PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 28, 2012 7:40 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Kiciolek ładnie je, urósł trochę. Kupki trochę rzadkie i nie wiem, czy się martwić. Oczka już ładne, tzn trzecia powieka się schowała, czasem rano jeszcze trochę sklejone, ale po wyczyszczeniu cały dzień już ok. Energii do zabawy ma sporo, mruczy, tuli się, popiskuje za matką.

Obrazek
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Pon maja 28, 2012 10:09 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Luna:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

"Hej ho!
Zdaję relację z pierwszego dnia Luny u nas. :)
Kocica, o której myślałam w kategoriach indywidualistki, która znajdzie twierdzę za kanapą, z której będzie bacznie spozierać na mnie i Adama, okazała się być zupełnie innym kotem.
Luna – nieśmiała, nieufna? Nic z tych rzeczy! Jest niesamowitym pieszczochem, bardzo mnie pilnuje. Nieważne, czy czytam książkę, siedzę przed komputerem, czy gotuję. Luna pilnuje i nie ma opcji spuszczenia z oczu. Nawet w łazience musiałam się pospieszyć, bo stała pod drzwiami i nawoływała.
Bardzo bałam się, czy polubi też Adama. Żeby nie czuła się wystraszona i nie fukała. Tymczasem, kiedy on wrócił z pracy, nie zdążył się ze mną przywitać, jak już miał białą kulkę ósemkującą wokół nóg.

Ogólnie wcina ładnie, i suche i mokre, żąda pieszczenia przez cały czas. W nocy śmigała po całym łóżku, nie mogąc się zdecydować, kto jest wygodniejszy – ja czy Adam. Stwierdziła, że będzie nas zmieniać, więc co jakiś czas budziło nas tupanie po brzuchach, bo kot zmieniał pozycję. Ostatecznie kiedy obudziłam się rano, miałam kotkę przyklejoną nosem do mojego policzka, mruczącą i wtulającą się.
Traktorzy cały czas – jak raz zapuściła silnik mruczenia, tak nie może przestać. I to jest dla mnie najpiękniejszy dźwięk, jaki mogę słyszeć. :)

Pozdrawiam
Daria"

I jak tu się nie popłakać ze szczęścia ........
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon maja 28, 2012 11:10 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

soso pisze:Kiciolek ładnie je, urósł trochę. Kupki trochę rzadkie i nie wiem, czy się martwić. Oczka już ładne, tzn trzecia powieka się schowała, czasem rano jeszcze trochę sklejone, ale po wyczyszczeniu cały dzień już ok. Energii do zabawy ma sporo, mruczy, tuli się, popiskuje za matką.

Obrazek

Cudo nad cudami :D aż ci zazdroszczę takiego słodziaka :D
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pon maja 28, 2012 13:48 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

soso pisze:Kiciolek ładnie je, urósł trochę. Kupki trochę rzadkie i nie wiem, czy się martwić. Oczka już ładne, tzn trzecia powieka się schowała, czasem rano jeszcze trochę sklejone, ale po wyczyszczeniu cały dzień już ok. Energii do zabawy ma sporo, mruczy, tuli się, popiskuje za matką.

Obrazek

Bardzo Ci dziękuję za opiekę nad małym bąblem, chyba takie małe kociaki mają normalnie trochę rzadkie kupki, jak ładnie je, jest ruchliwa to chyba jest wszystko ok.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon maja 28, 2012 14:02 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Mój nie robił rzadkich. Może nie warto się martwić, ale warto poradzić się weta.
Dużo radości z takim maluchem, mój niestety już pojechał (aż do Pragi). Jechał pociągiem i prychał na nowych pasażerów wchodzących do przedziału :wink: Ale generalnie był bardzo dzielny w czasie podróży :)
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pon maja 28, 2012 14:08 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Hej, tu Daria od Luny, melduję się :)

Kicia nadal świetnie, patent ze zdjęciem przykrycia od kuwety się sprawdził. Wszystko cacy.

Dzisiaj przyszedł mój nowy materac do sypialni, w związku z czym Lunka przywłaszczyła sobie poprzedni i fuka na każdego, kto próbuje jej to wyperswadować. W ten sposób kotka ma chyba największe legowisko dla kota (140x200cm), jakie widziałam u kogokolwiek. ;)

pieprzowa

Od: Pon maja 28, 2012 14:03

Post » Pon maja 28, 2012 14:11 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

biamila pisze:

Obrazek

Cudo nad cudami :D aż ci zazdroszczę takiego słodziaka :D

Biamilko wszelka zazdrość mija o 3 nad ranem, kiedy to maluch dopomina się o mleczko :ryk:

mpacz78 rośnie rośnie, energii ma dużo, a co do kupek zdązyłam już zadzwonić do wetki i póki co powiedziała, że jesli są w normalnej czestotliwości (póki co raz dziennie, więc to nie jest biegunka) to mam tylko obserwować. Mała i tak chyba jeszcze za młoda na odrobaczanie jest.

maria_z do Pragi? Wow, podróżnik :))
Obrazek Obrazek

soso

Post » Pon maja 28, 2012 14:22 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

pieprzowa pisze:Hej, tu Daria od Luny, melduję się :)

Kicia nadal świetnie, patent ze zdjęciem przykrycia od kuwety się sprawdził. Wszystko cacy.

