Sosnowiec Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw maja 24, 2012 19:29 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Teresko nie znam pani Eli to moze zapytaj. Mogę zawieść kota i troszkę zostać ale nie wiem czy w tej klatce mogę usiąsć.
Jakiego kotka tam damy ? Zrobiłabym takie papierowe ogloszenie o nim bo widzialam ręcznie napisne na kartce dla Orzeszka tylko muszę wczesniej wiedzieć dla kogo.
Czy jest gdzieś telefon od Panterka ? Moze mogę zadzwonić zaytać jak sie czuje, dom z psem to dla niego stres ciekawa jestem czy już lepiej z nim.
Zrobiłam następne ulotki jak bezpiecznie zapoznać nowego kota z kotem rezydentem. Jak wydrukuję zaniosę do chatki.
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Czw maja 24, 2012 19:45 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Klaudynka -Jeżeli zapalenie ucha nie jest przeciwwskazaniem do zabiegu, to chyba powinniśmy się zdecydować, bo może być następna ruja, albo coś innego. Kto wie czy oni z Pysiolem czegoś nie zmajstrowali? Właśnie - Pysiol - może jego też wyciachać w tym samym dniu? Ja mogłabym odebrać koty we wtorek po zabiegu, tylko ktoś rano pewnie musiałby je zawieźć. :roll:

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Czw maja 24, 2012 20:17 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Mara S pisze:Klaudynka ma nadal dużo syfu w uszach i silny stan zapalny. Na razie ma dalej brać oridernyl 1 raz dziennie i w poniedziałek u weta czyszczenie uszu i kontrola. Chyba, że zdecydujemy się ją wreszcie sterylizować to wstępnie zarezerwowany termin jest na wtorek. Wówczas to czyszczenie ucha by było pod narkozą. Trzeba przemyśleć tę sterylkę póki kicia nie ma rujki a poza tym w późniejszym terminie będzie tylko 1 wetka więc znów jakiś czas sterylek nie będzie.
Poza tym ok, z tym, że kotom na zdrowej znudziła się obecna karma mokra - miały dwie pełne miski czegoś starego a na przyniesionego whiskasa z kaczką się rzuciły. Co to za czarny kot jest na zdrowej - ukrył się w koszyczku i nie skojarzylam kto to....?

chyba masz na myśli Marcysię.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Czw maja 24, 2012 20:20 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

balbina38 pisze:
Mara S pisze: Co to za czarny kot jest na zdrowej - ukrył się w koszyczku i nie skojarzylam kto to....?

chyba masz na myśli Marcysię.

No właśnie - dzięki

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw maja 24, 2012 20:46 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

MarKotek pisze:no bo mialam wyslac tereni i...nie wyslalam :mrgreen:

Martynko dziewczynki już na stronie naszej, zrobiłam im ogłoszenie na tablicy, i alegratce tak że można dalej kopiowac na inne portale.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw maja 24, 2012 20:51 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

wiesiak pisze:Teresko nie znam pani Eli to moze zapytaj. Mogę zawieść kota i troszkę zostać ale nie wiem czy w tej klatce mogę usiąsć.
Jakiego kotka tam damy ? Zrobiłabym takie papierowe ogloszenie o nim bo widzialam ręcznie napisne na kartce dla Orzeszka tylko muszę wczesniej wiedzieć dla kogo.
Czy jest gdzieś telefon od Panterka ? Moze mogę zadzwonić zaytać jak sie czuje, dom z psem to dla niego stres ciekawa jestem czy już lepiej z nim.
Zrobiłam następne ulotki jak bezpiecznie zapoznać nowego kota z kotem rezydentem. Jak wydrukuję zaniosę do chatki.

