W samo naprostowanie psychiki tych dzieci nie wierzę, skoro raz dopuścili się czegoś takiego... bo samo poniesienie konsekwencji niczego ich nie nauczy, tutaj są braki od niemal urodzenia w wychowaniu, tego jedno lanie więcej nie załatwi. Tymi rodzinami powinna zainteresować się opieka społeczna, bo jest dużo nieprawidłowości...
Jestem bardzo ciekawa dalszego rozwoju tej sprawy, bo jak czytam na forum o bestialstwie wobec zwierzat za które nikt nie ponosi odpowiedzialnosci to dlatego wątpię, aby i tym razem sprawiedliwość dopadła sprawcę.
Przykłady
viewtopic.php?f=1&t=107798
dalej kotka
Tytuł: Tymek....... już nie czuje bólu.............................
anabelp pisze:, oto kolejny przykład bestialstwa. Dzisiaj byłam w lecznicy weterynaryjnej z przygarniętą, kocią sierotką. [...] Dobrze, że kicia spotkała na swojej drodze wybawicielkę, w przeciwnym razie umarłaby w strasznych męczarniach...
i ta koteńka
http://www.toz.gorzow.com.pl/?mod=news&cID=153 - wątek viewtopic.php?f=1&t=94807
Tam można wyrażać emocje bez konsekwencji moderatorskiej, a na tym wątku nie.
wybaczcie ale tak jestem wstrzasnieta ze masakra... jak nikomu zle nie zycze tak zycze temu gnojowi zeby zdychal dlugo... bardzo dlugo w meczarniach takich aby tracil przytomnosc i znow ja odzyskiwal zeby moc od nowa cierpiec... tylko taka kara jest chyba odpowiednia
Usunęłam drastyczny opis
jeśli tekst jest w linku, to i tak każdy, kto będzie chciał, przeczyta.
A wątki można raportować, do tego służy wykrzyknik w rogu każdego postu - wtedy moderator znajdzie wpis, który wymaga interwencji
jest nas dziesięcioro na tak dużym forum, naprawdę zamiast wiecznie narzekać, można nam po prostu pomóc przynajmniej korzystając z funkcji skryptu forum.
Beliowen