Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 23, 2012 20:14 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Nie miałam dziś czasu, żeby porozmawiać z właścicielką tego salonu piękności dla psów, czy jak to się nazywa, ale poprosiłam koleżankę, która tam pracuje, żeby się dowiedziała i.... kobitka się zgodziła. Powiedziała, żeby w wolnej chwili przynieść ulotki o adopcjach : )

Plotkara

Od: Pon gru 05, 2011 18:22

Post » Śro maja 23, 2012 23:18 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Cookie1706 pisze:Dzisiaj do nowego domku pojechała 3miesięczna kicia :D przyjęta 22.05, nr ewidencyjny 89/86/12
Poza tym na część adopcyjną z kwarantanny została przeniesiona szaro-bura kotka (Izi o ile dobrze pamiętam), przyjęta do schronu 11.05.12, o numerze 82/79/12.
Kicia czuje się dobrze, na początku była troszkę przestraszona ale po myzianku znacznie się rozluźniła :wink:
Kotka po zabiegu (Madam) o numerze ewidencyjnym 51/49/12 został przeniesiona ze szpitalika do kwarantanny. Włożyłam jej do boksu kontenerek e którym od razu się schowała, bo była przerażona :(
No i do schronu został przyjęty dzisiaj nowy kot :( siedzi wystraszony na samej górze boksów. Jest cały czarny, ma około 6 miesięcy, numer ewidencyjny 91/88/12. Nie założyłam mu obroży ponieważ nie byłam w stanie się do niego dostać, kociak jest przerażony... :cry:

Dzięki Marlenka - rozmawiałm z Piotrem i generalnie jeśli kociak ten nowy przed przyjęciem nie był obejrzany przez Panią Doktor powinien iść na kwarantannę - bo nawet jesli jest w dobrym stanie zdrowia musi mieć zrobiony test, i być zaszczepiony..
Zasada jest taka na adopcję mogą iść tylko koty zdrowe i jeśli mają książeczki zdrowia - są wysterylizowane, mają szczepienie i test . Czyli generalnie 1 na 1000 z kotów przyjmowanych do schronu.
Więc koty przyjmowane idą albo na kwarantannę jesli wyglądają na zdrową, albo do szpitalika jeśli są chore. I tam już dalej działa Pani Doktor. Jak kota wrzucą na adopcje no to kapa...
Trzeba chyba napisać i przyczepić w biurze instrukcję do przyjmowania kotów do schronu :wink:
Tak że jutro trezba czarnuszka przenieść na kwarantannę, zaobrózkować i przyczepić kartkę z info dla Pani Doktor.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw maja 24, 2012 7:02 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Wpis w zeszycie brzmiał "kastrat, dobry". Pan Mirek stwierdził, że pewnie miał wszystkie szczepienia dlatego jest na zdrowej. Jeżeli kot będzie siedział tam gdzie wczoraj to nie ma szans żebym z moim 155 wzrostu go przeniosła :?
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw maja 24, 2012 20:31 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

w łikend założę nowy wątek :D

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw maja 24, 2012 20:37 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Tak odnośnie tych broszurek o adopcjach, to pomyślałam sobie, że mogłabym jeszcze porozmawiać z właścicielką pobliskiego sklepu zoologicznego oraz z weterynarzem. Myślę, że tam też znalazłoby się dla nich miejsce : ). Salon piękności, zoologiczny i weterynarz to jakaś szansa dla tych zwierzaków na nowy dom : )

Plotkara

Od: Pon gru 05, 2011 18:22

Post » Czw maja 24, 2012 22:12 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Plotkara pisze:Tak odnośnie tych broszurek o adopcjach, to pomyślałam sobie, że mogłabym jeszcze porozmawiać z właścicielką pobliskiego sklepu zoologicznego oraz z weterynarzem. Myślę, że tam też znalazłoby się dla nich miejsce : ). Salon piękności, zoologiczny i weterynarz to jakaś szansa dla tych zwierzaków na nowy dom : )

Byłoby super :) porozmawiaj może jeszcze o ewentualnym wstawieniu puszek do zbiórki publicznej, byłoby fajnie gdyby mogli się jeszcze zgodzić na zbieranie pieniędzy do puszek na zwiaerzaki :D
jak coś to daj znać w sprawie ulotek to się jakoś umówimy :D dzięki :)
zaraz zakłądam nowy wątek bo nas ścigną :D

terenia1

Post » Czw maja 24, 2012 22:46 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Zapraszam do nowej części wątku schroniskowego
viewtopic.php?f=1&t=142403&p=8899582#p8899582

terenia1

[poprzednia]