Zakładam album starej chorej kici na FB. Rozmawiałam dziś z karmicielką- będę szukała dla kici pomocy i to jak najprędzej... Jest fatalnie.
WYDATKI:
-8,30zł- bilety,
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Sisi to około 2 miesięczna, maleńka koteczka.
Jest już odrobaczona i odpchlona.
Potrafi pięknie korzystać z kuwetki, a także wie do czego służy drapak, bo już na niego wskakuje.
Jest jednak jeden poważny problem. Kicia ma kłopoty z chodzeniem. Czasami zatacza się, jakby nie mogła utrzymać równowagi, trzęsie się przy tym. Sisi cały czas odwiedza weterynarza i jest już poprawa, więc mamy nadzieje, że z tego wyjdzie. Dokładnie nie wiadomo, co jest tego przyczyną. Być może niedotlenienie podczas porodu ? Pozostała 4 rodzeństwa kotki ma identyczne objawy.... Nie odejmuje to jednak kici urokuJest wesoła, grzeczna, zachowuje się jak każdy inny normalny kociak
Po prostu, chce żyć i być kochana.
Koteczka obecnie przebywa w domu tymczasowym u mojej znajomej w Darłowie.
Najchętniej oddamy ją do nowego domu w naszych okolicach, np. do Koszalina, Sławna, Słupska. Możemy ją dowieźć. Jeśli jednak znajdzie się dla kici wspaniały dom w dalszych częściach naszego kraju, to nie widzę żadnego problemu, aby mogła tam zamieszkać
Ze względu na zaburzenia w chodzeniu kicię oddamy tylko do domu niewychodzącego.
W przypadku mieszkania w bloku wymagamy zabezpieczenia balkonu i/ub okna.
Warunkiem adopcji jest również wizyta przed adopcyjna i umowa adopcyjna, która między innymi zobowiązuje do wysterylizowania kotki w przyszłości.
To naprawdę nic strasznego !
Mail: kinia_098@interia.pl
kinia098 pisze:Sezon rozpoczęty...Dzwoniła do mnie przed chwilą karmicielka z prośbą o pomoc w szukaniu domów kociakom. Mają one dopiero trochę ponad miesiąc. Jedna kotka, przygarnięta, ma 4. Druga ma 5, ale o tej kici i kociakach na razie mało wiadomo, bo informacja była przekazywana od znajomego do znajomego. Czekam na zdjęcia i postaram się coś pomóc w adopcjach. Kotka od 4 maluchów zaraz po ich wydaniu będzie sterylizowana. Przyszłą do tej kobiety już z brzuchem. Na temat sterylizacji drugiej kotki jeszcze nic nie wiem.
kinia098 pisze:Może wy wiecie, dlaczego kociaki tak się zachowują ? One po prostu biegną i się przewracają. Nawet idą spokojnie i też się wywracają.W dodatku tak jakby całe drżały, trzęsły się. Coś z błędnikiem ? Niedotlenienie przy porodzie ? Kazirodztwo ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 799 gości