Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy. Fasol po operacji

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 03, 2012 19:30 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

anulka111 pisze:Malgosiu zycie jest jakie jest- nie mamy wplywu na to co sie wokol nas dzieje-wspolczuje :?

Hmm.. dość fatalistyczne podejście :? .
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie cze 03, 2012 20:15 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Nie. Zdrowe podejście, takie powinno być. Nie na wszystko mam wpływ. Nie zabiorę wszystkich kotów do domu, żeby ich nic nie rozjechało. Ale nie znaczy to, że nie czuję się rozjechana za każdym takim/lub podobnym razem.
Jeszcze nie zapomniałam małego kota, który umarł (i nie zapomnę), a tu takie coś :( :( :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie cze 03, 2012 21:06 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Florko, byłam już na tym żółtym kocyku, co dostałyśmy od Ciebie.
Fajny jest. Dziękujemy
Pralcia

A ja jeszcze nie byłam, bo się przytulałam do dużej.
Florka

A ja byłam w tej torbie i sprawdziłam, co tam jest.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie cze 03, 2012 21:09 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Fasolko, zjadłaś już kolację? :D
My już zjedliśmy, i Duża nam każe iśc spać, bo pogoda jest brzydka i nie pozwala nam wychodzić.
Napiszę jutro! :ok:
Zosia.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Nie cze 03, 2012 21:13 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

vip0 pisze:Fasolko, zjadłaś już kolację? :D
My już zjedliśmy, i Duża nam każe iśc spać, bo pogoda jest brzydka i nie pozwala nam wychodzić.
Napiszę jutro! :ok:
Zosia.

Zosia :P :P
zaraz idziemy spać, jeszcze tylko coś kąśniemy.
Duża strasznie krzyczy, jak się dobieram do miski dziewczynek. Mówi, że mam swoją, z jedzonkiem dla mnie.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie cze 03, 2012 21:33 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Wlazłam Dużej na kolana :ok: .
Na razie tu będe spała :mrgreen: .
Dobranoc Fasolko, i miaukolorowych snów :1luvu: .
Zosia.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Nie cze 03, 2012 21:37 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

U nas też każdy ma własną miseczkę, ale w sumie jemy to samo, więc możemy się zamieniać. Ja teraz zaglądam do miski Saby, a on wylizuje mój sosik. Duża na poczatku protestowała, ale teraz się pogodziła :D
Sabcia
ps. To lekarstwo ze strzykawki nie jest takie złe, ale NOSPA okropna! Ślinię się po niej i próbuję wypluwać.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon cze 04, 2012 5:02 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Miau.
Moją kolację zjadł czarny kotek na podwórku, podobno bardzo mu smakowała.
Fasolka

Dałam Fasolowi Efaderm-e do kolacji. Nawet nie tknęła :?
Bardziej, niż zwykle, liczyłam na podwórku stołowników/miseczników. Przyszły, choć nie było Burego (ale rozjechany to nie on, za drobny) i Miśka. Misiek nie przyszedł dwudziesty raz.
duża
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon cze 04, 2012 5:33 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Mam nadzieje,ze jeszcze sie pojawi :ok:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon cze 04, 2012 11:42 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

A nasza Duża wcale się dziś nie chciała obudzić. No jak nie chce się budzić, to niech się nie budzi, ale niech da śniadanie :twisted:
Klakier oburzony

P.S. Ale jakoś sobie z nią daliśmy radę.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon cze 04, 2012 13:11 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Pomyślmy sobie, że Misiek znalazł domek :ok: :ok: :ok:
To jest możliwe
Duduś

PS.Fasolko, moja Duża walnięta jest na fest
policzyła dzisiaj, że do karmnika sikorki przyprowadziły CZTERY małe
i cieszy się, że my nie mamy do nich dostępu :evil:
nic dziwnego, że pozostaje mi tylko lizanie rzepów
D
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Pon cze 04, 2012 13:21 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Duża zrobiła lunch
Dała bozitę na mokro
Mokre wylizałem
bobki buraczane (podobno to łoś? ale czy ja jadam łosia? :roll: ) zostały :twisted:
Duża się znowu wścieknie... :twisted: :twisted: :twisted:
A Bura tylko machnęła ogonem i w ogóle nie tknęła
Duduś
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Pon cze 04, 2012 14:23 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Dobry kobietki - jak samopoczucie na dziś
Garfiled
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pon cze 04, 2012 14:26 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Fasolko, kopałam sie z Puśkiem na stole! :D
Ale potem Duża przyszła i nas rozgoniła :evil: .
I chciała krzyczeć, ale jak zobaczyła, co Plamek zrobił, to poszła zaraz krzyczeć na niego.
Zosia.

Nieprawda, Duża na mnie NIGDY nie krzyczy :D .
Weszła do kuchni i tak sie cieszyła, że mnie widzi, że złożyła przednie łapki i wyjęczała " O jezusiu ! "
Duża mnie kocha! :D
Plamek.

vip

Post » Pon cze 04, 2012 17:17 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Zamienię dużą na normalną :(
nie dość, że mnie wypryskała, to jeszcze wylała mi na grzbiecik takie tłuste coś. I przy okazji odkryła jakąś zapomnianą dziurkę
(zapomnianą przez wszystkich, ale nie przez Fasola - duża). Jak mi wylewała na grzbiecik, to okropnie płakałam, a nawet odwróciłam główkę do dużej i parskałam, ale duża w ogóle się mnie nie bała.
Fasolka

Fasol dostała dziś drugą porcję allerdermu w spocie. Byłam dla niej super dobra: nigdzie nie niosłam, załatwiłyśmy to w domu. Było fuczeć, jojczeć i rozpaczać?
A taki opis tego środka znalazłam (kiepskie tłumaczenie internetowe):
"Udowodnione, że środek służy naprawie i przywróceniu bariery naskórkowej w psów i kotów - pacjentów cierpiących na chorobę skóry.
Nawilża i chroni skórę. Zawiera kompleks lipidowy skóry, ekskluzywne mieszanki z ceramidów i kwasów tłuszczowych podobnych do tych w normalnej, kotów zdrowych i skórę psów.
Wygodny, prosty do leczenia miejscowego. Administracja wymaga tylko kilka kropel z małego, łatwego w użyciu aplikatora".
O podkreśleniach: kot by uśmiał
duża
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]