FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 29, 2012 15:18 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Produkuj lampy produkuj - kotów Ci u nas dostatek

ja bym na przykład chciała mieć własną klatke łapkę - co by się nie trza było ciągle prosic.....ze o takiej lampie jak mają na salach operacyjnych nie wspomnę. Człowiek by się nie bał sobie niewiadomoczego wlec do domu........a tak to jednak jakis tam odruch obronny jest......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto maja 29, 2012 19:30 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Eee...co ma być i tak będzie.Jak ma być grzyb-będzie.Jak pchły-to już w ogóle będą.
Żadna lampa nie pomoże, ino woda świecona moje panie!!! :mrgreen:

Neigh miała jadowitego persa, właściwie o tym nie wiedząc.Jadowitość okazał dopiero u mnie, persowatość na dobrą sprawę -też.
Miał być łagodny kotek...taaa...

Meksykanko, ależ nie podczytuj- odezwijże się na moim wątku! :mrgreen:

MCO są sympatyczne.Właśnie tak.
A persy są...kosmiczne.

Może Twoja Fiona chciała wykazać obronność waląc łapką w szybę??Podobno mco są obronne właśnie?(ugryzą w łydkę listonosza??? 8O )

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto maja 29, 2012 21:39 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Dziś moja uczennica - przesympatyczna kobieta - taka w moim wieku dstała ataku śmiechu jak jej opowiadalam w jezyku obcym jak to mój kot bawi się myszka, która tu wczoraj leżała.......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Wto maja 29, 2012 21:42 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Nam też opowiedz.Po polsku.Jesteśmy po winku moim imieninowym.W obcym bym nie zrozumiała...

kotkins

Post » Wto maja 29, 2012 21:55 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

No a co tu opowiadać

Sceneria - mój dom, tzw. duzy pokoj, poźny wieczór, okolice kanapy

Persona wykonuje szereg dziwnych wygibasów, podskoczków i takich tam........

My z Zuzką podziwiamy w milczeniu
Po chwili Zuzka - mama ona sie bawi tą myszą, co tu wczoraj leżała...........

( dla tych co nigdy nie mieli persa.........mysza leżała wczoraj, ale nie w chwili zabaw persa)..... pers jest przesunięty o jeden wymiar czasowy.

Obrazek

Neigh

Post » Wto maja 29, 2012 22:02 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Pers jest podróżnikiem w czasie... nie kosmitą... ale kosmonautą
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Wto maja 29, 2012 22:06 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Wiesz one się powinny poznać.
Znaczy Persona z Fioną Kotkinsówną.

A widziałaś kiedyś spanie na schowanej poduszce???To forma protestu przeciw chowaniu tejże.
Kot wchodzi.Kot spogląda (15 minut) .Kot się kładzie.Na...niczym.Bo kiedyś leżała tu poduszka i kot się przywiązał.Kot UDAJE ,że poduszka jest.Kot się poprawia.I zasypia.

Nie, Amelia TAK nie ma.TAK ma tylko Fio.

Persona.
Lubię ją.
Jest dziwna.

Jakbyś chciała komuś zapisać - możesz mnie.
Znaczy -jakby coś.

Meksykanko odwiedź mnie.
Serio.
Poznasz JE.

One są...to trzeba zobaczyć!

kotkins

Post » Wto maja 29, 2012 22:11 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

O rany, ale żeby je poznać trzeba do Poznania, bo inaczej nici z ich poznania :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Wto maja 29, 2012 22:15 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Warto.Zapewniam.

kotkins

Post » Wto maja 29, 2012 22:18 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Nie kuś :oops:
Bo ja mam bardzo słaby charakter... to już chyba nawet persy zauważyły.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Wto maja 29, 2012 22:20 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Ale szybciorkiem napiszem, że

