Nasza kocia rodzinka. Prośba o pomoc dla Lolusia z FIP:(((

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 31, 2012 9:46 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Kotka jednak na wolnośc

Szkoda kici, może trochę za mało czasu miała na aklimatyzację - niestety, ludzie są bardzo niecierpliwi, chcieliby mieć od razu nakolankowego miziaka.
Ja na Twoim miejscu, Aniu, dalej szukałabym kici domku - może z ogrodem, może przy jakiejś stadninie.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw maja 31, 2012 9:50 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Kotka jednak na wolnośc

Erin pisze:Szkoda kici, może trochę za mało czasu miała na aklimatyzację - niestety, ludzie są bardzo niecierpliwi, chcieliby mieć od razu nakolankowego miziaka.
Ja na Twoim miejscu, Aniu, dalej szukałabym kici domku - może z ogrodem, może przy jakiejś stadninie.

no właśnie, może dom wychodzący (bezpiecznie) byłby dla kici rozwiązaniem
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw maja 31, 2012 13:30 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Kotka jednak na wolnośc

JaEwka pisze:Bo z nami jest tak, że my byśmy chcieli aby każdy kotek miał swój dom. Ale niestety to nie jest możlwie bo po prostu nie każdy kot się przystosuje do życia w mieszkaniu. Ja jestem zdania, że nie ma o na siłę uszczęśliwiać bo możemy wyrządzić więcej krzywdy niż pożytku - ale wiadomo ciężko się pogodzić z tym że kot musi mieszkać na dworze.

podpisuję sie pod Ewą, najważniejsze jest to, co kot woli, a nie zaś co nam sie wydaje, aby wolał

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw maja 31, 2012 20:00 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Kotka jednak na wolnośc

alessandra pisze:
podpisuję sie pod Ewą, najważniejsze jest to, co kot woli, a nie zaś co nam sie wydaje, aby wolał

8O
Po kilku dniach wiadomo na pewno, co kot woli?
Pozwolę sobie tego nie komentować :roll:

Erin

Post » Sob cze 02, 2012 16:53 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Kotka jednak na wolnośc

Iza, ta kotka tam się nie nadawała, ja to przeczuwałam, (jak wtedy gdy Tusię odwiozłam,) ale ja nie miałam zbytnio wyjścia, bo albo tam albo schron. Teraz już wiem, że kotka parę dni i by się wykończyła, tak samo w schronie, dlatego jej tam nie zawiozłam, a na jej stare ''śmieci'' gdzie ma panią do karmienia, ale nie do miziania i zimą do ciepłego schronienia. :(
Po drugie,
ja nie mogę brać kotów dorosłych bez opamiętania, bo takie rzadko kiedy są adoptowane.
Mam u siebie takowe i nikogo one nie interesują.
Po trzecie,
nie mogę też brać kolejnych kotów bo muszę myśleć też i swoich, które są już starsze i schorowane, tak jak 10 letnia Bunia, 13 letnia astmatyczka Lusia, białaczkowy Wituś, czy niewidoma Bisia, której stres powoduje problemy z pęcherzem.
Po czwarte,
to najzupełniej w świecie już mnie nie stać na 12-tego dorosłego kota, bo i tak ledwo co daje radę przetrwać.
Nie mam stałej pomocy z żadnej fundacji, a jedynie dobre duszyczki :1luvu: :1luvu: :1luvu: wspomagają czasem moje tymczasy.

I jeszcze jedno,
biorąc kolejnego bezdomnego kota do siebie, naraziłabym całe moje stado, np. na świerzba chociażby, co już kiedyś miało miejsce i z czym ponad pół roku walczyłam.
To wszystko jest nie takie proste jak by się wydawać mogło, jest oczywiscie mi przykro ale realia są jakie są i muszę w końcu zacząć mysleć o swoich chorych kotach...i o sobie, bo z moim zdrowiem jest na bakier.

Oczywiscie jeżeli ktoś by chciał tą wypuszczoną koteczkę na tymczas to mogę ją odłowić, bo nie liczę na to, że ktoś zechce dać jej domek w ciemno.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie cze 03, 2012 7:04 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Kotka jednak na wolnośc

Niewidoma Bisia w oczekiwaniu na domek. :roll:

Obrazek

Obrazek

Misia tak samo.

