Czarny Kocie...(*)....Ruda Łapa i...Kochane rude w domu...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 24, 2012 9:58 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

Maluchy szaleją - wygląda na to, że oczko Olka inaczej się leczy niż u Lolka no i wczoraj po raz pierwszy kocurek je w pełni zamknął :D :D :D :piwa: :piwa: :piwa: czop jest, więc nie wiem, czy ma się wchlonąć czy co innego, w sobotę idziemy do okulistki więc wszystkiego się dowiem.

Hrabus ciągle czeka na Rudą Łapę. Przesiaduje w miejscu gdzie siedzieli razem. Ostatnio go widziałam pod oknem mojej kuchni - może w jakiś sposób ją słyszy bądź rozpoznaje? Możliwe? U kotów wszystko jest możliwe...

Bardzo mnie martwiła Senioreczka - jeszcze w niedzielę wyglądała strasznie - futro kawałkami odstające od skóry, generalnie dziury w futerku, kolor brązowy zamiast czarnego. Wyskrobałam resztę Efa Olie i kilka złotych na jej ulubione i jedyne jak się po raz nty przekonuję które je paszteciki Winstona i zaczęłam dawać codziennie jeść. Wczoraj pani Zosia powiedziała, ze kotunia już zdecydowanie lepiej wygląda czyli że "na szczęście jej przeszło i wzrok ma nawet bystrzejszy" :wink: Problem z Senioreczką jest taki, ze ona nie lubi żarcia ktore daje karmicicelce gmina (jakiś Pupil czy coś w tym rodzaju) i też jest ostatnia do jedzenia, a panie które karmią stawiają miskę i idą sobie. W efekcie oprócz jej od początku słabości i kruchości, jak tylko niedoje to od razu po niej widać. Ja wiem co ona lubi i specjalnie daję jej miseczkę z jedzeniem pod nos. Plus krople. Wczoraj kupiłam nową buteleczkę (i zamarłam z powodu ceny - strasznie podrożały, albo ja już dawno nie kupowałam...), mam kilka tacek w zapasie i będę kontynuować dokarmianie.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw maja 24, 2012 10:15 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

koniecznie bo jak widać nikt nie zadba o senioreczkę tak jak Ty :ok:

a jeśli masz wypuszczać Rudą Łapę to już chyba najwyższy czas-bo obyś nie przegapiła momentu kiedy jej facet na nią czeka.
Karmic już dawno nie musi,po sterylce już chyba wystarczająco czasu minęło-nie ma co jej trzymać i uszczęśliwiać na siłę, tym bardziej że na waszym osiedlu teraz już przed nią tylko szczęśliwe i spokojne życie u boku starych kumpli :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw maja 24, 2012 10:20 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

Bianka 4 pisze:Marzeniu, podziwiam Ciebie i Twoją determinację :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Ja też gratuluję determinacji! Osobom, które złapały Rudą Łapę (mimo najróżniejszych przeszkód po drodze).
I ślicznego miotu - to też na swój sposób determinacja, fakt.
:mrgreen:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw maja 24, 2012 10:21 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

Olek jej jeszcze bardzo potrzebuje. On ciągle jest wielkości połowy każdego z jego braci. A jak się dzieje coś niebezpiecznego to do niej biegnie. Narazie postepuję w mysl zasady, że jeśli to możliwe to dobrze jak kociaki są z matką do ukońcenia 12 tygodni - mają 10. :wink:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw maja 24, 2012 10:54 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

Tolkowi się wybarwiają oczka - i z niebieskich przechodzą w miodowo-bursztynowe :D

Marzenia11

Post » Czw maja 24, 2012 13:10 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

Ruda Łapa śpi w wersalce wtulona w Bolka i Tolka.... właściwie czy to mnie dziwi...?

