Fundacja KOTIKOWO. Gdańsk. Potrzebujemy pomocy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 27, 2012 9:58 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Wstaję w nocy po kilka razy i noszę go na rękach bo on ciągle płacze, tylko na rękach się uspokaja.
Jestem wykończona. Jeżeli ktoś chciałby dać mu DT i ma warunki żeby go rozdzielić od innych kotów lub ma koty zaszczepione na grzybicę, proszę o kontakt... :(
"Człowiek jest cywilizowany na tyle , na ile potrafi zrozumieć kota."

Obrazek

Matyliano

Od: Czw sie 23, 2007 8:50

Post » Nie maja 27, 2012 11:52 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Niestety, mogę tylko współczuć :cry:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon maja 28, 2012 9:06 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Matyliano, wysłałam ci PW. Zadzwoń, mam jeszcze kilka pomysłów 8)
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Wto maja 29, 2012 9:03 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

A to moje "znaleziska" - Felutka, która ssie mnie do dzisiajObrazek
- Antoś, któremu się nie otwierał pysio
Obrazek
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Śro maja 30, 2012 0:31 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Poznajcie Robaczka: viewtopic.php?f=13&t=142561
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pt cze 01, 2012 7:18 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Robaczek jest cudny. U mnie na szczęście jest poprawa, koty najwyraźniej dostawały za mało jedzenia. Teraz już nie piszczą i można w nocy spokojnie spać. Z ich matką jest gorzej, bo to taka cwana kociczka, że nie chce wejść do klatki :/
Akcja wygląda w ten sposób - kotka widzi klatkę, patrzy na sznurek i moją rękę, obchodzi klatkę wokół i siada.
Tylko jak puszczam sznurek i odchodzę pcha się do środka. Łapanie trwało w środę 3h i wczoraj 4, nic to nie dało. Zadzwoniłam i przełożyłam steryklę, na szczęście nie było problemu. Spróbuję w następnym tygodniu. Myślę o klatce samozatrzaskowej, bo sznurek nawet w gęstych krzakach nie zdaje examu :(

Obrazek

Matyliano

Post » Pt cze 01, 2012 10:03 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Jasne, Matyliano, spróbuj z samozatrzaskową, najważniejsze że kotka wchodzi do klatki.
Fajnie, że maluchy nakarmione i nie piszczą.

Fanszeta

Post » Pt cze 01, 2012 13:11 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Też się cieszę ale ten jeden jakiś nieoswajalny jest ;]

Obrazek

Matyliano

Post » Sob cze 02, 2012 22:55 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Poznajcie Bi i Tri, dwie puchatki.

viewtopic.php?f=13&t=142681
Obrazek

kotika

Post » Wto cze 05, 2012 1:43 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Matyliano pisze:Też się cieszę ale ten jeden jakiś nieoswajalny jest ;]

I jak kociak, lepiej ? Czy ci pomóc w oswajaniu ?

A mamusia, będziesz łapać ?

Pilnie potrzebne domy tymczasowe.
Mamy piękne kocięta, a nie mamy miejsc. Matyliano ma grzybki, a ja robale i puchatki.
Obrazek

kotika

Post » Wto cze 05, 2012 7:55 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Tak, mamę będę łapać. Potrzebuję klatkę samozatrzaskową, bo kotka jest cwana jak żadna inna. A kotki się oswajają, chociaż Sid bardzo powoli, syczy jak wściekły, czasem mi się wydaje że on po prostu miauczeć nie potrafi :D

Obrazek

Matyliano

Post » Wto cze 05, 2012 9:40 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Może nie potrafić :mrgreen: . Migdał nie potrafi - 2 lata ma! Piszczy.

Mam prośbę - czy któraś z Was ma kontakt z kimś w Holandii? Mieszkającym itd. ale nie zajmującym sie kocimi/psimi adopcjami - takim 'normalnym' człowiekiem, kimś absolutnie zaufanym? Nie wybieram sie, potrzebuję informacji.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Śro cze 06, 2012 10:07 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Hm, z Holendrów to znam tylko Latającego Holendra, zresztą też nie osobiście :wink:.

A mój Antoś też nie miauczy, tylko śpiewa, szczególnie w nocy :mrgreen:

Fanszeta

Post » Śro cze 06, 2012 22:44 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Matyliano pisze:Tak, mamę będę łapać. Potrzebuję klatkę samozatrzaskową, bo kotka jest cwana jak żadna inna. A kotki się oswajają, chociaż Sid bardzo powoli, syczy jak wściekły, czasem mi się wydaje że on po prostu miauczeć nie potrafi :D

Mogłabym jutro wpaść na chwilę i pogadać z Sidem.

Holendra raczej nie znam.
Obrazek

kotika

Post » Czw cze 07, 2012 7:18 Re: Fundacja KOTIKOWO. KOCIĘTA- domy tymczasowe potrzebne !

Jak będziesz rozmawiała z Sidem 8O - opowiedz.

No,nikt nie zna żadnych holenderskich Polaków i odwrotnie :twisted: .
Latający to niekoniecznie - człowieka potrzeba :mrgreen:

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]