natalijka83 pisze:
jak już pisałam dodałam do diety kaszke manne bo jest sycąca ale dalej z butelki :/
Skąd taki pomysł? Kotek to nie jest niemowlak ludzki. Prawdopodobnie zwymiotował po tej kaszce
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
natalijka83 pisze:
jak już pisałam dodałam do diety kaszke manne bo jest sycąca ale dalej z butelki :/
Saraa pisze:natalijka83 pisze:
Skąd taki pomysł? Kotek to nie jest niemowlak ludzki. Prawdopodobnie zwymiotował po tej kaszce
Saraa pisze:Doczytałam, że podałaś prawidłowy gerberek. Tu dziewczyny piszą, że maleństwa nie da się przekarmić, musi jeść tyle ile da radę zjeść.
mikela pisze:No widzisz, powoli się przyzwyczai i przestawi na stały pokarm
Saraa pisze:Doczytałam, że podałaś prawidłowy gerberek. Tu dziewczyny piszą, że maleństwa nie da się przekarmić, musi jeść tyle ile da radę zjeść.
niektóre mogą duuuuużo
Saraa pisze:Nie miałam zamiaru Cię opierniczać, sorrki. Na stronie, którą podałaś, nie jest przedstawione prawidłowe żywienie kotów. Najwłaściwsze karmy to właśnie te bez wypełniaczy a zwłaszcza bez zbóż. Kot w naturze je myszy.
Podejrzewam, że Twój kociak po prostu jest jeszcze na etapie tylko i wyłącznie mleka.
Nie wiem jaki gerberek podałaś, bo tylko naturalnie prosty jest właściwy tzn nie żadne przeciery warzywno-mięsne ( obiadki) tylko wyłącznie mięsny, nazywa się " naturalnie prosty" i jest w 2 rodzajach :kurczak lub indyk. Maluchy przepadają za nim.
Saraa pisze:Tak.Pan dr Jarosław Mazur bardzo się myli, albo już zmienił zdanie po przeczytaniu artykułów naukowych, podanych w liście otwartym do weterynarzy.Poniżej link dla Ciebie o prawidłowym żywieniu kotów. Żeby nie było nieporozumień to nie jest nakaz jak masz prawidłowo żywić, tylko informacja o prawidlowym żywieniu.
http://barfnyswiat.org/viewtopic.php?t= ... a472214b9d
ASK@ pisze:Można dodać kleik ryżowy.Bez mleczny!!Rosołęk z kurczaczka bez przypraw też można ugotować.Potem wywar z przetartym/zmiksowanym kurczaczkiem podawać.Nawet przez butelkę.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 41 gości