Wiesiu napiszę Ci na pw numer do Pani Eli - u niej Michałowa jest na tymczasie, proszę zgadajcie się co i jak :wink: jeśli chodzi o kociaka to proszę zdecydujcie same - no nie może tam iść jakiś strachulec, jeśli chodzi o Panterka to akurat psiak go najmniej zestresował nawet go nie zauważył i przeszedł sobie obok niego spokojnie, zresztą piesek miał już wczesniej towarzystwo kociaka i jest przyjazny dla kotów.

terenia1

Post » Czw maja 24, 2012 21:47 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

u mnie w piwnicy gdzie kiedys łapałam kotki na sterylki i zlapalam trzy maluchy znow dzis widzialam kociaka i obok kotke jakby matke
niewiem ile jest kociakow bo widzialam jednego szlam do pracy wiec nie moglam tam zajrzec
bylo by miejsce w chatce jak bym malchy polapala? i sterylka dla matki?
niewiem skad ona bo tam juz caly rok nie bylo kotow zadnych tez niewiem co sie z nimi stalo kilka niestety zginelo pod samochodami bo to przy ulicy ale kotow nie bylo
ta kotke co dzis to pierwszy raz widzialam

ja niestety moge sprobowal łapac ale juz nawet pol kota nie moge wziasc przy szesciu juz ni dam rady nic wiecej :)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pt maja 25, 2012 10:21 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Dziś do schroniska jedna kobieta w kartonie przywiozła 6 kociąt - i dwie dorosłe koteczki zresztą prześliczne buraski, matki tych kociąt, wszystko wpisane do ewidencji, kotki chyba z wszystkimi kocietami trafią do jednego boksu. Pani Doktor robiła już przegląd kociaków.
Kobieta twierdziła, że obydiwe kotki miesiąc temu z kociętami podrzucił jej ktoś na balkon i niby tam miszkały do tej pory ale coś mi się nie wydaje :?
W każdym razie niestety 6 kociąt około 5 tygodniowych szuka domku - buraski-pręgowane, i takie mieszane. Gdyby coś ktoś gdzieś słyszał :!: :!: :!:

terenia1

Post » Pt maja 25, 2012 10:59 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 28.05.-03.06.2012 r.
28.05. pon. rano brak wie. Teresa
29.05. wt. rano brak wie. brak
30.05. śr. rano brak wie brak
31.05. czw.rano brak wie. brak
01.06. piat rano brak wie. brak
02.06. sob. brak wie. brak
03.06. niedz. rano Dorotka wie. brak

wtorek wieczór

Mara S

Post » Pt maja 25, 2012 11:18 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Dyżur poszedł ekspresem, bo towarzystwo zdrowe i bezproblemowe. Wszyscy nakarmieni, wymiziani ci co chcieli, kuwety sprzątnięte, miski i podłogi zmyte. Na zdrowej ktoś zrobił luźną kupę, ale jeszcze nie biegunkową. Dzikuski takie siedziały pochowane w kuwetach, że nie odważyłam się ich wyciągać.
W weekend niestety mnie nie ma w Sosnowcu, ale życzą wszystkim kwestującym dobrych zbiorów :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt maja 25, 2012 11:34 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Poszukuje na działkę takiej beki plastikowej lub metalowej na deszczówkę , może ktoś ma , albo wie gdzie tu w okolicy można załatwić 8O
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt maja 25, 2012 11:43 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

terenia1 pisze:
MarKotek pisze:no bo mialam wyslac tereni i...nie wyslalam :mrgreen:

Martynko dziewczynki już na stronie naszej, zrobiłam im ogłoszenie na tablicy, i alegratce tak że można dalej kopiowac na inne portale.

spoko dzieki :)
maja ogloszennia ale jeszcze im zrobie :)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Pt maja 25, 2012 12:15 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Dopisałam Pysiola do ciachu na wtorek - tylko na razie nie wiadomo kto je na to zawiezie :(

Mara S

Post » Pt maja 25, 2012 12:19 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Dziewczyny proszę powiedzieć którego kota mam zabrać do M1 ? Jesteście często to wiecie który jest śmiały .Jak z Pysiołem czy to wyłysienie zarasta? Moze on ?
Pilne bo chce mu jeszcze ogłoszenie papierowe zrobić
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Pt maja 25, 2012 12:25 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Mara S pisze:Dopisałam Pysiola do ciachu na wtorek - tylko na razie nie wiadomo kto je na to zawiezie :(

o ktorej? gdzie ?
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

[poprzednia][następna]