Dzisiaj przyszedł mój nowy materac do sypialni, w związku z czym Lunka przywłaszczyła sobie poprzedni i fuka na każdego, kto próbuje jej to wyperswadować. W ten sposób kotka ma chyba największe legowisko dla kota (140x200cm), jakie widziałam u kogokolwiek. ;)

Witaj!
Mam nadzieję, że nie masz mi za złe, że zacytowałam fragmenty Twojego maila ale nie posiadam sie z radości, że Lunka w końcu znalazła wspaniały domek i w dodatku tak dobrze się w nim odnalazła.
Tutaj jest o Lunce i jej wcześniejszej historii, ona tyle przeszła i w końcu znalazła swoją przystań:
viewtopic.php?f=13&t=134968&hilit=bia%C5%82a&start=15
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon maja 28, 2012 14:27 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Absolutnie nie mam za złe. :)

Chciałam poczytać, ale link mi nie działa. Kopiuję go i wklejam w pasek, ale taka strona podobno nie istnieje. Robię coś źle?

Ok, już działa, musiałam coś namieszać :)
Ostatnio edytowano Pon maja 28, 2012 14:41 przez Beliowen, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Połączyłam dwa posty.
Obrazek

pieprzowa

Od: Pon maja 28, 2012 14:03

Post » Wto maja 29, 2012 19:48 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Moja tymczaska, zdjęcia jeszcze z dworu:
Obrazek
Obrazek

Mały Kropal okazał się być w ciąży, kurcze taka młodzizna, jeszcze nie było po niej widać, ale już jest po zabiegu.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro maja 30, 2012 21:08 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Maluszek chyba wyczuł, że się martwię jego kupką i przestał kupkac w ogóle :roll: Kursujemy do weta codziennie, wczoraj został odrobaczony, bo wetka myślała, że może to go przytkało, ale odrobaczenie nic nie dało, więc dziś dostał zastrzyk przeciwbólowy i rozkurczowy i jakoś poszło. Bidulek, najprawdopodobniej stres, zmiana miejsca, zmiana pokarmu. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Dostałam mnóstwo próbek karmy dla małych maluchów, póki co wypluwa :ryk: A i wg mojej wetki maluch ma już około miesiąca, ponoć widzi to po tym, że ma wszystkie zęby. Ja myślę, że może mieć jednak trochę mniej, bo wciąż taki ciapowaty jest :) mimo, że energia go rozpiera, uwielbia się bawić, miziać, mruczy przesłodko i w ogóle jest do schrupania.
Obrazek Obrazek

soso

Post » Nie cze 03, 2012 15:04 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Zrobiłam nowe zdjęcia Małemu Kropalkowi, kicia już się domyła i jest biała tam gdzie powinna:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu koteczki.

Tekst do ogłoszenia:
Młodziutka koteczka w wieku około 6 mies. została wyrzucona z domu, prawdopodobnie również ktoś ją kopnął, bo przy okazji zabiegu sterylizacji z jamy brzusznej usunięto skrzepy krwi. Prześliczna biała z czarnymi dodatkami koteczka z niesamowicie zielonymi oczkami jednak nie straciła wiary w ludzi, koteńka wciąż jest bardzo ufna. Teraz kicia jest zdrowa, odrobaczona, po zabiegu sterylizacji, korzyst z kuwetki jest idealną koteczką do domu, na pewno swojemu opiekunowi odwdzięczy się bezgraniczną miłością. Jest niesamowicie kontaktowa, uwielbia spać w łóżku z opiekunem, mruczy prawie cały czas. Szukamy kochającego, odpowiedzialnego domu, który pokocha koteczkę już na zawsze. Kontakt: Monika 609 223 098, mpacz78@wp.pl
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie cze 03, 2012 15:10 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Mój maleńtas chyba rośnie zdrowo, dziś wygląda tak:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie cze 03, 2012 15:15 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

I od wczoraj mamy kolejnego biedaczka pod opieką:
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=142662
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie cze 03, 2012 15:28 Re: PKDT - Dom Tymczasowy z widokiem na morze ;-)

Ostatnio taki ruch w interesie, że na pytanie: "Ile masz kotów pod opieką" nie jestem w stanie odpowiedzieć :roll:
Czas na małą inwentaryzację:
W sypialni stacjonuje Misia ze złamaną łapką i Mały Kropal - 2szt.
w 'Środkowym' - Dzikuska z maluszkiem - 2szt.
w 'biurowym' - Staruszek Rudasek - 1szt.
Na 'Oddziale Ogólnym' :
5 moich kotów: Tygrys, Micek, Bleki, Ciunek i Jasiu
oraz:
1. Filipka
2. Kitka
3. Tigerek - Adaś
4. Pusia
5. Tofik (zwrot z adopcji)
6. Felicja
7. Malinka
8. Alva

To chyba wszystko :roll: