Bezdomne koty z portu.. proszą o pomoc

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro maja 30, 2012 14:58 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego proszą o POMOC

Pas, jak pas, ale wejście ma duże (przez małe drzwiczki półdzikie koty ciężko się ładuje) i na pewno szybciej je można zamknąć niż standardowy transporter.
Szkoda, bo z tego modelu jedynie droższe są, ale nie większe: http://allegro.pl/transporter-midi-capr ... 61183.html

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Śro maja 30, 2012 15:09 Re: 25 bezdomnych kotów z portu

iza71koty pisze:Nóż się w kieszeni otwiera. :evil: Małe bydlaki. :evil: To się stało w tamtym roku?

Ci ze smażalni to pary z gęby nie puszczą bo pewnie im to na rękę :| .Kotka im tam wadziła z tego co pisałaś.Boże jaka biedna.[*]Tak marnie skończyła.....Musiała być oswojona skoro wyciągneli ją aż na plażę? Parszywy jest ten świat. :|

W tym roku. Podejrzewam, że teraz w maju nawet. W kwietniu na 99% kotka jeszcze była. Oswojona, starsza i naprawdę urocza trikolorka, żebrała o jedzenie i głaskanie. Strasznie jestem zła na siebie, że wcześniej nie złapałam jej na sterylkę, po której może znalazłaby DT/DS :cry: :cry: :cry:

Tu jest wątek jej kociaków z zeszłego roku: viewtopic.php?f=13&t=129342
Teraz jest tam jeszcze na pewno biało-czarna oswojona kotka młodziutka, jeszcze kociaków nie miała. Chudziutka, żebra pod smażalnią i kilka kroków dalej, pod restauracją, gdzie są jeszcze 4 inne koty "na stałe" pod kuchnią. Mam nadzieję, że Opiekunowie skorzystają ze sterylek za które płaci Gmina...

Cudak1

Post » Śro maja 30, 2012 15:45 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego proszą o POMOC

W sprawie sterylek raczej nie liczyłabym na Opiekunów.Zrobisz to masz pewnosć a tak....U mnie ostatnio ciągle pojawiają się nowe koty.Wiesz gdzie?Przy domkach jednorodzinnych.To koty które maja domy.Codziennie czekają a wręcz wybiegaja na jezdnię.Ostatnio okociła się drobna, malutka koteczka ubiegłoroczna.Wyć się chce.Przybiega chuda jak patyczek żeby tylko szybko zjeść i biec do maluszków.Zjeść żeby mieć czym karmić.To podłe co ludzie robią.....W tym miejscu jest juz kotów zdecydowanie za dużo a rodzą sie następne.Te które już są nie są odpowiednio albo za mało karmione skoro wyczekują mnie do godziny prawie 23.00 i rzucają się na jedzenie, wcześniej wręcz wybiegając pod kola roweru.

Bardzo szkoda kici. :cry: Faktycznie gdyby była zabrana na sterylkę ,to może i jakiś dom by sie znalazł. :roll: Teraz .....może trzeba przemysleć sprawę tej młodziutkiej skoro taka oswojona.To niebezpieczne. :|
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro maja 30, 2012 17:33 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego proszą o POMOC

:1luvu:

Ten jest super: http://allegro.pl/stefanplast-transport ... 01541.html bo łatwo kota wsadzić i szybko zamknąć, a przy tym nie jest drogi :)[/quote]

Zamówiony, czas realizacji 2 dni, wysyłka kurierem. Puki co nie wiadomo jak firma.

Pzdr

kasiar1234

Od: Sob lip 03, 2010 7:38

Post » Śro maja 30, 2012 18:07 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego proszą o POMOC

kasiar1234 pisze:
Zamówiony, czas realizacji 2 dni, wysyłka kurierem. Puki co nie wiadomo jak firma.

Pzdr

Ogromnie dziękuję!

Cudak1

Post » Śro maja 30, 2012 18:20 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego proszą o POMOC

iza71koty pisze:W sprawie sterylek raczej nie liczyłabym na Opiekunów.Zrobisz to masz pewnosć a tak....U mnie ostatnio ciągle pojawiają się nowe koty.Wiesz gdzie?Przy domkach jednorodzinnych.To koty które maja domy.Codziennie czekają a wręcz wybiegaja na jezdnię.Ostatnio okociła się drobna, malutka koteczka ubiegłoroczna.Wyć się chce.Przybiega chuda jak patyczek żeby tylko szybko zjeść i biec do maluszków.Zjeść żeby mieć czym karmić.To podłe co ludzie robią.....W tym miejscu jest juz kotów zdecydowanie za dużo a rodzą sie następne.Te które już są nie są odpowiednio albo za mało karmione skoro wyczekują mnie do godziny prawie 23.00 i rzucają się na jedzenie, wcześniej wręcz wybiegając pod kola roweru.

