Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 23, 2012 22:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Jak widze te ogloszenia tych debilnych ludzi to mam ochote ich tak dlugo tłuc az zrozumieją ze kotki sie sterylizuje :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro maja 23, 2012 22:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:Jak widze te ogloszenia tych debilnych ludzi to mam ochote ich tak dlugo tłuc az zrozumieją ze kotki sie sterylizuje :twisted:

Potrzymam. Podejrzewam, że facetowi zwyczajnie wiedzy zabrakło- gorzej z tym, które wstawiałam rano, wzięli kotkę wyrzuconą jako kociaka i rozmnożyli - a ja mam niejasne wrażenie, że już kiedyś ten tekst widziałam :( :evil:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw maja 24, 2012 8:56 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Jednak kociak-podrzutek jest u soso, moja dzikuska znów go nad ranem wywaliła z gniazda a rano już nie dała sobie go podłożyć, syczała i próbowała atakować.

Cóż ludzi trzeba uświadamiać VeganGirl85 - chylę czoła, że robisz to na taką skalę i wciągasz w to innych, mi już nie starcza czasu i sił na taką działalność, a myślę że edukacja społeczeństwa jest najważniejsza, my właściwie zbieramy żniwo braku tej edukacji, a bez uświadamiania ludzi to się nigdy nie skończy.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw maja 24, 2012 9:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

anjya pisze:ale się cieszę, że jest taki odzew! kotka jest teraz w Gdańsku na ulicy Chopina. wydaje mi się, że to młodziutka kotka, kilka miesięcy ma, ale też nie mam 100% pewności. zachowuje się jakby się zgubiła, podchodzi do ludzi, przytula się. jutro pojadę zrobić jej zdjęcia i ogłoszenia porobię. mpacz78, dziękuję bardzo za ofertę pomocy

No cóż, pojechałam tam wczoraj zobaczyć czy kotka jest i co z nią, i wyszedł do mnie mega miziak, od razu dała się wziać na ręce, nie mogłam jej tak zostawić, byłam z nią wczoraj na przeglądzie u wet., kicia jest w dobrym stanie tylko brudna, miała dwa kleszcze, nie jest zapchlona, w uszach czysto, ma takie dziwne zmiany na płatkach uszu nie ma pewności czy to tylko brudne czy może grzyb, na razie poczekamy aż się trochę doczyści i się okaże. W domu zamieszkała w sypialni razem z kotką zdenkową, mała od razu uwaliła się na łóżku, mruczy ciągle, widać, że to domowa kotka, która została wyrzucona, albo się zgubiła.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw maja 24, 2012 19:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

czy ma ktoś pożyczyć klatkę ? może być taka duża po szynszylu, chomiku ?? albo mała wystawową ? w każdym razie niepochorobową. TDT nie może ich niestety umieścić w łazience, po łazienka taka tyci , że transportera nie da się postawić 8)

dla kotów z Zaspy, dwa mają pozamykane po 1 oczku od kk :((( mają TDT do 3 czerwca, potem nic, ale poprzednie mioty całe ginęły w niewyjaśnionych okolicznościach, niby opiekunka, jest hmmm mało zorganizowana, albo wogołe, nieperspektywicznie myśląca niestety :?

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Czw maja 24, 2012 21:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

adzi pisze:czy ma ktoś pożyczyć klatkę ? może być taka duża po szynszylu, chomiku ?? albo mała wystawową ? w każdym razie niepochorobową. TDT nie może ich niestety umieścić w łazience, po łazienka taka tyci , że transportera nie da się postawić 8)

dla kotów z Zaspy, dwa mają pozamykane po 1 oczku od kk :((( mają TDT do 3 czerwca, potem nic, ale poprzednie mioty całe ginęły w niewyjaśnionych okolicznościach, niby opiekunka, jest hmmm mało zorganizowana, albo wogołe, nieperspektywicznie myśląca niestety :?

Gdzies mamy malutka klatke. ale nie wiem gdzie,
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Czw maja 24, 2012 21:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon - poszukuję zatem PKDTowej klatki, moja jest chwilowo zajęta. Fjna jest taka jak ma Aga Marczak i ja na szunszyla, któlika. wysoka - maluchy ścigają się na półeczkach a do bocznej ściany do włazu można doczepić kontener i tam mają sferę relaksu :)

Jakakolwiek jednak , jak "bezpieczna" będzie dobra :)

Proszę o pw w razie co !