Obrazek

Obrazek

Agatka też.

Obrazek

Tuśka też.

Obrazek

Kaśka nie lepsza.

Obrazek
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Nie cze 03, 2012 8:39 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.

Aniu, przecież wiem, że do siebie brać nie możesz i nie myślałam o Tobie, tylko tak ogólnie.
Ten dom, w którym kicia była przez kilka dni, okazał się niewypałem, niestety :(
Ale nie powinnaś się zrażać i szukać kici domu dalej, nawet tymczasu.
Albo jakiegoś bezpiecznego domu wychodzącego. Niech ogłoszenia będą, nic nie tracicie w ten sposób.
A może akurat ktoś się znajdzie - zawsze to jakaś szansa.

A kociaste cudne :P

Erin

Post » Nie cze 03, 2012 8:47 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.

Erin pisze:Aniu, przecież wiem, że do siebie brać nie możesz i nie myślałam o Tobie, tylko tak ogólnie.
Ten dom, w którym kicia była przez kilka dni, okazał się niewypałem, niestety :(
Ale nie powinnaś się zrażać i szukać kici domu dalej, nawet tymczasu.
Albo jakiegoś bezpiecznego domu wychodzącego. Niech ogłoszenia będą, nic nie tracicie w ten sposób.
A może akurat ktoś się znajdzie - zawsze to jakaś szansa.

Iza, kotka nie ma ogłoszeń ale poproszę Gibutkową to może skrobnie jakiś tekst, bo jest w tym nadzwyczaj dobra, to wtedy wykupie ogłoszenia u CatAngel viewtopic.php?f=27&t=117559 chyba, że któraś z cioteczek jej to zafunduje.

Najlepszy byłby dla niej domek wychodzący w bezpiecznej okolicy, ale i domek cierpliwy, bo kotka źle znosi zamkniecie i potrzeba będzie poświecić jej wiele czasu na aklimatyzację. Nie chciałabym aby zginęła gdzieś w nieznanym dla siebie otoczeniu. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie cze 03, 2012 9:45 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.

NO to trzymam kciuki w takim razie :ok:

Erin

Post » Nie cze 03, 2012 11:57 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.

Erin pisze:NO to trzymam kciuki w takim razie :ok:

Dzięki :1luvu:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie cze 03, 2012 12:18 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.

Anna61 pisze: Iza, kotka nie ma ogłoszeń ale poproszę Gibutkową to może skrobnie jakiś tekst, bo jest w tym nadzwyczaj dobra, to wtedy wykupie ogłoszenia u CatAngel viewtopic.php?f=27&t=117559 chyba, że któraś z cioteczek jej to zafunduje.

Aniu, jak tylko Gibutkowa coś napisze, to daj znać na pw - z przyjemnością opłacę pakiet ogłoszeń :D
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Nie cze 03, 2012 12:51 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.

ksb pisze:Aniu, jak tylko Gibutkowa coś napisze, to daj znać na pw - z przyjemnością opłacę pakiet ogłoszeń :D

Dziękuję :1luvu: muszę dorwać Edytkę w takim razie. :wink:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie cze 03, 2012 15:56 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.

Wspomnienie['] :cry: viewtopic.php?f=1&t=122446&start=885

Anna61 pisze: Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

GAGUSIU...OCH JAK BARDZO CIĘ KOCHAM

http://www.youtube.com/watch?v=0AXStGmoJhs
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie cze 03, 2012 16:05 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.

takie wspomnienia choć słodkie to jednak bardzo bolą, przytulam Aniu
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Nie cze 03, 2012 16:34 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.

Szkoda,ze kici nie wypalił domek,ale moze to jeszcze nie ten,trafi w końcu na swojego ludzia :ok: :ok: :ok: :ok:

Kociarstwo przecudowne :1luvu:

Gagusia :(

Aniu,cały czas myślimy o Was ,nawet jak nas tu nie ma

Obrazek :1luvu: :1luvu: :1luvu:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

[poprzednia][następna]