieć jak dziecko może być tak okrutne wobec zwierzęcia.

Najszczesliwsza, popieram to co napisalas, bardzo dobrze powiedziane - i zarazem niesamowicie niepokojace i smutne.... nie pojmuje jak mozna wyrzadzic krzywde istocie, ktora jest bezbronna i niczym nie zawiniła... to jest jakies zło wcielone, nie wiem jak to nazwac....

To są po prostu małe bandziory, Inaczej nie mogę nazwać. Ośmiolatek juz jest na tyle rozumnym człowiekiem że rozróżnia co dobre a co złe.
Zresztą nie tylko rodzice wychowują ale i szkoła A SZKOŁA < NAUCZYCIELE WIEDZIELI O ZABAWACH DZIECIAKÓW,
WIEDZIELI ŻE WCZEŚNIEJ MALTRETOWALI JUŻ KOTKA, ZNĘCALI SIĘ NAD NIM I UTOPILI W SMOLE.
Teraz przyszła pora na następne zwierze Mciusia który cudem przeżył , bo gdyby zginął nikt by nie wiedział o tej sprawie i zapewne gówniarze następny cel by sobie obrali.( a może bezpańskiego kotka , a może psaa za kilkanaście lat może i człowieka, kolegę.

OT taką maja zabawę .
Moim zdanie cos z głową maja tam wszyscy mieszkańcy bo poniekąd wiedząc o zabawach nic nie robili NIC a teraz udają wzruszenie .

Oby dostali jak najsroższa karę, razem z rodzicami dla przestrogi dla innych, tak na prawdę to nikt nie wie ile te zwierzęta przeszły.
ObrazekObrazek

rene010

Od: Pt cze 05, 2009 22:06

Post » Pon cze 04, 2012 14:33 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

martaslupsk pisze:Właśnie wyczytałam na fb!!
MACIEK W SWOIM NAJPRAWDZIWSZYM DOMU!!!!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

No wlasnie sie zastanawialam, czy to juz nie czas na dom :ok: :ok: :ok:

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

Post » Pon cze 04, 2012 14:58 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

[quote="rene010WIEDZIELI ŻE WCZEŚNIEJ MALTRETOWALI JUŻ KOTKA, ZNĘCALI SIĘ NAD NIM I UTOPILI W SMOLE.
[/quote]

Nie doczytałam, tam w Szmotułach, te same dzieci już jednego kota zamęczyły na smierc?????? :strach: :strach: :strach:
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

[poprzednia][następna]