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Czw maja 24, 2012 23:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Adzi przypomnij mi smskiem jutro, podzwonie i sie popytam.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Pt maja 25, 2012 13:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

We Wrzeszczu na ul. Leczkowej zaginął 2 letni rudo-biały kotek cechą jego charakterystyczną jest zawinięty ogonek. Jakby komuś się obiło o uszy to nr do opiekunów:503 628 312.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt maja 25, 2012 14:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

biamila pisze:We Wrzeszczu na ul. Leczkowej zaginął 2 letni rudo-biały kotek cechą jego charakterystyczną jest zawinięty ogonek. Jakby komuś się obiło o uszy to nr do opiekunów:503 628 312.

Małe sprostowanie: na ulicy (Konrada) Leczkowa.
Niedaleko na Lelewela jest wet Czernielewski - może coś wie?

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Pt maja 25, 2012 15:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

echtom pisze:
biamila pisze:We Wrzeszczu na ul. Leczkowej zaginął 2 letni rudo-biały kotek cechą jego charakterystyczną jest zawinięty ogonek. Jakby komuś się obiło o uszy to nr do opiekunów:503 628 312.

Małe sprostowanie: na ulicy (Konrada) Leczkowa.
Niedaleko na Lelewela jest wet Czernielewski - może coś wie?

Dzięki za poprawienie przepisałam treść z maila :oops:
Napisałam im aby wywiesili ogłoszenia w tym i u weta.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt maja 25, 2012 21:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Dziś rano jak odbierałam kotkę na Stryjskiej to akurat jeden pan dostarczał 2 kotki dzikuski działkowe na sterylki w plastikowym pojemniku na brudną bieliznę :x , jakoś tam spiętym jakąś taką taśmą czy gumą, jak to wyjmował z samochodu to jedna kotka uciekła. Uciekła w krzaki okalające lecznicę, rano nic się nie dało zrobić aby ją złapać bo w szoku nie wychodziła w ogóle do jedzenia, a w te krzaki nie da się wejść są tak gęste i wiadomo zanim człowiek się wczołga to kot ucieknie, nie dawało mi to spokoju i wieczorem tam pojechałam z klatką łapką ponad dwie godziny zastawiałam klatki łapki po tych krzakach i udało się :ok: , o 22 złapałam kocicę, zaczęło być ciemniej to się ośmieliła na tyle żeby wyjść do jedzenia. Uff, przynajmniej mogę iść spać spokojnie, bo jakby się nie udało to znów nocka zrąbana, bałam się że przez noc się gdzieś pzremieści i jutro już jej nie zlokalizuję. Kotka młoda około 7-8 mies. i w ciąży.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob maja 26, 2012 0:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Moni, jesteś niesamowita :ok:
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Sob maja 26, 2012 7:50 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:Dziś rano jak odbierałam kotkę na Stryjskiej to akurat jeden pan dostarczał 2 kotki dzikuski działkowe na sterylki w plastikowym pojemniku na brudną bieliznę :x , jakoś tam spiętym jakąś taką taśmą czy gumą, jak to wyjmował z samochodu to jedna kotka uciekła. Uciekła w krzaki okalające lecznicę, rano nic się nie dało zrobić aby ją złapać bo w szoku nie wychodziła w ogóle do jedzenia, a w te krzaki nie da się wejść są tak gęste i wiadomo zanim człowiek się wczołga to kot ucieknie, nie dawało mi to spokoju i wieczorem tam pojechałam z klatką łapką ponad dwie godziny zastawiałam klatki łapki po tych krzakach i udało się :ok: , o 22 złapałam kocicę, zaczęło być ciemniej to się ośmieliła na tyle żeby wyjść do jedzenia. Uff, przynajmniej mogę iść spać spokojnie, bo jakby się nie udało to znów nocka zrąbana, bałam się że przez noc się gdzieś pzremieści i jutro już jej nie zlokalizuję. Kotka młoda około 7-8 mies. i w ciąży.

Podziwiam Twoja determinacje :ok:
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Sob maja 26, 2012 7:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Jesli ktoras ma chwilke - niech wlaczy sobie Dwojke. Za chwile w Pytaniu na Sniadanie powinien byc za chwile temat zwiazany z kociastymi :)

Edit. Albo nie bylo, albo przeoczylam w ferworze sobotnich porzadkow... :?
Ostatnio edytowano Sob maja 26, 2012 11:18 przez anula790820, łącznie edytowano 1 raz
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

[poprzednia][następna]