Bardzo szkoda kici. :cry: Faktycznie gdyby była zabrana na sterylkę ,to może i jakiś dom by sie znalazł. :roll: Teraz .....może trzeba przemysleć sprawę tej młodziutkiej skoro taka oswojona.To niebezpieczne. :|

Wielu ludzi uważa, że kot sobie sam poradzi, zapoluje i przeżyje :roll: Może i przeżyje, ale będzie niedożywiony, chudy, chorowity.

Zorientuję się, jak te koty są widziane przez właścicieli restauracji. Jeśli nie przeszkadzają i są tam mile widziane, to może sami je zawiozą na sterylki? W każdym razie mam nadzieję, że w tym roku będą te zabiegi przeprowadzone (a może już są po zabiegach, skoro jest ich tylko 4 na stałe?)
Ciekawa jestem też, jak sobie radzą zimą (gdzie śpią i co jedzą "po sezonie")... Czy ktoś je karmi, czy stołują się w porcie, z którym teren restauracji też graniczy.

Cudak1

Post » Czw maja 31, 2012 11:48 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego proszą o POMOC

Koty w restauracji nie są mile widziane. Dla oswojonej czarno-białej koteczki przydałby się DT, zanim ktoś zrobi jej krzywdę :roll:
Pozostałe koty dzikie.

Cudak1

Post » Czw maja 31, 2012 12:14 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego proszą o POMOC

Cudak1 pisze:Koty w restauracji nie są mile widziane. Dla oswojonej czarno-białej koteczki przydałby się DT, zanim ktoś zrobi jej krzywdę :roll:
Pozostałe koty dzikie.

Tak przypuszczałam. :( Justynka.Może weż ją na sterylke i załóż wątek?

iza71koty

Post » Czw maja 31, 2012 12:56 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego proszą o POMOC

iza71koty pisze:Tak przypuszczałam. :( Justynka.Może weż ją na sterylke i załóż wątek?

Jutro właściciel restauracji ma zgłosić w Gminie, że są potrzebne sterylki. Zanim zrobią zlecenie dla lecznicy, minie kilka dni (nie ma stałej umowy) :|

Na sterylki te koty wyłapię i wstępnie plan jest taki, żeby po zabiegach (jak dojdą wystarczająco do siebie) wpuścić je do portu - te 3, czy 4 koty nie zrobią już wielkiej różnicy.
Oswojonej kotki szkoda tam wpuszczać, bo w takim skupisku kotów (dzikich) naprawdę ciężko je leczyć i odrobaczać, a koty zarażają się wzajemnie. Jest młoda, ładnie umaszczona, fajnie jakby dostała szansę na lepsze życie...

Cudak1

Post » Czw maja 31, 2012 13:04 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

Bardzo dobre rozwiązanie! :ok:

iza71koty

Post » Czw maja 31, 2012 13:29 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

Szkoda, że nie mogą zostać, bo gdyby były wysterylizowane i karmione poza resztkami z kuchni jeszcze dodatkowo suchą karmą, to nie żebrałyby i nie musiałyby przeszkadzać, a w takiej mniejszej grupce jednak łatwiej byłoby je leczyć/odrobaczyć.
No ale trudno.
Oby tylko kocice nie okazały się karmiącymi :roll:

Cudak1

Post » Czw maja 31, 2012 13:33 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

To musisz sprawdzić po złapaniu.Jeśli karmią to wypuścisz i odczekasz.Nie ma innego wyjścia.

iza71koty

Post » Pt cze 01, 2012 10:35 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

Transporterek został wczoraj wysłany z Wejherowa kurier : " siódemka ". Jest szansa ze dzisiaj po popołudniu dojedzie. :)

Pzdr.

kasiar1234

Od: Sob lip 03, 2010 7:38

Post » Pt cze 01, 2012 13:21 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

kasiar1234 pisze:Transporterek został wczoraj wysłany z Wejherowa kurier : " siódemka ". Jest szansa ze dzisiaj po popołudniu dojedzie. :)

Pzdr.

Doszedł przed chwilą :) Nie jest mały, kot spokojnie się zmieści :)
Bardzo dziękuję :1luvu:

Cudak1

Post » Pt cze 01, 2012 20:04 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

zarznac by gnoi. nie sa warci zeby istniec.
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

[poprzednia][następna]