Boluś ze śmietnika. Kupię krowę w trybie PILNYM!! ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 26, 2012 8:16 Re: Boluś ze śmietnika. Się je - się rośnie???

Aniada pisze:
amyszka pisze:Rozumiem że moje kaszki i żółteczka to psu na budę się zdadzą :evil:
A to już się nie odzywam ,ja tylko dwa kociaki odchowałam :roll:

Yyyyy, nie!!!! Amysiu, kochana, jutro zaordynuję! Słowo honoru.

Kupy dalej nie ma, mimo, że wcisnęłam jeszcze trochę kurczakowej papy.

A tu filmik, Boluś tuż po jedzeniu, na materacu, bo prześcieradło osikał: http://www.youtube.com/watch?v=6PLIyVfw ... e=youtu.be

no i się wzruszyłam :oops: cudnego masz synka Aniada :1luvu:
zdarzyło mi się parokrotnie odchowywać maleńtasy ,ale wszystkie na ogół miały już szparki w oczach ,odchowałam szczenięta całą piątkę od dnia ich narodzi ,sunia po cesarce odrzuciła.
Wychowałam wszystkie .
Wiem jaka to ciężka praca i jakie emocje .
Aniada za tego maluszka no po prostu cię :1luvu:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob maja 26, 2012 8:32 Re: Boluś ze śmietnika. Zapraszamy na film! :) (str.74)

OLABOGA! Cześć piękności! :)
Jak się miewamy, był qpalek?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob maja 26, 2012 8:50 Re: Boluś ze śmietnika. Zapraszamy na film! :) (str.74)

Dorciu, BARDZO Ci dziękuję. Pochwała od Ciebie, to jak pochwała od Aamms - zaszczyt. :D

Tymczasem pół godziny temu podałam Bolusiowi krowie mleko - i NIC. Bawi się z moim mężem. Coraz sprawniej chodzi. Nawet staje już na dłużej z dupinką wysoko podniesioną i z ogonkiem jak antenką. Będzie MEGA miziakiem. Uwielbia się z nami kotłować.

Nie mam siły do tej kupy. Osiwieję po prostu.
Aniada

Post » Sob maja 26, 2012 8:57 Re: Boluś ze śmietnika. Zapraszamy na film! :) (str.74)

laktuloza?
zwiększa wilgotność kupy, więc zwierzakowi łatwiej się wypróżnić.
tylko nie wiem, czy malcom można i jak z dawkowaniem (Mario??? wiesz coś może???)

edit: ludzkim niemowlętom można podawać:
http://www.doz.pl/apteka/p5015-Lactulos ... mex_150_ml
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Sob maja 26, 2012 9:12 Re: Boluś ze śmietnika. Zapraszamy na film! :) (str.74)

ana pisze:laktuloza?
zwiększa wilgotność kupy, więc zwierzakowi łatwiej się wypróżnić.
tylko nie wiem, czy malcom można i jak z dawkowaniem (Mario??? wiesz coś może???)

edit: ludzkim niemowlętom można podawać:
http://www.doz.pl/apteka/p5015-Lactulos ... mex_150_ml

Ana, lactuloza czy lakcid?
O lakcidzie wiem, że można. Przy następnym karmieniu wypróbuję, jeśli go to mleko nie ruszy.
Aniada

Post » Sob maja 26, 2012 9:17 Re: Boluś ze śmietnika. Zapraszamy na film! :) (str.74)

Lactulosum.

Nie mam pojęcia jak dawkować. Najlepiej byłoby przeliczyć na wagę ciała, ale ja nie dawałam tego moim kotom.

Na Hodowlanym znalazłam kogoś kto podawał ją malutkiemu kociakowi: viewtopic.php?f=10&t=132595&p=7917459&hilit=Lactulosum#p7917459 post Marcepan.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Sob maja 26, 2012 9:27 Re: Boluś ze śmietnika. Zapraszamy na film! :) (str.74)

w kontekście Boluniowych kłopotów przypomniał mi sie stary kawał:
Faceta w pociągu złapała sraczka-leci wiec szybko przez korytarz do kibelka,ludzi go przepuszczają,dobiega,szarpie za klamkę-zajęte!!!!
krzyczy wiec:"szybko ,szybko bo już nie wytrzymam" a na to z kibelka odpowiedż z wielkim stekaniem z wysiłku:"yyyych takiemu to dobrze" :D
Serniczek

Post » Sob maja 26, 2012 9:30 Re: Boluś ze śmietnika. Zapraszamy na film! :) (str.74)

Serniczek pisze:w kontekście Boluniowych kłopotów przypomniał mi sie stary kawał:
Faceta w pociągu złapała sraczka-leci wiec szybko przez korytarz do kibelka,ludzi go przepuszczają,dobiega,szarpie za klamkę-zajęte!!!!
krzyczy wiec:"szybko ,szybko bo już nie wytrzymam" a na to z kibelka odpowiedż z wielkim stekaniem z wysiłku:"yyyych takiemu to dobrze" :D

:ryk:
Aniada

Post » Sob maja 26, 2012 9:32 Re: Boluś ze śmietnika. Zapraszamy na film! :) (str.74)

Ja dawałam tylko dorosłym :|
W dawce dla ludzkich niemowląt wystarczało, ale ludzkie niemowlę to jednak jest kilka kg żywej wagi
ile Boluś waży? dobił 200?
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Sob maja 26, 2012 9:36 Re: Boluś ze śmietnika. Zapraszamy na film! :) (str.74)

Beliowen pisze:ile Boluś waży? dobił 200?

Tak, dobił do tej wagi.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Sob maja 26, 2012 9:49 Re: Boluś ze śmietnika. Zapraszamy na film! :) (str.74)

Boluś walnij klocka jak pocisk,przecież dziś jest Dzień Matki.Obejrzałam filmik i stwierdzam,że maluchowi wyraźnie rysują się cudne pręgi,będzie ślicznym tygryskiem.Jeszcze raz któraś ciotka powie,że to chomik to wezwę na pojedynek :twisted: ale porusza się całkiem żwawo,widać drapanie po brzuszku sprawia mu przyjemność :D

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Sob maja 26, 2012 9:51 Re: Boluś ze śmietnika. Zapraszamy na film! :) (str.74)

Felix ma ok 7 kg i dostawał 5 ml w dwóch dawkach przy zatkaniu.
Dałam mniej, niż kazał wet bo Felek jako kot psychiczny nie dałby rady z biegunka.Ruszyło go po 24 godzinach.

Mniej niż 0,5 ml pewnie nie odmierzysz- masz strzykawkę insulinówkę?One mają takie mikro podziałki.
Mnie wyszło na tę masę ok 0,1-0,2 ml.

Sprawdzcie mnie, czy się nie pomylilam w obliczeniach!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob maja 26, 2012 9:56 Re: Boluś ze śmietnika. Zapraszamy na film! :) (str.74)

No mniej niż 0,1 ml będzie nie do odmierzenia, zresztą zaczęłabym od minimalnej dawki - w razie potrzeby zawsze można zwiększyć.

Szkoda, że nie masz tam sensownego weta :(
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Sob maja 26, 2012 10:05 Re: Boluś ze śmietnika. Zapraszamy na film! :) (str.74)

Boluś noo...nie stresuj matki w dzień matki! :wink:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Sob maja 26, 2012 10:13 Re: Boluś ze śmietnika. Zapraszamy na film! :) (str.74)

No własnie przyszłam tu z życzeniami:-) Dla wszystkich Matek Gumowym Cycem Karmiących wszystkiego najlepszego:-)
Pociechy z dzieci przede wszystkim:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

[poprzednia][następna]