Czarny Kocie...(*)....Ruda Łapa i...Kochane rude w domu...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 27, 2012 22:44 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

Tolek - rudzielec ciekawy wszystkiego a więc trzeba baaardzo uważać na torebki, wspinanie się, branie wszystkiego do pyszczka (ładowarki już nie mam) łącznie z małymi przedmiotami. Towarzysz sprzątania kuwet nieodmiennie poluje na szczotkę i łopatkę. Towarzyszy swoim braciom w kuwetce - wskakuje do środka, siada obok i patrzy :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Olek :D :1luvu: :1luvu: :1luvu:
już rozrabia choc ciągle jest najmniejszy. W ciągu tygodnia przytył prawie 30dkg. Biega chyba najszybciej z całego towarzystwa i absolutnie mnie kojarzy z kropelkami do oczek. Mały coraz mniej zależny od mamy, ale mama go mocno pilnuje i dzisiaj szukała go i zawołała do karmienia. Przed szczepieniem, w piątek skończył antybiotyk. Leczę oczko prawe - widzieć nie będzie, ale uniknie usuwania oczka, to już pewne. :wink: zdjęcia w chronologicznej kolejności od momentu przybycia do dzisiejszego dnia :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie maja 27, 2012 22:50 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

Lolek i Bolek - czarnuszki z białymi włoskami i białym podszerstkiem, w związku z czym nie wyglądają na całe smoliście czarne koty. Łobuzy kochane, coraz mniej związane z mamą a tęskniące do człowieka i uwolnienia z zamknięcia w kuchni.

Lolek - zdjęcia pokazujące etapy leczenia oczka lewego, na ktore nie widzi a ktore udało się uratować przed wyłupaniem :roll: :wink:

Obrazek
po 2 tygodniach leczenia
Obrazek
dzisiaj - tu widać jego białawość w futerku :mrgreen:
Obrazek

no a zdjęć Bolka nie mam... :evil: :evil: :evil: tzn aktualnych nie mam, bo miesiąc temu było tak:
Obrazek Obrazek
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro maja 30, 2012 11:16 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

Banerek dla kotków :1luvu:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hpvg8][img]http://i.imgur.com/FmawT.gif[/img][/url]

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro maja 30, 2012 11:20 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

jaki piękny banerek !!!!
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro maja 30, 2012 12:10 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

amyszka pisze:Banerek dla kotków :1luvu:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hpvg8][img]http://i.imgur.com/FmawT.gif[/img][/url]

:ok: :ok: :ok:

cudny!!!! :D dziękuję.

Marzenia11

Post » Czw maja 31, 2012 8:38 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

Już tydzień nie widziałam Hrabusia... :roll: faktem jest, ze zamieszkiwał piwnicę od kilku miesięcy, wcześniej mieszkał w sąsiednich blokach, więc może pod nieobecność Rudej Łapy wrócił do wcześniejszych miejsc, ale... wolałabym go zobaczyć.
Natomiast na szczęście się pokazali (ale nie od razu, dopiero gdy zaszłam wracając ze sklepu) Tygrynia, Szafirka i Strachulec - uffff..... byli bardzo głodni. :roll: Niestety nie jestem w stanie dawać im codziennie jeść....

Marzenia11

Post » Czw maja 31, 2012 10:10 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

A tymczasem tymczasy rozrabiają ale narażają też swoje życie. Ukochanym miejscem do oglądania i polowania jest.... palący się gaz 8O Absolutnie nie mogę spuścić z oka wstawionego czegoś do gotowania bo Tolek i Lolek natychmiast włażą na kuchenkę i siadają obok :!: :strach: :strach: :strach: palącego się palnika. A po chwili wyciągają łapkę aby złapać płomień.

Marzenia11

Post » Czw maja 31, 2012 10:15 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

:strach:

ja już nie moge z tymi ich pomysłami.
dzisiaj kropka dostała szału i powbijała mi pazury za to że zabieram ją z kontrolowanego spaceru w ogródku-bo jak wiadomo jest znaną uciekinierką.

zaczynam mieć ich dość nie na żarty :mrgreen:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw maja 31, 2012 10:19 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

Tiaaa..... Ruda łapa toczy regularne walki z Notką, natychmiast włącza się Milenka - coś się jej przestawia we łbie i w końcu warczy na Notkę (albo ją opier...la że walczy z Rudą Łapą), Mika i Nutka sa przerazone i nie chcą jeść i obraziły się na mnie a DeeDee siedzi w szafie.
Też mam dość. :evil: :evil: :evil:

Marzenia11

Post » Czw maja 31, 2012 21:12 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

Juz wczoraj zauważyłam, że Ruda Łapa bawi się z dzieciakami tak jak one między sobą, czyli zapasy, gonitwy itp. Śmieszna jest, bo jak tylko widzi że ja widzę to od razu poważnieje, siada i macha końcowką ogona na boki - jakby się wstydziła :mrgreen: Myślę, że to bardzo wazny etap rozwoju społecznego maluchow :wink:

No i być mozę szykują sie domki dla szkrabków :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pt cze 01, 2012 18:53 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

domki?
:ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pt cze 01, 2012 18:57 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

JolaJ pisze:domki?
:ok: :ok: :ok: :ok:

Nio :mrgreen: na razie jutro się wybieram na pierwsze szczepienie Olka. A ktores zrobiło rzadka kupę - na szczęście znalazłam jedną - ale już się zdążyłam zdenerwować. Maluszki szaleją.

Marzenia11

Post » Pt cze 01, 2012 19:11 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

A co u Panieniek P&L ? Dogadują się z Maćkiem, czy jak tam było temu kawalerowi...
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pt cze 01, 2012 19:15 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

JolaJ pisze:A co u Panieniek P&L ? Dogadują się z Maćkiem, czy jak tam było temu kawalerowi...

No właśnie też dzisiaj sobie o nich myslałam - muszę się do nich odezwać.

Marzenia11

Post » Sob cze 02, 2012 8:01 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

Ruda Łapa lezy na budce, dzieciaki szaleją i biegają po niej, a ona leżąc albo na boku, albo na grzbiecie zaczepia je łapami i bawi się z nimi tak jak kociak :wink:
zaraz wyruszam zOlusiem na pierwsze szczepienie - strasznie wieje.

Marzenia11

[poprzednia][następna]