Marzenia11

Post » Sob maja 26, 2012 0:33 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

Dzięki wszystkim za głosowanie :D :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Zdjęcie moich kochanych torped zajęło drugie miejsce i - jak się okazało - tez będzie nagrodzone :piwa: :piwa: :piwa:

Marzenia11

Post » Sob maja 26, 2012 13:29 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

Dzisiaj kolejna wizyta u wetki-okulistki - kolejny duzy skok i już dzisiaj mogę spokojnie napisać, ze żadnego oczka nie trzeba usuwać :D :D :D :piwa: :piwa: :piwa:

U Olusia , leczonego zaledwie 2 tygodnie, jest super poprawa i nieoczekiwany proces leczenia tzn. u niego czop się wchłania, co zauwazyłam jakieś dwa dni temu, gdy okazało się, ze Oluś zacząl zamykać to oczko - tak się podobno zdarza niezwykle rzadko a jest to o wiele lepsza wersja leczenia, bo nie grozi uszkodzeniem oczka. :D Olus ma zdecydowaną zmianę w ilości i rodzaju kropelek -na mniejsza ilośc i słabsze kropelki :mrgreen:
U Lolka leczenie jest długie i troszkę jest problem w zmniejszaniu się chorego oczka - tak jakby się ten proces zatrzymał. Ale upewniłam się - tragedii już na pewno nie będzie, jedynie może być tak, że jemu kropelki trzeba będzie wpuszczać nawet kilka miesięcy... ale to nie problem w obliczu tego co by mogło być gdyby się leczenie nie powiodło... :roll: Loluś ma zmienione kropelki, ale troszkę zwiększoną ilośc no i więcej niż Olek. Teraz towarzystwo mi roznosi mieszkanie i tupot kocich stóp jest porównywalny do przebiegania stada rozhisteryzowanych koni :mrgreen:

W związku z powyższym mam do odstąpienia krople do oczu - niestety z racji sytuacji finansowej w jakiej jestem, chciałabym je sprzedać za część ceny, ktorą kosztowały. Mam VIGAMOX i FLOXAL - otworzone w tym tygodniu w poniedziałek.

Marzenia11

Post » Sob maja 26, 2012 21:44 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

Marzeniu, wspaniałe wiadomości :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Przede wszystkim gratuluję postępów w leczeniu, a po drugie zajęcia drugiego miejsca w konkursie :piwa:
A moja sunia zajęła dzisiaj trzecie miejsce wśród najlepszych psów na wystawie w Łowiczu :dance: :dance2:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob maja 26, 2012 22:05 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

Gratuluje obu Paniom, a własciwie syskim tsem
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Sob maja 26, 2012 22:15 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

Dziękuję w imieniu mojej suni :D
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Nie maja 27, 2012 13:00 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

Bianka 4 pisze:Marzeniu, wspaniałe wiadomości :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Przede wszystkim gratuluję postępów w leczeniu, a po drugie zajęcia drugiego miejsca w konkursie :piwa:
A moja sunia zajęła dzisiaj trzecie miejsce wśród najlepszych psów na wystawie w Łowiczu :dance: :dance2:

Dzięki :wink: i cieszę się z medalowej pozycji Sztimki :mrgreen: :piwa: :piwa: :piwa:

W końcu wyprodukowałam bazarek dla szkrabów, Przylepki i generalnie dla kotow... zapraszam!

viewtopic.php?f=20&t=142455

Marzenia11

Post » Nie maja 27, 2012 13:01 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

JolaJ pisze:Gratuluje obu Paniom, a własciwie syskim tsem

dziekuję :wink:

Marzenia11

Post » Nie maja 27, 2012 19:42 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

Mamusia - Ruda Łapa
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
karmienie :evil:
Obrazek Obrazek
z Olusiem
Obrazek

Marzenia11

Post » Nie maja 27, 2012 20:16 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

Nie mogę się napatrzeć na tę Rodzinkę :1luvu: :ok:
Obrazek Obrazek

Bianka 4

[poprzednia][następna]