Żuberancja miała wizytację w osobie mojej koleżanki.
Koleżanka kociara, ale została odpowiednio ostrzeżona, że Żuber krwiożerczy... ale ostrzega...
Najpierw odwiedziła Żuberandę w jej żubrogawrze... a potem wypuściłam Żubra na pokoje.
Egzamin wypadł nadspodziewanie dobrze. Żuberancja chodziła, drapała trochę na drapaku... Przychodziła do mnie terkocząc i dała się pogłaskać (kilkakrotnie) koleżance....
Nic się złego nie zadziało i gdyby nie moje opowieści... (i moje własne doświadczenia) nikt by nie podejrzewał że Żubr jest zdolny do takich szarży ułańskich...
Bardzo mi się to podobało że Żubrowata najpierw podchodziła do mnie... chciałabym w durnowatej łepetynie wierzyć, że szukała potwierdzenia i bezpieczeństwa w mojej osobie i moim zachowaniu...

Ale, ale... złapałam się na tym, że ja ją rzeczywiście coraz bardziej traktuję jak psa...
Rany Boskie... panie miały rację... ona jest taka psowata.

Wracając do wizytacji. Koleżanka była uprzedzona, że Żuber może się nagle wystraszyć bliżej nieznanej nam rzeczy lub sytuacji i zareagować agresją... Gdyby zaczęła warczeć (Żuberancja a nie koleżanka) ... pod żadnym pozorem ma nie wchodzić z Zubrem w interakcje.
Koleżanka jest kociarą to zniosła dzielnie obóz przygotowawczy... ale była nieco speszona...
Ona też dobrze zdała egzamin.
Po zakończonej wizycie Żuber sam grzecznie wrócił do swojego pokoju a ja zamknęłam za nim drzwi.

Żeby tak wszystkie żubroegzaminy sprawnie zaliczone zostały.
Może to przypadek, a może już jest pewien postęp.

Nie zapominam o tym, że proces transformacji Zubra jest bardzo szybki, gwałtowny i nagły... a przyczynę trudno zgadnąć...

Wolałabym żeby Żuber nie był psem obronnym, przynajmniej żeby mu nie przyszło do głowy bronić mnie przed resztą kociarstwa i zaaportować mi nadkosztowane zwiery :oops:

My się bardzo lubimy... ale szkodzi nam brak zaufania...
Niestety nie mam do tego Paszczaka przebrzydłego pełnego zaufania i tak se drepczem...
Wiódł ślepy kulawego... i jeden durny drugiego durnego inaczej...
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Wto maja 29, 2012 22:27 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Meksykanka do mnie masz bliżej. Rzekłabym rzut beretem:-) Oprócz persony mam Wytrzeszcza i Maksymiliana Kurę

ze o Toli nie wspomnę........

Obrazek

Neigh

Post » Wto maja 29, 2012 22:31 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

O Maksymilianie Kurze czytałam...
Bardzo, bardzo mi się podobały opowieści o tym jak udawał wiertarkę... tudzież naśladował dzwonki od telefonu...
Nie wspomnę o odgłosie odkorkowywania butelki...

Kobity, nie rozpędzajcie się.
Przecież byt forumowy jest bytem wirtualnym.
Przecież możecie zaprosić Wernyhorę z wiersza Bursy... który nie wyjdzie aż nie wypali wszystkich papierosów...
i nie wyje wszystkich ciasteczek,

Trzeba zachować czujność.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Wto maja 29, 2012 22:34 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Maksymilian Kura - fiu fiu!

a takie cus widzialyscie??
http://www.youtube.com/watch?v=lcxL1-OH ... re=related

mnie sie podoba najbardziej BOB ;)
Dopóki ludzie myślą, że zwierzęta nie czują - muszą one odczuwać, że ludzie NIE MYŚLĄ!
http://www.starogard.otoz.pl

ilonajot

Od: Wto maja 08, 2012 9:02

Post » Wto maja 29, 2012 22:40 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Ło Matko...
Muszę Reniferowi przesłać... on bardzo lubi kota Maru...

A Maksymilian Kura to papug... (wbrew pozorom to nie pers, no chyba że perski papug)
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

[poprzednia][następna]